Читај ми!

УРС уважио захтеве послодаваца

У економску платформу УРС-а укључени неки предлози послодаваца, пре свега о промени начина плаћања пореза на додату вредност, рекао Млађан Динкић после разговора са Небојшом Атанацковићем.

Председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић изјавио је, после разговора са председником Уније послодаваца Србије Небојшом Атанацковићем, да су у економску платформу ове странке укључени неки предлози послодаваца, пре свега о промени начина плаћања пореза на додату вредност.

Динкић је после састанка рекао да ће систем "наплати, па плати" омогућити малим и средњим предузећима да ПДВ плаћају на наплаћену реализацију, односно купцима ПДВ треба да се одбија тек када плате робу.

Он је рекао да се УРС залаже и са предлог послодаваца да се смањи намет за музички динар, који је у Србији већи него у Великој Британији, Словенији и Хрватској, а сви плаћају тај намет линеарно, у Београду и Трговишту.

Динкић је рекао да се економска платформа УРС базира на три важне теме - смањење бирократије и укидање непотребних процедура, пореска реформа и подршка малим и средњим предузећима и интензивнији и равномернији развој саобраћајне инфраструктре.

Упитан да прокоментарише најновије оцене индекса перцепције корупције, који износи 3,3 за Србију, Динкић је рекао да је једино решење да се уведе ред у државу.

У држави нема реда већ 20 година, рекао је Динкић и навео пример да би смањење бирократских процедура елиминисало могућности за отезање посла и изазова за давање мита.

Атанацковић је рекао да је ово почетак интензивније сарадње са УРС, која је постојала и раније. Према његовим речима, економска платформа УРС показује да се више него до сада уважавају предлози привреде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи