Читај ми!

Никоме није у интересу цепање ДС-а

Многи су се одвајали од Демократске странке, али нико није боље прошао него док је био у тој странци, рекао за РТС секретар Председништва странке Борислав Стефановић. Цепање Демократске странке ником није у интересу, истакао Стефановић и поручио да Србији треба јака и прочишћена странка.

Секретар Председништва Демократске странке Борислав Стефановић рекао је да не страхује од поделе странке и сматра да ће поделе доћи унутар странке.

"Важно је да се у најкраћем року пред нама постигну одговарајући унутарстраначки договори, да људи који воде ДС, нарочито они који су медијски најистуренији и по резултатима најистуренији, постигну унутарстраначки договор да би се избегло цепање странке", рекао је Стефановић гостујући у Дневнику РТС-а.

Стефановић је уверен да до тога неће доћи, зато што, како каже, никоме није у интересу цепање ДС-а.

"Од ДС-а су се многи одвајали и мислим да нико није боље прошао него док је био у ДС-у. Србији треба јака, реформисана, очишћена Демократска странка зато што је потребна јака, аргументована опозиција оваквој власти и сигуран сам да ћемо наћи снаге да у наредном периоду то урадимо", каже Стефановић. 

Секретар Председништва ДС-а каже да се мора утврдити одговорност за лош резултат мајских избора. Он је додао да је потребно утврдити одговорност и шта је то што је довело до лошег изборног резултата и који су људи компромитовали странку.

Стефановић је оценио да страначки органи треба да донесу одлуку о реформи странке из које би ДС изашао јачи и бољи и са идејом у ком правцу ће ићи и на којој идеолошкој основи.

Према његовим речима, важно је да постоји политичка воља и слободоумни људи који могу да донесу промене у странци.

"Ми ћемо учинити све да ову ствар разрешимо што пре. Грешке су постојале и морамо их исправити и извући поуке од поруке коју су грађани послали на изборима у мају", рекао је Стефановић.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи