Читај ми!

Сазревање – Гордана Никић: Зреле године су одличне и за љубав и за секс

"Ако се у зрелом добу и даље осећам пожељно и секси, да ли је то нормало или у најмању руку, звучи непристојно?”, било је моје прво питање за Гордану Никић  у подкасту „Сазревање”.

Враћајући се кући размишљам колико је секс у зрелим годинама којима и сама припадам битна или небитна ствар и да ли се о њему уопште прича. Прво, зову га углавном неком заменицом попут „оно”, али ретко правим именом – секс.

Иако смо се родили уз „његову помоћ”, сексом продужавамо врсту, у њему уживамо, прижељкујемо га, волимо или не, углавном о сексуалности веома мало причамо.

С друге стане, преплављени смо сексуалним садржајима на мрежама, у медијима, филмовима, рекламама. Талас вулгарне сексуализације присутан је више него икада. Где је, онда, граница између табуа и истине.

Колико је, и да ли је, можда љубав као један од најважнијих зачина „онога” изгубила битку у целој овој причи. Да ли је победник вијагра? Зашто се стидимо да разговарамо о сексу?

О свему томе разговарала сам с Горданом  Никић, психологом, професором, ауторком књиге "Хоће ли љубав преживети 21. век?" Иако је у међувремену написано много књига о љубави, чини се да је љубав још недовољно истражена, а секс и све око њега за многе и даље табу тема.

субота, 22. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије