Читај ми!

Одржан други протест испред РИК-а; Тепић за РТС: Не одустајемо све док се не пониште избори

У Београду је одржан други протест грађана на позив листе "Србија против насиља". Учесници траже поништавање београдских избора због, како кажу, бројних неправилности. Носилац листе "Србија против насиља" Мариника Тепић рекла је за РТС да сви који су окупљени испред РИК-а, као и они као народни посланици, траже поништавање избора зато што су, како је навела, "избори покрадени".

Носиоци листе "Србија против насиља" Мариника Тепић и Мирослав Алексић, који од понедељка штрајкују глађу, најавили су данас да ће употребити сва законска средства за поништење парламентарних и локалних избора у Београду, јер имају доказе о изборној крађи, које су доставили Републичкој и Градској изборној комисији, а обратиће се и Уставном суду. 

Мариника Тепић је, у обраћању новинарима испред седишта Републичке изборне комисије (РИК), рекла да се на изборима у недељу десила "крађа епских размера, увођењем бирача из других држава".

Алексић је нагласио да су доказе о изборној крађи јавно дали неки људи из Републике Српске, попут Јелене Тривић, конкуренткиње Милораду Додику на изборима за председника тог ентитета Босне и Херцеговине, која се сликала и објавила како убацује листић за изборе у Београду, а у руци држи листић за парламентарне изборе, или начелника Општине Соколац Милована Бјелице.

Он је рекао и да "Србија против насиља" има видео-снимке довожења људи из Републике Српске у Београд, и то са више места.

Током јучерашњег протеста на протестима испред РИК-а нападнут је директор РЗЗС Миладин Ковачевић, а због инцидената данас су ухапшене две особе. 

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара