Читај ми!

Најбоље решење договор са Кфором

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао да је за север Косова најбоље решење договор са Кфором који би искључио потребу постојања барикада.

Најбоље решење за север Косова јесте договор са Кфором који би искључио потребу постојања барикада, рекао је министар унутрашњих послова Ивица Дачић подржавши мирно решење свих проблема у јужној српској Покрајини.

Подсетивши да Србија нема надлежности у безбедносном смислу на Косову, Дачић је рекао да са тог аспекта није могуће контролисати ситуацију.

Зато је, док траје дијалог, неопходно уздржавање свих страна од једностраних потеза, нагласио је Дачић у Палати Србије.

Министар Дачић је поручио да хитно треба усагласити ставове државног руководства и Срба на северу Косова, јер би "свако нејединство могло скупо да нас кошта".

"Могуће је да Београд неће моћи да их убеди да не повлаче једностране потезе, али те различитости не треба продубљавати већ приближити и покушати да и даље идемо ка Европској унији, да сачувамо наше националне интересе и заштимо Србе на Косову", нагласио је Дачић.

Он је оценио да су барикаде политичко средство за борбу Срба на северу Косова, а да ли ће тако и остати треба препустити њима да одлуче.

Министар је поручио и да Србија не може да победи у рату против Кфора и Еулекса и да зато мора мудро поступати.

Као узрочника свих проблема, Дачић је навео косовског премијера Хашима Тачија, чијем "повлачењу једностраних потеза међународна заједица мора рећи 'не'".

Дачић је рекао да подржава апел председника Бориса Тадића Србима на Косову да уклоне барикаде, подсетивши да је председник прво позвао Кфор на уздржавање од једностраних потеза.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи