Конгрес о антимикробној хемотерапији

Конгрес, који се одржава од 2. до 5. октобра у Новом Саду, окупити ће око 500 домаћих и страних лекара из земље и иностранства, међу којима су стручњаци из Немачке, Швајцарске, Италије, Бугарске, Румуније.

Конгрес ће кроз предавања експерата пружити могућност сазнавања научних новости, нових трендова и проблема јавног здравља, као и новина у клиничком приступу.

Према речима директора Клинике за инфективне и тропске болести у Београду Миомира Пелемиша, Конгрес је значајан за оне који се баве активним клиничким радом и лечењем пацијената са инфекцијама, за све који се баве дијагностичким приступом или проучавањем фармаколошких ефеката и модела, као и за све друге који се у свом раду срећу са епидемиолошким, фармаколошким, микробиолошким или клиничким аспектима инфекција.

"Суочавамо се са променама у класичним интерреакцијама између људи и микроба, укључујући и врло реалне претње пандемије респираторних инфекција, као и појаве нових инфективних болести, а у многим подручјима света, укључујући и наше, старе и од давнина познате инфективне болести се поново актуелизују", рекао је Пелемиш.

Он је додао да је проблем инфекција у болничкој средини уз пораст броја особа у имуносупресији и даље актуелан и да су зато лекари обавезни да дају допринос у покушају да преокрену те трендове.

Конгрес ће окупити око 500 домаћих и страних лекара из земље и иностранства, међу којима су стручњаци из Немачке, Швајцарске, Италије, Бугарске, Румуније.

Југословенско удружење за антимикробну хемотерапију, основано је пре шест година са седиштем у Београду, члан је Међународног удружења за хемотерапију.

Удружење се бави праћењем и проучавањем тематике антимикробне хемотерапије у свим њеним аспектима, како примене нових и већ познатих терапеутика, тако и проблемима резистенције, примене нових терапијских протокола и интердисциплинарне сарадње која је потребна у решавању проблема антимикробне терапије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару