Читај ми!

Пети протест испред РИК-а у Београду, подршка СПН-у и из Ниша

На позив коалиције "Србија против насиља" грађани незадовољни изборним резултатима и вечерас су се окупили испред седишта Републичке изборне комисије у Београду тражећи поништавања избора. У знак подршке, протести су одржани и у Нишу.

Носилац листе "Србија против насиља" Мариника Тепић најавила је да од суботе у штрајк глађу ступају и посланици Јанко Веселиновић и Жељко Веселиновић, чиме се појачава притисак.

"Не желимо да дозволимо крађу и да ово овако прође, ако дозволимо да се све гурне под тепих, у овој држави више нема нормалног живота“, рекла је Тепић која је ушла у пети дан штрајка глађу.

Грађани су око 18 сати окупили испред Републичке изборне комисије на протесту на који је позвала листа "Србија против насиља", која тражи поништавање избора.

Студенти који учествују на протесту поновили су свој захтев да Министарство државне управе и локалне самоупораве до понедељка у 12 отвори бирачке спискове, а у противном ће блокирати две тачке у главном граду.

"Ниче нас много и много ћемо да вам сметамо", поручили су студенти

Мирослав Алексић најавио је на вечерашњем протесту испред Републичке изборне комисије да ће протести бити одржани и сутра и у недељу.

"У недељу ћемо поставити бину и молим вас да учините све што је до вас да дође што већи број људи", рекао је Алексић.

Студенткиња Ема Миленковић изјавила је на протестном скупу у центру Београда је да важно да студенти у Србији буду солидарни са колегама из Чешке, где се јуче на Универзитету догодило масовно убиство.

Она је рекла да је важно да студенти покажу саосећање, јер су и грађани Србије недавно прошли кроз сличну бол.

Протести и у Нишу

На позив коалиције "Србија против насиља" грађани су се у Нишу окупили испред скупштине града Ниша у знак подршке протестима у Београду. Они траже да се поштује изборна воља, наводећи да је било низ неправилности током изборног дана, стархујући да ће се, како је речено, сличне ставр поновити на предстојећим локалним изборима на пролеће у Нишу.

Колиција у Нишу затражила је од Градске избирне комисије увид у бирачки списак.

Кандидат за посланика на листи "Србија против насиља" Ђорђе Станковић изјавио је да се ових дана одлучује како ће изгледати сваки будући избори.

"Ми не ћутимо, али морате да побудите све око себе. У недељу ће нас бити највише до сада, јер на ово нећемо да ћутимо“, рекао је Станковић у Нишу.

Кандидат за посланика Срђан Миливојевић је упитао је оне који се због посла плаше да дођу на протесте "како смо као народ дошли до тога да трпимо да будемо сиромашни, не матреијално, него слободом и достојанством".

недеља, 30. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару