Читај ми!

Поступак против три градоначелника

Агенција за борбу против корупције покренула поступак против градоначелника Зајечара, Лознице и Пирота, који су и посланици у Скупштини Србије, због ступања на другу функцију без сагласности Агенције.

Против градоначелника Зајечара, Лознице и Пирота, који су истовремено и посланици у Скупштини Србије, Агенције за борбу против корупције покренула поступак, због ступања на другу функцију без њене сагласности.

Градоначелници Зајечара, Бошко Ничић, Лознице, Видоје Петровић и Пирота, Владан Васић, сви из Уједињених региона Србије, ступањем на другу функцију без сагласности Агенције прекршили су члан 28. став 4. Закона о Агенцији за борбу против корупције.

"Не можете у исто време бити у представничком делу власти и извршном. Реч је о три посланика Скупштине Србије што значи да су у законодавном делу власти, а истовремено у управно-извршној власти као председници општина", рекао члан Одбора Агенције Чедомир Чупић агенцији Бета.

Законом о Агенцији је прописано да јавним функционерима који повреде члан 28. став 4, друга функција престаје по сили закона.

Ничић, Петровић и Васић имали су законску обавезу да у року од три дана од ступања на функцију градоначелника Агенцији поднесу захтев за давање сагласности за вршење друге функције, што они нису урадили.

Чупић је рекао да поступак предвиђа да последња институција у којој су обављали функцију треба да покрене њихово разрешење, а ако га не покрене онда тај поступак постаје прекршајни и посланици плаћају казну од 50.000 до 150.000 динара.

Након тога, они добијају решење од Агенције да су по сили закона разрешени са своје последње функције.

Агенција за борбу против корупције је саопштила да наставља да проверава све народне посланике и градоначелнике, односно председнике општина и покренуће исти поступак против свих за које постоји сумња да су повредили члан 28. став 4. Закона о Агенцији за борбу против корупције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи