Читај ми!

Србија не тражи ништа изван Дејтона

Председник парламента Небојша Стефановић рекао да Србија никада није тражила нити ће тражити било шта што је изван Дејтонског споразума. Постоји значајан простор за унапређење размене између Србије и РС у области пољопривреде, енергетике, рекао Стафановић.

Председник Народне скупштине Србије Небојша Стефановић изјавио је да Србија никада није тражила нити ће тражити било шта што је изван Дејтонског споразума, чији је гарант, и да је спремна да заштити интересе Републике Српске које тај споразум нуди.

"Међусобно поверење и добра сарадња, међутим, препоручују и чешће и отвореније контакте са свима, па и са високим представником у Босни и Херцеговини", рекао је Стерфановић у интервјуу за бањалучки Глас Српске.

Он је изјавио да "никада није било препрека за такву нити било какву другу сарадњу са представницима међународне заједнице у БиХ".

Стефановић је даље рекао да ће се Србија трудити да има што боље односе са свим земљама региона.

"Сматрам да има простора за унапређење економске сарадње између наше две земље, као и са земљама са којима се Србија граничи", рекао је Стефановић.

Према његовим речима, садашња размена са Републиком Српском иде у добром правцу, а  постоји значајан простор за унапређење размене у области пољопривреде, енергетике, као и осталих стратешки важних ствари.

Говорећи о националној стратегији за Косово и Метохију коју припрема председник Србије Томислав Николић, Стефановић је навео да је суштина у намери да се постигне што шири консензус свих политичких фактора у вези са решавањем ситуације на КиМ.

"Нама је потребно политичко јединство које ће омогућити почетак дијалога са страном косовских Албанаца. Најважније је да национална стратегија има подршку најширег дела и политичких представника и грађана Србије. Национална стратегија треба да уважи Устав Републике Србије, чињеничну ситуацију, интересе Србије, као и Резолуцију 1244", рекао је Стефановић.

Председник парламента је још истакао одлучност нових власти у Србији да се "немилосрдно обрачунају са свим видовима корупције и криминала", оцењујући да је недопустиво да поједине афере и процеси трају годинама а да се њихови актери не нађу под ударом закона.

"У обрачуну са криминалом и корупцијом неће бити заштићених, већ ће сви, без обзира на политичку припадност, одговарати за сва противзаконита чињења", истакао је Стефановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи