Читај ми!

Шапић: Ако нико не буде желео да разговара, ићи ћемо на нове изборе

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић каже да на дневном нивоу Град функционише, али да се, док се не формира следећа управа, не може рећи да је све нормално. Шапић истиче да изборни процес још није завршен и дa ће након тога, уколико не буде неких жалби, кренути у разговоре o новој градској власти. Ако нико од одборника не буде желео да разговара, ићи ћемо на нове изборе, поручио је Шапић.

Београд нема градску управу већ три месеца. Привремени орган води Град од октобра. Александар Шапић је у Београдској хроници рекао да суштински све службе функционишу нормално, али да се не може рећи да је баш нормално стање.

"На дневном нивоу Град функционише, али суштинска политичка одговорност и оно што носи једну озбиљну градску управу, док се не буде формирала следећа градска управа, не можемо баш рећи да је све нормално", додаје Шапић.

Упитан да ли се видео са Владимиром Обрадовићем, кандидатом листе "Србија против насиља" за градоначелника и чланом Привременог органа, после инцидената у недељу увече, каже да су у понедељак имали састанак Привременог органа најнормалније.

"Владимир Обрадовић је ушао на састанак, кренуо је онако поприлично агресивно, да не кажем да вређа, али је нама рекао да ми треба да поднесемо оставке, да се склонимо одавде где се налазимо нас тројица, да је народ јуче показао да нас неће", наводи Шапић.

Додаје да Добрица Веселиновић није био присутан и да је то први пут да није дошао.

Објашњава би у ситуацији каква је била у недељу увече и њему било забрањено да уђе у Скупштину града.

"Наравно да му је било забрањено да уђе када је иза њега стајало више стотина или хиљаду-две људи који су били спремни да ураде оно што су радили. То је да уништавају то здање, да полупају улазе, да уђу на силу унутра. То не би било дозвољено ни мени да сам тако пожелео да уђем. Два сата након тога да је дошао сâм, пустили би га сви као што су мене пустили и као што смо га сутрадан пустили и мене као што је пустило обезбеђење", каже Шапић.

"Кренућемо у разговоре када се заврши изборни процес"

На питање има ли преговора и разговора, или се просто пушта да ситуација тече сама, Шапић подсећа да изборни процес још није завршен и да ће се избори поновити на три бирачка места.

"Тек након тога, уколико не буде било неких жалби, ми можемо да кренемо у неке разговоре. Зато никоме нисмо упутили ниједан врсту позива", каже Шапић.

"Ако нико не буде желео да разговара, ићи ћемо на нове изборе"

Рекао је да ће разговарати са листом за град Београд покрета "Ми, глас из народа".

Што се тиче листе "Србија против насиља", поручује да нема шта да разговара са људима који су, како је рекао, званично имали политику која је заступала да Косово треба да буде независно.

"И унутар те листе постоје људи који сигурно нису за то да се одрекнемо једног дела своје територије, себе прогласимо геноцидним. Ако има и таквих, ја сам спреман и са њима да разговарам о градским темама. Ако има људи који немају антидржавну политику, бојим се да таквих неће бити", напомиње Шапић.

Најављује, ипак, да ће понудити позив свим одборницима.

"Уколико нико од одборника не буде желео са нама да разговара на тему града Београда, а причамо одборницима који немају антидржавни став без обзира на наше различитости, ићи ћемо на нове изборе. Неће никоме пасти круна с главе. Мени посебно. Ићи ћемо на нове изборе. Сачекаће онда Београђани, још мало дуже ће да траје Привремени орган", закључио је Шапић.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару