Читај ми!

Несторовић: Ако би дошло до покушаја насилних промена на улици, подржали бисмо власт

Носилац листе "Ми, глас из народа" Бранимир Несторовић изјавио је да та листа остаје при ставу да неће пружати подршку ниједној странци, али каже да би подржали власт уколико би дошло до покушаја насилних промена на улици.

Несторовић је рекао да се компликује ситуација и ако би дошло до насилне промене на улицама, да би његова листа подржала власт.
 
"Само једну малу ограду имамо, јер се компликује ситуација са тзв. прозападном опозицијом – ако би дошло до насилне помене на улици ми бисмо онда подржали власт, јер онај ко је на власти представља државу", рекао је Несторовић за Тан‌југ на питање да ли су донели одлуку кога ће подржати и да ли ће са неком странком ићи у коалицију. Он је истакао да би то била једина варијанта да некога подрже.
 
"Ми нећемо ни са ким, јер и нас нико није подржао. Ми смо од почетка сами. Сви су нас бојкотовали, потцењивали. Било би лоше за покрет да се на почетку сврставамо на једну страну. Можда би било профитабилно за неког појединачно, али лоше за покрет", рекао је Несторовић у интервјуу за Тан‌југ.
 
Одговарајући на питање шта би значила у пракси мањинска подршка напредњацима и социјалистима у граду, уколико се те две странке договоре да формирају власт, Несторовић каже да не зна шта би то значило и истакао да њих нико није звао и да никакву конкретну понуду нису добили.
 
"Председник Александар Вучић је у два-три наврата поновио да од нас зависи, али ми никакву конкретну понуду од њих нисмо добили. Ми ни са ким нисмо разговарали зато што не знам о чему бисмо разговарали. Ако донесеш одлуку да нећеш да учествујеш, онда немаш о чему у ствари да разговараш. Тако да ми немамо никакве конкретне понуде", рекао је Несторовић.
 
"Мишљење је да не треба улазити у политичке игре"
 
Несторовић је рекао да је мишљење 90 одсто оних који их подржавају и са којима су разговарали да та листа не треба да улази у "политичке игре", те истакао да та листа слуша глас народа.
 
На питање како коментарише протесте опозиције испред РИК-а и да ли листа "Ми, глас из народа" сматра да су избори наводно покрадени, Несторовић каже да би тако нешто морало да се докаже.
 
"Ми смо имали неколико хиљада контролора. На самим бирачким местима скоро уопште није било неправилности. Значи, сам процес гласања је протекао како ваља, тако су рекли наши контролори. Мораш да докажеш да се нешто догађало. Мислим да је суштина целе приче што су они разочарани што не могу да освоје власт и онда би хтели да зову маму и тату у помоћ. Они немају већинску подршку", оценио је Несторовић.
 
На питање да ли га је неко звао да разговарају о подршци, ако представници владајуће коалиције засад нису, Несторовић каже да је покушао Милош Јовановић из коалиције НАДА.
 
"Али шта да причамо с њима. Они су се јасно определили на којој су страни", рекао је Несторовић, а на питање да ли мисли на најављену сарадњу Јовановића са Драганом Ђиласом, Несторовић је одговорио потврдно.
 
Несторовић верује да би листи "Ми, глас из народа" ишло "у рачун" да се распишу нови избори, јер је та листа сада доста видљивија и добила је публицитет, те сматра да би освојили и бољи резултат.
 
На питање да ли смо ближе расписивању нових избора у Београду или формирању власти, Несторовић одговара да би нови избори разрешили тензије и избили би, како каже, аргумент опозиције о томе да је "власт не знам шта радила", али додаје да та одлука није на њима.
четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара