Секс најбитнији у вези

Већина људи у Србији, Јужној Африци, Израелу, Турској и Хрватској сматра да секс представља основни елемент везе. Куриозитет је да Срби и Хрвати више од осталих сматрају да превара може позитивно да утиче на ревитализацију дуге везе између партнера.

На основу резултата добијених упоредном анализом сексуалних навика људи у Србији, Јужној Африци, Израелу, Турској и Хрватској, која је у организацији компаније "Бајер шеринг фарма", представљена на трибини "Љубав, заљубљеност и секс", већина људи у овим земљама сматра да секс представља основни елемент везе.

Испитаници у Србији и Хрватској, у већем проценту него у другим земљама, признају да би желели да имају више секса, а куриозитет је да Срби и Хрвати више од осталих сматрају да превара може позитивно да утиче на ревитализацију дуге везе између партнера.

Од укупног броја грађана Србије који су изјавили да су задовољни својим сексуалним животом, њих 48 одсто секс упражњава неколико пута недељно.

Међу незадовољнима предњаче жене, старији грађани од 55 до 65 година, Београђани, разведени и они који никада нису били у браку.

Ипак, 54 одсто испитаних сматра да је секс у Србији и даље табу тема и да се о сексуалним проблемима не говори довољно, а чак 72 одсто њих сматра да овим проблемима треба посветити више пажње.

Импотенција најчешћи проблем

Као најчешћи узрок проблема везаних за секс убедљиво предњачи импотенција.

Према истраживању које је представила компанија "Бајер шеринг фарма", приближно, сваки трећи грађанин Србије, старости између 35 и 65 година, се у току протекле године барем једанпут суочио са проблемом постизања ерекције.

Као најчешћи узроци импотенције наводе се физички умор, што сматра  43 одсто испитаника. Њих 42 одсто издваја стрес као најчешћи узрок, док 30 одсто испитаних наводи здравствене проблеме као главни проблем у постизању ерекције.

Око четири одсто мушкараца у Србији признаје да проблем са импотенцијом има веома често, а два одсто њих овај проблем има скоро код сваког покушаја сексуалног односа.

Према речима Александра Милошевића, импотенција представља трајну или поновљену немогућност мушкарца да постигне или одржи ерекцију неопходну за задовољавајућу сексуалну активност.

"Импотенција представља проблем за 42 одсто Европљана и 52 одсто Американаца, а процењује се да ће се 2025. године са овим проблемом суочавати 322 милиона мушкараца широм света", рекао је Милошевић.

Иако се сматра да је импотенција искључиво мушки проблем, она готово на исти начин погађа и мушкарце и жене, а оба пола услед сексуалних проблема изазваних импотенцијом осећају фрустрацију, разочарање, стид, бес, осећај кривице, страх од напуштања, депресију, имају осећај туге и губитка.

Приликом третирања проблема импотенције од пресудне важности је отворена комуникација између партнера зато се, како је рекао Милошевић, у случају појаве импотентности препоручује да се особа обавезно обрати лекару јер ова дисфункција може довести до поремећаја односа између партнера и до лошег целокупног психофизичког стања особе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару