Реики енергијом против стреса

Реики – божанска енергија која се налази у свим људима и ослобађа тело негативних утицаја, показала се веома корисном по човеково здравље. Свесност и живот по начелу "овде и сада" кључне поставке реикиа.

Јапанац доктор Микао Усуи током медитације 1922. године открио је природну технику исцеливања, божанску енергију која се налази у свим људима.

Јапанска реч "реи" означава универзалну духовну мудрост, а "ки" животну енергију, тако да би се реики могао дефинисати као универзалну енергију животне силе.

Ниво енергије је оно што нас чини више или мање подложнима различитим утицајима који нас окружују, при чему пад енергије узрокује стрес, тескобу, несигурност, помањкање креативности и жеље за активнијим животом и могло би бити добра подлога разним болестима, тврде реикисти.

Насупрот томе, висок ниво енергије убрзава ослобађање тела негативних утицаја којима смо свакодневно изложени и доводи до повећања свесности и уравнотежености.

Здравље тела и духовна уравнотеженост 

Предуслов здравом животу је здравље тела и духовна уравнотеженост која нам омогућава склад у свим сферама живота.

Свесност и живот по начелу "овде и сада" једна су од темељних поставки реикиа.

Учитељи те духовне технике саморазвоја и способности исцјељивања путем третмана које дају као посредници, примају и потом преносе универзалну енергију полагањем руку на тело и исцељују одређена подручја.

Тело својим реакцијама упућује мајстора реикија на критична места која реагују на начин да снажније "вуку" енергију и тиме сигнализирају пад енергије и енергетску дисхармонију организма.

На тим се местима руке држе дуже да и ефекат био снажнији. Топлина руку мајстора реикија током третмана пријатна је и опуштајућа, а третмани се, осим целога тела, могу давати и парцијално, на пример само за главу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару