И технологија жртва економске кризе

Економска криза продужава живот "дајл ап" интернета на америчком тржишту. Оператери воде рат за сваког корисника нудећи повољне месечне понуде уз рачуницу о могућој уштеди на годишњем нивоу.

Спори "дајал ап" интернет би на америчком тржишту могао да опстане дуже него што се очекивало због светске економске кризе, пренео је данас Вол стрит журнал (Wall Street Journal).

Два највећа оператера интернета којем се приступа преко телефонске линије, "Ерт Линк"  (EarthLink) и "Нет Зиро" (NetZero), појачавају маркетиншку кампању у намери да привуку кориснике који штеде новац и због тога одлажу прелазак на брзи широкопојасни интернет или можда чак планирају да се врате на "дајл ап".

"Ерт Линк" је почео кампању "Повежи се и плати мање" и нуди приступ интернету за 7,95 долара (580 динара) месечно, или 25 центи (18 динара) дневно, док "Нет Зиро" има нешто мање повољну понуду од 9,95 долара (730 динара) месечно.

"Ерт Линк" и "Нет Зиро" у кампањама корисницима скрећу пажњу на могућу уштеду од 300 долара годишње уколико за интернет месечно издвајају око 10 долара месечно.

Три пута јефтинији 

Особама које су незапослене интернет је неопходан при тражењу огласа за посао, као и за проверу електронске поште, наглашавају промотери.

Широкопојасни интернет, попут АДСЛ-а и других типова уговора, око три пута је скупљи од "дајл апа" и просечни месечни рачун у САД износи 34,5 долара.

Тржиште "дајла апа" и даље се смањује. "Ерт Линк" је у четвртом тромесечју прошле године изгубио 173.000 корисника тако да сада има 1,76 милиона претплатника, док "Нет Зиро" после прошлогодишњег губитка 86.000 корисника има 1,74 милиона претплата.

Према пословним подацима та два оператера, поједина домаћинства враћају се на спорији приступ Интернету са бржих веза или одлажу прелазак на широкопојасне мреже.

У САД има укупно 220 милиона корисника интернета, наводи се на порталу о коришћењу Интернета (internetworldstats.com).

Према подацима српског Републичког завода за статистику, у Србији и даље преовлађује модемски Интернет, који је у 2008. години користило 51,1 одсто домаћинстава која су прикључена на светску мрежу, али је тај начин приступања Интернету у опадању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару