Гени узрочници склоности ка слаткишима

Гени су узрочници склоности ка слаткишима, показали су резултати истраживања које је спровела група научника с Универзитета у Торонту

Научници су дошли до тог закључка обавивши истраживање које је показало да су особе са посебним обликом гена ГЛУТ2, који контролише продор шећера у ћелије организма, велики сладокусци.

Како истичу научници, резултати би могли да помогну да се схвати зашто неке особе имају склоност ка слаткишима, што би могло да буде интересантно због светског тренда раста броја гојазних особа и дијабетичара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 17. август 2025.
24° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом