Читај ми!

Јачање српско-холандских односа

Верујем да ће односи Србије и Холандије наставити да напредују под руководством Ивице Дачића, рекао холандски премијер Марк Руте. Ценим решеност премијера да се дијалог Београда и Приштине настави што пре и решеност Владе да примени споразуме постигнуте у досадашњем дијалогу, навео Руте.

Холандски премијер Марк Руте навео је да цени решеност премијера Србије Ивице Дачића да се дијалог Београда и Приштине настави што пре и чврсту решеност Владе Србије да примени споразуме постигнуте у досадашњем дијалогу.

"Верујем да ће односи наше две земље наставити да напредују под вашим руководством. Желим Вам да будете мудри и успешни у решавању важних задатака који су пред Вама", наводи се у честитки холандског премијера Дачићу поводом ступања на дужност председника Владе Србије.

Руте је навео и да се унапред радује "наредним корацима које ће Србија предузети на путу ка постизању чланства у Европској унији, током Дачићевог мандата, чим испуни све релевантне критеријуме", саопштено је из Владе Србије.

"Додељивање статуса државе кандидата Европске уније 1. марта ове године, за Србију је представљало велику прекретницу на путу ка чланству у Европској унији", наводи се у честитки.

Холандски премијер додаје да цени чврсту решеност Владе Србије у контексту спровођења свих споразума постигнутих у оквиру дијалога који је вођен између Београда и Приштине, као и спремност премијера Дачића да се овај дијалог настави што је пре могуће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи