Читај ми!

ПРЕДИЗБОРНЕ АКТИВНОСТИ, ДАН 34

СНС: Улагања у здравство никад већа; Тепић: Победићемо и у нефер утакмици

Тридесет четврти дан кампање за парламентарне, покрајинске и локалне изборе у Србији. На предстојећим парламентарним изборима право гласа имаће 6.500.165 бирача. Држављани Србије који живе у иностранству имаће прилику да гласају у 35 земаља на 81 бирачком месту. Према подацима РИК-а, за гласање се пријавило 32.216 грађана Србије који живе ван матице. На парламентарним изборима учествује 18 листа, а на покрајинским 13.

СНС: Улагања у здравство никад већа; Тепић: Победићемо и у нефер утакмици СНС: Улагања у здравство никад већа; Тепић: Победићемо и у нефер утакмици
Опширније Краће

Представљање странака на РТС: Саша Радуловић (Доста је било ДЈБ) - Борис Тадић (СДС) - Ана Пејић (Отете бебе) - Добро јутро Србијо

Представљање странака на РТС: Ивица Дачић – премијер Србије

Вучић у кол-центру телефоном разговарао са грађанима

Председник Александар Вучић објавио је на друштвеној мрежи Икс (Твитер) да је посетио један телефонски центар листе "Србија не сме да стане", одакле је позивао грађане и разговарао са њима.

Вучић је у видео-снимку оценио да људи у кол-центру раде сјајан посао, а онда изразио жељу да и сам обави један позив.

"Само сам желео да вас поздравим и да ми кажете какве су ваше примедбе и шта би сте волели да урадимо другачије у будућности. Да ме критикујете, кажете и неку тежу реч и то је то", рекао је Вучић у разговору са једним од грађана кога је позвао.

"Хвала дивним људима на подршци и помоћи. Људи су наша снага. Србија не сме да стане!", написао је Вучић на свом X налогу @avucic.

Опширније Краће

Тепић: Победићемо и у нефер утакмици

У Крушевцу је одржан скуп листе "Србија против насиља – Мирослав Мики Алексић – Мариника Тепић".

"Победићемо и под њиховим срамним правилима, у нефер утакмици, у неравноправним условима, значи сваког за руку, две недеље је остало. Објасните људима, само да изађу на изборе, и да коначно живимо нормално", поручила је Тепићева.

Опширније Краће

Ковачевић: Војводина мора да се опорави и окрене својим компаративним предностима

Синиша Ковачевић са листе "Народна странка - сигуран избор, озбиљни људи" говорио је о стандарду грађана у Војводини.

"Имати овакву ситуацију као што је у Војводини и имати кухиње сиротињске у Војводини, мени је то застрашујуће. Војводина мора да се опорави од глупости и погрешних концепата, који су јој наметани све ове године. Мора да се окрене својим компаративним предностима, мора да спасе своје становништво, мора да почне да производи храну", поручио је Ковачевић.

Опширније Краће

Угљанин: Гласове задржати у Санџаку, који може да буде перспективно место за живот

Сулејман Угљанин са листе "СДА Санџака - др Сулејман Угљанин" поручио је да Санџак може да буде перспективно место за живот, где би сви волели да живе.

"Зато нека добро размисле грађани када гласају, да гласове задржимо у Санџаку, посебно бошњачке гласове, да не дају оним странкама које су већ спремне да те њихове гласове из Санџака однесу у Београд и тиме отму моћ, највишу политичку моћ која грађани имају, а то је изборни резултат, тај глас", истакао је Угљанин.

Опширније Краће

Листа "Ми - глас из народа" за формирање научног савета

Листа "Ми - глас из народа, проф. др Бранимир Несторовић" у фокус кампање ставља науку.

"Формирање научног савета који би давао стратешки правац српској науци. Тај научни савет би се састојао од најбољих имена српске науке и наших водећих научника у свету. Правци би по мени били физика чврстих материјала, физика чврстог стања, суперпроводност, физика плазме и нуклеарна енергетика", истиче Миодраг Јањушевић са те листе.

Опширније Краће

Маја Гојковић у Смедеревској Паланци: Жене су снага Србије

Чланица Председништва Српске напредне странке Маја Гојковић истакла је данас у Смедеревској Паланци да су жене снага Србије.

Уверена је да ће 17. децембра донети мудру и важну одлуку за будућност својих породица и читаве Србије и подржати листу ”Александар Вучић - Србија не сме да стане”, а то значи нове предшколске установе, здравствене центре и објекте културе, саопштено је из СНС-а.

”Задовољство ми је што имам прилику да на непосредан начин разговарам са женама Смедеревске Паланке и да ми оне пренесу своје искуство и чиме су задовољне. Успели смо да урадимо велики број пројеката из области културе, што је приметно и то је донело један нови квалитет живота овде у Смедеревској Паланци”, рекла је Гојковићева.

Нагласила је да је то било могуће захваљујући политици коју воде Александар Вучић и Српска напредна странка.

”То је политика економске стабилности и развоја која омогућава да уз изградњу путева, болница, а ускоро ће и Смедеревска Паланка добити модеран здравствени центар, уз планове за изградњу предшколских установа, јер има све више беба, можемо да издвајамо велика средства за обнову инфраструктурних објеката у култури у Смедеревској Паланци”, рекла је Гојковићева.

”Заједно смо урадили трг и улицу културе, обновили библиотеку, архив и музеј, а пред нама је друга фаза пројекта, реконструкција и адаптација Дома културе који ће бити на понос грађанима Смедеревске Паланке. То ће бити једна мултифункционална установа културе у којој ће се одржавати позоришне представе, концерти, биоскопске пројекције, изложбе, све оно што у 21. веку чини развој једног града и државе”, нагласила је Гојковићева.

Рекла је да су јој жене са којима је разговарала пренеле да су задовољне правцем којим Србија иде и имају изузетно поверење у политику Александра Вучића.

”Пред нама је важна одлука 17. децембра, јер тада доносимо одлуку о судбини Србије, нашој будућности и будућности наших породица. Жене када доносе одлуке гледају како ће се то рефлектовати на будућност државе и ја сам убеђена да ће изаћи на изборе и донети мудре одлуке и подржати листу ”Александар Вучић - Србија не сме да стане”, поручила је Гојковићева.

Опширније Краће

Ђерлек: Реализовали смо 91 развојни пројекат

Кандидат за народног посланика на листи "Уједињени за правду – СПП – ДСХВ" Един Ђерлек на предизборном скупу у Новом Пазару поручио је да је кроз министарство на чијем се челу налази успео да широм Србије, за само шест месеци, реализује 91 развојни пројекат.

Опширније Краће

Тадић обишао напуштену "Џинсијеву" фабрику: Инвеститор напустио Србију због немара власти

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић посетио је Лесковац испред листе "Добро јутро Србијо". У оквиру посете, Тадић је обишао и напуштену фабрику "Џинси" (JEANCI) у Индустријској зони, саопштио је СДС.

"Џинси је у Лесковац дошао у време председничког мандата Бориса Тадића 2011. године, али је услед немара власти Александра Вучића и лоше економске политике, овај инвеститор напустио Србију ове године, уз отказе за око хиљаду радника који су о томе обавештени путем СМС порука, без поштовања основних радничких права", наводи се у саопштењу.

Тадић је испред "Џинсија" рекао да су до 2012. године велику пажњу посветили југу Србије. "Много инвестиција смо доводили и у Лесковац, Прокупље, Ниш, сећам се да смо отварали овде и Џинси, ту је онда била Јура, Леони и тако даље. Оно што је јако важно је да свака нова власт мора на неки начин да води рачуна о претходним инвестицијама, а не да се непријатељски односи према њима и тако надограђује квалитет живота грађана, инфраструктуру. Ми смо овакве инвестиције доводили да бисмо помогли људима, а не да би у последњих 10 година постале симбол бруталног урушавања радничких права", изјавио је Тадић.

"Ми смо доводили инвеститоре о којима они нису бринули, не само овде у Лесковцу, него нису бринули ни о Фијату у Крагујевцу, а да вас подсетим да у овом тренутку Фијат нема пуну производњу у Крагујевцу. Имамо ситуацију са којом се суочавамо да радници губе своја радна места и оно што је најгоре, то је да у протеклих 10 година представници Вучићевог режима нису водили суштински рачуна о радницима, о статусу радника", поручио је Тадић.

 


Додао је да је застрашујуће да се прекида људима егзистенција, да више не могу да имају плату да прехране своју породицу.

"Дакле, променили су и закон о раду, смањили ниво права радника, а истовремено нису нимало повећали број инвеститора у овој земљи, јер ми смо те 2011. године постигли тада рекорд у читавом региону са нивоом страних инвестиција које мање-више до данас они нису никада постигли, можда ево после 10 година сада достижу тај ниво", наводи Тадић.

Позвао је грађане да гласају за листу број 12 на републичком нивоу, јер је, додао је, то листа људи који су водили државу, министарства, пољопривреду, водили градове.

"Много смо учинили и не предајемо се, борићемо се и убудуће. Људи, не дајте се, нема предаје! У сваком случају наша порука је "Добро јутро Србијо", да се пробудимо, да устанемо, да сване.", закључио је Тадић.

Грађанима и новинарима испред Џинсија се обратио и председник Градског одбора СДС-а у Лесковцу, Иван Стојановић.

"Ово је једна фабрика у којој је много тога уложено, која је запошљавала и 700 радника, фабрика која је преко ноћи затворена”, истакао је Стојановић.

"Џинси јесте једна од инвестиција која је дошла у Лесковац када је Борис Тадић био председник наше државе. Једна од пет великих инвестиција.", закључио је Стојановић.

Опширније Краће

Руска странка: Захвалност Путину што се залаже за поштовање Резолуције 1244

Руска странка захвалила је председнику Русије Владимиру Владимировичу Путину што се залаже за поштовање Резолуције 1244 којом се спречава самопроглашена независност Косова.

“Русија је значајно помогла утицајем и угледом спречавање уласка непостојеће државе Косово у међународне организације Унеско и Интерпол“, истакла је Руска странка.

Опширније Краће

Сутра штампање гласачих листића за изборе

Републичка изборна комисија саопштила је да је за сутра заказано штампање гласачких листића за изборе за народне посланике Народне скупштине, расписане за 17. децембар.

Штампање ће се обавити у среду 6. децембра, са почетком у 9 сати, у штампарији Јавног предузећа "Службени гласник", истиче се у саопштењу.

РИК је, претходно, донео одлуку о облику и изгледу гласачких листића за гласање на изборима за народне посланике, као и решење о именовању заменика члана РИК-а у проширеном саставу, на предлог подносиоца листе "Чедомир Јовановић - Мора другачије".

Опширније Краће

НАДА: Град Београд да обезбеди место у државном вртићу за сву децу

Српска коалиција НАДА, коју чини Нови ДСС и ПОКС, залаже се да свако дете има место у државном вртићу, саопштено је из те коалиције.

"Ми и даље имамо преко 24.000 деце која иду у приватни вртић, јер за њих нема места у државном а родитељи плаћају ту разлику у цени. Град Београд мора да обезбеди једнаку, адекватну услугу за свако дете у овом граду. Да родитељи више не би у паници у септембру, октобру јурили одбијеницу из државног вртића како би дете могли да упишу у приватни. Зато морамо изградити онај неопходни број вртића који недостаје овом граду, да за свако дете у њему буде места", изјавио је Филип Благојевић испред коалиције НАДА.

Опширније Краће

Угљанин: Остварићемо све оно што гарантује Устав

Ако гласови грађана Санџака остану у Санџаку, остварићемо све што нам гарантује Устав Републике Србије, рекао је Сулејман Угљанин из Странке демократске акције Санџака.

“Санџак можда буде један место перспективно мјесто за живот, сви би жељели да живе у тај Санџак. Зато нека добро размисле грађани када гласају, да гласове задржимо у Санџак, посебно бошњачке гласове да не дају оним странкама које су већ спремне да те њихове гласове из Санџака однесу у Београд и тиме отму моћ, највишу политичку моћ која грађани имају, а то је изборни резултати, тај глас“, поручио је Угљанин.

Додаје да “један глас значи један живот“.

Опширније Краће

Ђурђевић Стаменковски: Водићемо рачуна о крајишким Србима

Носилац листе "Национално окупљање" Милица Ђурђевић Стаменковски посетила је Храм Благе Марије у насељу Банстол код Инђије и рекла да ће коалиција Заветника и Двери водити рачуна о крајишким Србима и условима у којима живе.

"Крајишници су најбоља потврда да смо ми Срби једини народ који, и кад напусти огњиште, он се врати кући. Србија је њихова кућа", рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Она је истакла да су крајишки Срби показали како се, без обзира на све изазове, чува и брани идентитет, култура и традиција.

"Национално окупљање ће по преузимању одговорности, наставити стамбено збрињавање прогнаних, и пружити већу подршку свим завичајним удружењима, удружењима бораца, ратних војних инвалида и породицама страдалих", рекла је Ђурђевић Стаменковски, саопштено је из коалиције.

Опширније Краће

Ивица Дачић у Краљеву: СПС је вечан јер је његова идеја вечна

Председник СПС Ивица Дачић захвалио се свима на чињеници да СПС траје, постојано одолева свим изазовима и притисцима и данас броји чланове који су рођени после 2000. Као трећи на листи се налази унук Слободана Милошевића, Марко Милошевић који заједно са другим младим људима обезбеђује будућност и трајање партије. "СПС је вечан јер је његова идеја вечна" нагласио је Дачић.

У свом обраћању лидер Социјалистичке партије Србије је подсетио грађане на два главна стуба политике коју води, а то су патриотизам и социјализам. 

Социјализам као идеја социјалне правде је блиска идејама хришћанства, односно најважнијим људским потребама и вредностима, међусобна љубав, равноправност, уважавање, солидарност.. СПС је из доба социјализма преузео само добре и племените идеје о једнаким могућностима за сваког човека да лепо и поштено од свог рада живи, да свако дете, без обзира да ли је рођено у центру Краљева или центру Београда има једнаке прилике за раст, развој и стицање знања.

Политика СПС је "Подједнака шанса за све" закључио је Дачић.

Опширније Краће

Вујовићева и Здравковићева у Чачку: Улагања у здравствени систем никад већа

Са грађанима Чукарице разговарале су кандидаткиње на листи "Александар Вучић - Србија не сме да стане" проф. др Светлана Вујовић и доц. др Марија Здравковић, које су сагласне у ставу да је држава, у протеклом периоду, улагала у здравствени систем и у здравствене раднике, те да су та улагања никада већа.

Светлана Вујовић истиче да је поносна због толиког улагања државе у здравствени систем.

"Захваљујући одличној комуникацији између Владе, државе Србије и научника, професора Медицинског факултета, настао је Национални центар за инфертилитет и ендокринологију пола, да би нас било пуно више у Србији“, рекла је Светлана Вујовић.

Здравље је најважније сваком човеку и зато држава Србија улаже у здравство.

"Поред улагања у кадрове, улаже се у реновирање и изградњу здравствених установа, као и најмодернију опрему у њима“, рекла је Марија Здравковић.

Кандидаткиње су позвале грађане да за наставак улагања у здравство подрже листу "Александар  Вучић - Србија не сме да стане”.

Опширније Краће

НАДА: За очување културног наслеђа, ћириличног писма, веће улоге СПЦ

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС залагаће се за очување и неговање културног наслеђа српског народа и ћириличног писма, као и за значајнију улогу СПЦ.

"Идентитетско утемељење није само питање националне историјске синтезе, већ питање и улоге наше цркве, која мора да буде значајнија у нашем друштву, јер нас уједињује и држи на окупу, као нацију и колектив", рекао је председник Нове ДСС Милош Јовановић.

Он је указао да је то питање и културе и ћирилице коју, како је навео, "морамо да чувамо и негујемо, јер су латинични натписи почели потпуно да доминирају".

Опширније Краће

Вацић: Променићу наизив улице испред амбасада САД и Албаније у Косово је Србија

Кандидат за градоначелника Београда и носилац листе "Да се војска на Косово врати" Миша Вацић каже да ће као градоначелник Београда, у оквиру својих овлашћења, загорчати живот америчком амбасадору Кристоферу.

"Као градоначелник издаћу налог да се непрекидно врше радови на тротоару испред амбасаде САД не би ли људи који долазе на поклоњење код америчког амбасадора морали стално да гацају кроз блато, као и он сам. Такође овај део улице Кнеза Александра од Белог двора до амбасаде Албаније би преименовао у "Косово је Србија" како би у звничним документима америчке и албанске амбасаде стајало Косово је Србија", каже Вацић

Листа "Да се војска на Косово врати" се на гласачком листићу за Београд налази под редним бројем 8.

Опширније Краће

Јеремић: Србији је неопходан квантни скок у економији

Носилац листе "Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ Вук Јеремић изјавио је да је Србији неопходан "квантни скок у економији“ који је могуће остварити довођењем високих технологија, а не давањем субвенција страним компанијама и до 144.000 евра по радном месту за производњу сапуна, шампона, чоколада и за мотање каблова.

"Производња чипова у Србији донела би приходе од пореза 100 пута веће од пореза који плаћају стране фабрике каблова и чоколаде. Да би се то догодило, производња чипова може се организовати само у држави владавине права, а не у држави у којој је пљачка основни принцип и зато је неопходно сузбити корупцију и спроводити законе“, рекао је Јеремић на предизборној конвенцији у Новом Саду.

Јеремић је додао да се данас 90 одсто чипова производи на Тајвану, а да се у наредних пет година планира измештање производње на двадесетак локација у свету због опасности од рата у источној Азији и да је неколико места за производњу планирано у европским државама ван ЕУ.

"То је велика прилика за Србију да доведемо високу технологију. Народна странка има контакте у свету и зна како да доведе такве инвестиције у Србију. Ми нисмо против страних инвеститора, ми смо за стране инвестиције али оне које ће донети високе плате, а не оне које људима доносе мале плате тако да живе на ивици егзистенције“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је главни циљ економске политике Народне странке да народ живи боље, док је главни циљ режима згртање богатства малог броја људи на власти.  

"Чак 90 одсто сваког успешног програма чини борба против корупције, а 10 одсто чини све остало. Неопходно је успоставити суверенитет над националном економијом, а то почиње успостављањем суверенитета над финансијским системом, јер ко управља финансијама, тај управља државом“, рекао је Јеремић.

Foto Narodna stranka
Опширније Краће

Вјерица Радета: Финансираћемо домаћу производњу

Потпредседник Српске радикалне странке и кандидат за народног посланика Вјерица Радета рекла је да сви учесници у  изборима српског сељака виде само као произвођача хране за све, наводи се у саопштењу СРС-а.

"Ми ћемо финансирати домаћу производњу, наша мала, средња и микропредузећа, нашу пољопривреду. Све претходне власти и сви учесници у садашњим изборима српског сељака виде само
као произвођача хране за све, а за њих пре свега. Ми ћемо створити господина сељака, који ће имати исте основне услове живота у свом селу као што их има онај ко живи у граду", рекла је Радета.

Опширније Краће

Републичка изборна комисија је усвојила одлуку којом је утврдила да ће укупан број бирача на предстојећим изборима бити 6.500.165, а претходно је  утврдила збирну изборну листу кандидата за учешће на парламентарним изборима 17. децембра на којој је 18 листа са укупно 2.817 кандидата предложених за 250 посланичких места.

За учешће на парламентарним изборима РИК је прогласио листе:

1. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ

2. ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ

3. ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА

4. МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – СРПСКА СТРАНКА ЗАВЕТНИЦИ – СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ

5. ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ – НАДА ЗА СРБИЈУ – СРПСКА КОАЛИЦИЈА НАДА – НOВИ ДСС – ПОКС – ВОЈИСЛАВ МИХАИЛОВИЋ

6. VАJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉG – ELNÖKÜNKÉRT, KÖZÖSSÉGÜNKÉRT, A JÖVŐÉRT!/САВЕЗ ВОЈВОЂАНСКИХ МАЂАРА – ЗА НАШЕГ ПРЕДСЕДНИКА, ЗА НАШУ ЗАЈЕДНИЦУ, ЗА БУДУЋНОСТ!

7. СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА – МИРОСЛАВ МИКИ АЛЕКСИЋ – МАРИНИКА ТЕПИЋ (СТРАНКА СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ, НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ, ЗЕЛЕНО-ЛЕВИ ФРОНТ, НЕ ДАВИМО БЕОГРАД, ЕКОЛОШКИ УСТАНАК – ЋУТА, ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА, ПОКРЕТ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА, СРБИЈА ЦЕНТАР, ЗАЈЕДНО, ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ, УДРУЖЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ „СЛОГА“, НОВО ЛИЦЕ СРБИЈЕ)

8. USAME ZUKORLIĆ – UJEDINJENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV - DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI / УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ – УЈЕДИЊЕНИ ЗА ПРАВДУ – СТРАНКА ПРАВДЕ И ПОМИРЕЊА – БОШЊАЦИ САНЏАКА, ТОМИСЛАВ ЖИГМАНОВ – ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ ХРВАТА У ВОЈВОДИНИ

9. СДА САНЏАКА – ДР СУЛЕЈМАН УГЉАНИН/SDA SANDŽAKA – DR. SULEJMAN UGLJANIN

10. ЗАЈЕДНО ЗА БУДУЋНОСТ И РАЗВОЈ – КОАЛИЦИЈА ЗА МИР И ТОЛЕРАНЦИЈУ

11. НАРОДНА СТРАНКА – СИГУРАН ИЗБОР. ОЗБИЉНИ ЉУДИ – ВУК ЈЕРЕМИЋ, ДР САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ, СИНИША КОВАЧЕВИЋ, ВЛАДИМИР ГАЈИЋ, МАРИНА ЛИПОВАЦ ТАНАСКОВИЋ

12. ДОБРО ЈУТРО, СРБИЈО – САША РАДУЛОВИЋ (ДЈБ) – БОРИС ТАДИЋ (СДС) – АНА ПЕЈИЋ (ОТЕТЕ БЕБЕ)

13. ПОЛИТИЧКА БОРБА АЛБАНАЦА СЕ НАСТАВЉА – ШАИП КАМБЕРИ /BETEJA POLITIKE E SHQIPTARËVE VAZHDON – SHAIP KAMBERI

14. ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ – МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, ПРОФ. ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ

15. СРБИЈА НА ЗАПАДУ – ДА СЕ СТРУКА ПИТА

16. РУСКА СТРАНКА – СЛОБОДАН НИКОЛИЋ

17. ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ – МОРА ДРУГАЧИЈЕ

18. АЛБАНСКА ДЕМОКРАТСКА АЛТЕРНАТИВА – УЈЕДИЊЕНА ДОЛИНА ALTERNATIVA DEMOKRATIKE SHQIPTARE – LUGINA E BASHKUAR

Ванредни парламентарни избори расписани су за 17. децембар. Истог дана биће одржани и покрајински и локални избори у 65 градова и општина, као и покрајински избори.

Покрајински избори расписани су 16. новембра. Покрајинска изборна комисија је утврдила збирну изборну листу за избор посланика у Скупштину Аутономне покрајине Војводине:

1. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Војводина не сме да стане

2. ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ

3. ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА

4. Руска странка  ̶  Срби и Руси браћа заувек!

5. ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ – НАДА за СРБИЈУ – НАДА за ВОЈВОДИНУ –  Српска коалиција НАДА – Национално демократска алтернатива – Нова Демократска странка Србије (Нови ДСС) – Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) – Војислав Михаиловић

6. VАJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉG – Elnökünkért, közösségünkért, a jövőért! – САВЕЗ ВОЈВОЂАНСКИХ МАЂАРА – За  нашег Председника, за нашу заједницу, за будућност!

7. СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА – МАРИНИКА ТЕПИЋ – МИХАИЛО БРКИЋ (СТРАНКА СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ, НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ, ЗЕЛЕНО-ЛЕВИ ФРОНТ, НЕ ДАВИМО БЕОГРАД, ЕКОЛОШКИ УСТАНАК – ЋУТА, ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА, ПОКРЕТ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА, СРБИЈА ЦЕНТАР, ЗАЈЕДНО, ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ, УДРУЖЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ „СЛОГА“, НОВО ЛИЦЕ СРБИЈЕ)

8. TOMISLAV ŽIGMANOV – UJEDINJENI ZA PRAVDU – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI, USAME ZUKORLIĆ– STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA / ТОМИСЛАВ ЖИГМАНОВ – УЈЕДИЊЕНИ ЗА ПРАВДУ – ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ ХРВАТА У ВОЈВОДИНИ, УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ – СТРАНКА ПРАВДЕ И ПОМИРЕЊА – БОШЊАЦИ САНЏАКА

9. ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ – ВОЈВОДИНА МОРА ДРУГАЧИЈЕ

10. НАРОДНА СТРАНКА – СИГУРАН ИЗБОР. ОЗБИЉНИ ЉУДИ – ВУК ЈЕРЕМИЋ, СИНИША КОВАЧЕВИЋ, Др САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ, ЂОРЂЕ ВУКАДИНОВИЋ

11. МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери

12. Саша Радуловић (Доста је било – ДЈБ) – Борис Тадић (Социјалдемократска странка – СДС) – Ана Пејић (Отете бебе) – ДОБРО ЈУТРО СРБИЈО

13. ВОЈВОЂАНИ – Лига социјалдемократа Војводине – ВОЈВОЂАНИ, Демократска заједница војвођанских Мађара, Заједно за Војводину – Бојан Костреш

Локални избори биће одржани у Београду, Kрагујевцу, Kраљеву, Kрушевцу, Новом Пазару, Пироту, Врању, Лесковцу, Лозници, Прокупљу, Смедереву, Шапцу.

Биће одржани и у општинама Брус, Варварин, Велика Плана, Велико Градиште, Владимирци, Владичин Хан, Власотинце, Гаџин Хан, Голубац, Деспотовац, Димитровград, Дољевац, Жабари, Жагубица, Житорађа, Kнић, Kоцељева, Kрупањ, Kуршумлија, Kучево, Лапово, Лебане, Љиг, Љубовија, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђа, Мерошина, Осечина, Параћин, Петровац на Млави, Пожега, Прибој, Пријепоље, Ражањ, Рача, Рековац, Сокобања, Топола, Трговиште, Трстеник, Ћићевац, Ћуприја, Уб, Црна Трава, Александровац, Бабушница, Баточина, Бела Паланка, Блаце, Богатић и Бојник.

ГИК је у наставку 19. седнице усвојио Решење о именовању члана и заменика члана Градске изборне комисије у проширеном саставу испред проглашене изборне листе број 13. МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, Александар Јерковић.

Београдски ГИК усвојиo збирну изборну листу за изборе за одборнике:

1. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Београд не сме да стане

2. ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ, ТОМА ФИЛА – ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА

3. СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА – ДОБРИЦА ВЕСЕЛИНОВИЋ – проф. др ВЛАДИМИР ОБРАДОВИЋ (СТРАНКА СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ, НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ, ЗЕЛЕНО-ЛЕВИ ФРОНТ, НЕ ДАВИМО БЕОГРАД, ЕКОЛОШКИ УСТАНАК – ЋУТА, ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА, ПОКРЕТ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНA

4. МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери

5. ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ – НАДА ЗА БЕОГРАД – Српска коалиција НАДА – Национално демократска алтернатива – Нова Демократска странка Србије (Нoви ДСС) – Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) – Војислав Михаиловић

6. РУСКА СТРАНКА – СЛОБОДАН НИКОЛИЋ

7. НАРОДНА СТРАНКА – СИГУРАН ИЗБОР. ОЗБИЉНИ ЉУДИ – ВУК ЈЕРЕМИЋ, ВЛАДИМИР ГАЈИЋ, Др САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ, СИНИША КОВАЧЕВИЋ, МАРИНА ЛИПОВАЦ ТАНАСКОВИЋ

8. ДА СЕ ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ – МИША ВАЦИЋ

9. Саша Радуловић (Доста је било – ДЈБ) – Душко Вујошевић, Борис Тадић (Социјалдемократска странка – СДС) – Ана Пејић (Отете бебе) – ДОБРО ЈУТРО БЕОГРАДЕ

10. УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ – ПРОМЕНА ЈЕ ПОБЕДА – СТРАНКА ПРАВДЕ И ПОМИРЕЊА / USAME ZUKORLIĆ – PROMENA JE POBEDA – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA

11. СРБИЈА НА ЗАПАДУ – Зоран Вулетић – Немања Милошевић – ДА СЕ СТРУКА ПИТА – Владимир Ковачевић

12. Група Грађана ЋАЛЕ, ОВО ЈЕ ЗА ТЕБЕ

13. МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, Александар Јерковић

14. ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ – МОРА ДРУГАЧИЈЕ.

Пошто ће локални избори бити одржани истог дана када и парламентарни, Законом о локалним изборима предвиђено је да се гласа на истим бирачким местима, а гласање спроводе исти бирачки одбори.

Изборне листе и за парламентарне и за локалне изборе подносе политичке странке, коалиције политичких странака, као и групе грађана.

Да би изборна листа на парламентарним изборима била проглашена, потребно је прикупити 10.000 оверених потписа грађана који подржавају листу, док је за мањинске странке довољно 5.000 потписа.

За проглашење изборне листе на локалним изборима потребно је да листу својим потписима подржи од 200 до 3.000 бирача, у зависности од броја регистрованих бирача у јединици локалне самоуправе на дан расписивања избора.

Бирач потписом може подржати само једну изборну листу, која мора бити оверена код јавног бележника, у општинској и градској управи или суду.

Изборне листе могле су да се поднесу до 26. новембра, односно 20 дана пре одржавања избора.

Сви грађани могу потпуно бесплатно да електронски поднесу захтев за упис или промену података у бирачком списку на порталу "е-Управа".

РИК је одлучио да ће гласачки листићи за избор посланика бити боје светла кајсија, док ће контролни листићи бити плави.

уторак, 05. март 2024.
17° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво