Читај ми!

Угљанин: Циљ посао за што више младих

Кључни циљ у наредне четири године је стварање услова за запошљавање што више младих људи, рекао министар без портфеља Сулејман Угљанин приликом радне посете Санџаку.

Министар без портфеља Сулејман Угљанин рекао је током посете Санџаку да је на велики исламски празник Рамазански бајрам дошао да пренесе позитивно расположење Владе Србије према Бошњацима и нагласио да је њен циљ да обезбеди што више пројеката који ће привући домаће и стране инвеститоре у тај регион.

"Кључни циљ у наредне четири године је стварање услова за запошљавање што више младих људи", рекао је Угљанин приликом прве радне посете Санџаку.

Угљанин је рекао да је у Нови Пазар дошао по први пут након избора да би посетио коалициону власт у том граду, изразивши задовољство њеним досадашњим функционисањем.

Министар је напоменуо и да се сам одрекао ресора како би становници Санџака добили више средстава за социјално економски развој.

Представљајући активности градске управе градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић казао је да је пред њима велики изазов да у време економске кризе од Новог Пазара, као великог регионалног центра, направи место у коме ће сви желети да живе и да се у њега врате и напоменуо да градска власт ту обавезу треба да претвори у стварност.

Угљанин је посетио и Тутин, градић који је, како је рекао, широм бивше Југославије био познат по најнижем националном дохотку, а сада може да се похвали убрзаним развојем али и тиме да има два светска првака у боксу.

Министар је грађанима Тутина пренео поруку Владе да прихвата предлог о јачању републичких институција у санџачким општинама.

"Доласком институција приближићемо владу и државу свим грађанима, како бисмо им олакшали свакодневни живот", поручио је Угљанин, који је и директор Канцеларије за одрживи развој недовољно развијених подручја.

Истичући да је важно да у оваквој, некада најнеразвијенијој средини влада хармонија, Угљанин је поздравио представнике Српске православне цркве, Српског националног већа и Исламске заједнице који су присуствовали састанку са представницима локалне самоуправе у општини Тутин.

Поручио је да ће заједно са Владом учинити све да се у овом делу Србије изграде путеви и подсетио на градњу Коридора 11 као кључ будућег развоја целог краја.

Председник општине Тутин Шумседин Кучевић обавестио је министра да се ради на програму економског развоја општине до 2020. године и истакао добру сарадњу која је успостављена на локалном, регионалном и републичком нивоу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи