Читај ми!

Сазревање – Споменка Мујовић: Без нечије љубави се може живети, али без своје - никако

Колико смо  заборавили себе тако што смо постали послушници разних препорука, лајфкоуча, рекламних трикова за лакшу старост и ефикаснију младост.

Колико волим себе, на који начин и колико сам себе у животу и да ли успела да "ослушнем"? , размишљам после разговора с мојом сјајном гошћом. Да ли "волети себе више"  значи и саможивост? 

Експериментишемо ли тако што своје мисли, душу и тело понекад ослушенемо и питамо: Хеј, а шта теби, можда, треба а да тога и ниси свестан? И на крају, имамо ли храбрости да то што добијемо – и да пробамо?

Када сам се последњи пут од срца насмејали јер смех је лек! Ова и још нека питања поставили смо нашој гошћи Споменки Мујовић која у 80. години живота има виртуелну рок групу названу „Забрањено кукање”.

До одласка у пензију била је професор на Медицинском факултету у Београду, предавала је Хистологију и ембриологију. Написала је бројне научне радове, а све то време истраживала је и холистичке приступе здрављу и животу. За њу је смех лек, а рецепт за добар живот: усмеравати поглед на лепоту, ослушкивати себе 

субота, 22. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије