Читај ми!

ПРЕДИЗБОРНЕ АКТИВНОСТИ, ДАН 30

СНС: Избори нису статистика, на њима одлука о будућности; Обрадовић: Микетић се повукао из изборне кампање

Тридесети дан кампање за парламентарне и локалне изборе у Србији. Републичка изборна комисија (РИК) утврдила је збирну изборну листу кандидата за учешће на парламентарним изборима 17. децембра на којој је 18 листа са укупно 2.817 кандидата предложених за 250 посланичких места.

Покрајинска изборна комисија је на 16. седници, одржаној 1. децембра 2023. године донела Oдлуку о утврђивању Збирне изборне листе за избор посланика у Скупштину Аутономне покрајине Војводине, на изборима расписаним за 17. децембар 2023. године.

Скупштина Војводине
Фото: Покрајинска изборна комисија

У суботу ће жребом бити утврђен редослед представљања кандидата на РТС-у

У суботу у 15 часова у згради РТС-а биће жребом утврђен редослед представљања на нашим телевизијским и радио програмима странака чије су листе проглашене за парламентарне изборе 17. децембра.

"Србија против насиља": Двадесет одсто наших контролора изгубило право гласа на Новом Београду

Тим за контролу избора коалиције "Србија против насиља" саопштио је да је данас откривена предизборна махинација када се испоставило да је 20 одсто контролора њихове изборне листе на Новом Београду изгубило, изненада, бирачко право.

"Иза ове опструкције јасно стоји намера да се онемогући чување опозиционих гласова, али и спрече изборне малверзације странака власти. Додатно забрињава чињеница да су сви ти контролори били и на изборима пре само годину и по дана, да нико није самоиницијативно извршио никакву промену и стога постоји основана сумња да је овако грубо кршење закона и брисање бирача из бирачког списка извршило једино неко службено лице", указује тим за контролу избора те листе.

Позивају грађанеда на сајту https://upit.birackispisak.gov.rs провере да ли су уписани у бирачки списак.

Опширније Краће

Градска изборна комисија усвојила је збирну листу за одборнике Скупштине града Београда.

На збирној листи је 14 изборних листа коалиција, странака и група грађана. Од тога су две мањинске, Руска и Странка правде и помирења Усаме Зукорлић.

Јовановић: Породица је света

Носилац листе “Чедомир Јовановић - Мора другачије“ поручио је да је породица света и да она не сме да се дира.

“Никада ниједној породици нисам учинио ништа нажао. Штитио сам својим животом Милошевићеву породицу. Стао сам иза Вучићеве породице када су на њега онако животињски, бедно кренули безобзирни према чињеници да му родитељи имају 80 година. Стао сам иза Микетића јуче када су се појавили ти снимци и рекао врло јасно да је породица света и да се она не дира. То је срамота“, поручио је Јовановић.

Опширније Краће

Павић: Пут Србије је са земљама које не отимају њену територију

Кандидат изборне листе Групе грађана "Ми - глас из народа, проф. др Бранимир Несторовић" Александар Павић рекао је да пут Србије треба да буде са пријатељским земљама, оним које не отимају њену територију и које граде мултиполарни свет.

"Доста нам је једнополарног света који је унесрећио не само нашу земљу, него цео свет. Ми хоћемо равноправну сарадњу са онима који хоће равноправно да сарађују са нама, без условљавања, без уцене", навео је Павић у оквиру предизборне кампање.

Опширније Краће

Орлић: Победа 17. децембра да буде за историју

Кандидат са листе “Александар Вучић – Србија не сме да стане“ Владимир Орлић изјавио је данас, током обиласка Општинског одбора у Врбасу, да се та листа бори за "највећу и најубедљивију победу" на предстојећим, "судбински важним изборима".

У разговору са грађанима и страначким саборцима, подсетио је на све успехе које је Србија претходних година постигла спроводећи политику председника Републике Александра Вучића, као и на велике пројекте који тек предстоје, међу којима је и Осмех Војводине, брза саобраћајница за коју је данас издата дозвола за изградњу.

"Ове смо резултате, који су нам државу из корена променили, сви ми заједно изборили на понос генерација које долазе. Те резултате ћемо да бранимо, снажно и одлучно, од оних који су нам Србију, заједно са својим сатрапима, уништавали, пљачкали, у црно завијали. И одбранићемо их 17. децембра, резултатом бољим него икада пре, резултатом који ће бити за историју. Србија не сме да стане, Србија има да корача одлучно у будућност и само тако Србија побеђује“, поручио је Орлић.

Опширније Краће

Зукорлић: Константно ћемо водити борбу да светло отера мрак

Настављамо да се боримо против криминала и корупције и на то нас обавезује програм чисте, беле и лепе Странке правде и помирења (СПП), изјавио је носилац листе Уједињени за правду Усаме Зукорлић, саопштио је СПП.

Он је рекао да се добро никада неће помирити са злом и да ће СПП константно водити борбу да светло отера мрак.

Кад се појави светло, мрак иде у рупе где му је и место, рекао је Зукорлић.

Опширније Краће

Кркобабић: ПУПС ће учинити све да Србија буде социјално одговорна држава

Председник Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије (ПУПС) Милан Кркобабић, рекао је на скупу у Крагујевцу да ће његова партија учинити све у различитим органима власти да Србија буде социјално одговорна држава.

"Држава која мисли на пензионере, на пољопривреднике, на пролетере, на све грађане. Држава која поштује свој суверенитет и територијални интегритет. И пре свега поштује нас, обичне, мале људе, а гарант за то је листа број 1 Александар Вучић - Србија не сме да стане", поручио је Кркобабић.

Потпредседник ПУПС-а Владимир Гоати навео је да ће се ПУПС залагати за праведну прерасподелу новца, гарантовану пензију и 13. пензију.

Потпредседник партије Ратко Томашевић истакао је да су ПУПС-ови вредносни ставови и програмска начела широко прихваћени у Крагујевцу и околини међу пензионерима, пољопривредницима и запосленима.

Опширније Краће

Републичка изборна комисија (РИК) утврдила је збирну изборну листу кандидата за учешће на парламентарним изборима 17. децембра на којој је 18 листа са укупно 2.817 кандидата предложених за 250 посланичких места.

Танјуг/Јадранка Илић

НАДА има кадрове за највише функције у држави

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС одржала је трибину у Параћину и поручила да има конкретна кадровска решења за највише функције у држави, председника Владе и Скупштине Србије.

"Сво зло, сав примитивизам, сво неправо, сав неукус, све оно што видите око себе као последица ове власти је напало Србију. Или ћемо их зауставити или ћемо нестати. Има ли писменијег, образованијег, бољег од доктора са Сорбоне за будућег председника Владе Србије од професора доктора Милоша Јовановића? Има ли бољег за председника Скупштине Србије од бившег градоначелника Београда Војислава Михаиловића? То су наши људи. Где су њихови?", изјавио је заменик председника ПОКС-а Душан Радосављевић.

Опширније Краће

Обрадовић: Микетић се повлачи из изборне кампање

Кандидат листе "Србија против насиља" за градоначелника Београда Владимир Обрадовић изјавио је да се Ђорђе Микетић после објављивања приватног снимка повукао из изборне кампање. 

"Микетић се повукао из кампање да не би ову кампању обојили таблоидним насловима", рекао је Обрадовић новинарима на Тргу републике на питање о емитовању приватног снимка Ђорђа Микетића у медијима и да ли он треба да преузме одговорност и да се због тога повуче са листе "Србија против насиља".

Обрадовић је рекао да за сада нема став да ли Микетић треба да се повуче и као кандидат са листе и да је то питање о којем треба да разговарају коалициони партнери.

Носилац листе "Србија против насиља" у Београду Добрица Веселиновић оценио је да је коришћење личног живота у политичке сврхе неприхватљиво, као и да су даљи кораци Микетића лични чин. Он је додао да верује да ће Микетић показати одговорност и да ће учинити најбоље за коалицију.

Опширније Краће

Вацић: Забранићу ЛГБТ пропаганду на јавним површинама

Кандидат за градоначелника Београда и носилац листе "Да се војска на Косово врати" Миша Вацић каже да ће када постане градначелник забранити сваки вид ЛГБТ пропаганде на јавним градским површинама.

"Као градоначелник Београда, града који је деспот Стефан Лазаревић заветовао Богородици, престоници свих Срба забранићу ЛГБТ пропаганду на јавним површинама, инсистираћу да се геј параде не одржавају, да буду забрањене. Неће постојати ни један анбасадор који ће моћи да ме натера да београским улицама пролази парада срама. Наша деца и њихово здравље је на првом месту", обећао је Вацић.

Опширније Краће

Николић: Глас за број 16, глас за учвршћивање веза са Руском Федерацијом

Председник Руске странке Слободан Николић, изјавио је да је глас за број 16 и листу Руске странке глас за учвршћивање веза са Руском Федерацијом.

"Сматрамо да српско-руски хуманитарни центар који је отворен још 2012. године у Нишу мора добити дипломатски статус", наводе из Руске странке.

Центар је формиран ради подршке развоја могућности хуманитаног реаговања на ванредне ситуације у Србији.

Опширније Краће

Дачић: Никада ниједан социјалиста није издао своју земљу, народ и партију

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић је у Бору подсетио на своје политичке почетке у партији и одао почаст некадашњем председнику Социјалистичке партије Србије, Слободану Милошевићу који му је пружио шансу да у 26. години живота постана портпарол највеће и најутицајније политичке странке.

Дачић је поручио младима да свако у животу добије барем једну шансу, и пожелео им да успешно искористе своју, саопштено је из СПС-а.

"Важније од свих функција је бити човек", поручио је у Бору Ивица Дачић, подсетивши присутне на храбре одлуке Николе Шаиновића који је изабрао истину и одбрану своје земље и народа иако су последица биле окрутне и дуготрајне.

"Тешко је у изазовним временима остати доследан идејама и поносан сам што смо после 5. октобра сачували партију и што трајемо, а чланови наше партије искрено верују у социјалистичке принципе и чвртсто стоје иза својих ставова", рекао је Дачић. 

Датум којим се обележавао "Дан Републике", Ивица Дачић је искористио да укаже на то како су социјалистичке идеје некадашње Југославије и данас исте оне за које се залаже Социјалистичка партија Србије, а то су бесплатно образовање и здравствена заштита, могућност запослења и достојанствена пензија, друштво у којем не постоји криминал...

Са друге стране, Дачић је објаснио да је Социјалистичка партија Србије настала на идеји исправљања неправде према Србији која је Уставом из 74. била подељена на три дела и зато је лично наклоњенији песми Марш на Дрину, којом је дочекан на предизборном скупу у Бору.

Опширније Краће

Шешељ: СРС ће да се обрачуна са сваким ко тврди да су Срби геноцидни 

Заменик председника Српске радикалне странке и кандидат за народног посланика Александар Шешељ поручио је из Лознице да ће СРС да се обрачуна са сваким ко тврди да су Срби геноцидни. 

"Ми српски радикали хоћемо да се одлучно обрачунамо са сваким ко тврди да су Срби геноцидни, да се геноцид десио од стране Војске Републике Српске или било кога из РС или да је било ко из РС то организовао", рекао је Шешељ.

"Забранићемосве оне у политичком јавном простору који те тезе пропагирају, који на томе свој рад заснивају, који су често финансирани и из државног буџета али и из иностранства", рекао је Шешељ.

Опширније Краће

СНС: Избори нису статистика, на њима се одлучује о будућности

Кандидати са листе "Александар Вучић – Србија не сме да стане" Милош Вучевић и Љубица Вранеш разговарали су и дружили се са грађанима Савског венца и још једном нагласили важност предстојећих избора, уз подсећање да они нису пука статистика или математика, већ се на њима одлучује о будућности Србије, саопштено је из СНС-а.

Љубица Вранеш је нагласила да је Србија земља богата историјом, традицијом и културом, али да Србија више не гледа у прошлост, већ уздигнуте главе корача у будућност.

"Уверена сам да су политика економског развоја, инфраструктурног напретка, политика изградње Србије, оно што народ жели. Људи су снага наше отаџбине и зато позивам све да 17. децембра подрже листу Александар Вучић - Србија не сме да стане”, рекла је Вранеш.

Милош Вучевић се захвалио грађанима на подршци и на томе што смо заједнички постигли конкретне и важне резултате.

"На изборима ће грађани одлучивати о будућности Србије, о опстанку и останку нашег народа. За Србију слободну и слободарску, за Србију која самостално доноси одлуке, независно од другух ценатара политичке моћи, за Србију која води рачуна о интересима својих грађана, подршка листи Александар Вучић - Србија не сме да стане”, закључио је Вучевић.

Опширније Краће

Бошко Обрадовић и Милица Ђурђевић Стаменковски са Маријом Захаровом у Скопљу

Лидери Националног окупљања, Милица Ђурђевић Стаменковски и Бошко Обрадовић, одржали су на маргинама заседања ОЕБС-а у Скопљу састанак са високом функционерком Министарства спољних послова Русије, Маријом Захаровом.

Они су том приликом изразили захвалност Руској Федерацији због њене доследне подршке суверенитету и територијалном интегритету Србије на КиМ.

Председник Двери, Бошко Обрадовић, упознао је представницу руског министарства са одлуком самопроглашеног Куртијевог режима да Србима у покрајини забрани гласање на предстојећим парламентарним изборима у Србији.

Он је позвао Русију да својим ауторитетом утиче на представнике међународних мисија на КиМ, пре свега УНМИК и ОЕБС, да испоштују Резолуцију 1244 и српском народу омогуће да гласају на Косову и Метохији.

Председница Заветника нагласила је да је Русија најважнији стратешки савезник Србије у очувању КиМ и спречавању да лажна држава постане део међународног поретка.

Оценила потпуно неприхватљивим захтев амбасадора САД у Београду Кристофера Хила да Србија прекине сваку сарадњу са Русијом, оценивши да се ради и о директном покушају мешања у политику Републике Србије.

Казала је и да Национално окупљање представља најчвршћу политичку гаранцију да после избора Србија неће примењивати француско-немачки план о признању тзв. Косова, неће уводити санкције Русији и неће наставити са политиком приближавања НАТО-у.

Обе стране су се сагласиле да је очување традиционално пријатељских српско-руских односа у стратешком интересу обе земље и истакли спремност да наставе са још интензивнијим политичким деловањем у том правцу.

Опширније Краће

РИК одредила бирачка места на којима ће гласати лица која служе војни рок

 

Републичка изборна комисија донела је синоћ одлуку о одређивању бирачких места на којима ће гласати лица која на дан гласања на изборима за народне посланике Народне скупштине буду на одслужењу војног рока, на војној вежби или на школовању у јединицама или установама Војске Србије.

Предлог је да се гласа на укупно 36 бирачких места на изборима заказаним за 17. децембар.

РИК је такође донела и решење којим су именовани члан и заменик члана изборне комисије које је предложила листа "Ми глас из народа - Др Бранимир Несторовић".

Опширније Краће

Републичка изборна комисија утврдила је збирну изборну листу кандидата за учешће на парламентарним изборима:

1. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ

2. ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ

3. ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА

4. МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ - БОШКО ОБРАДОВИЋ - НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ - ДРЖАВОТВОРНА СНАГА - СРПСКА СТРАНКА ЗАВЕТНИЦИ - СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ

5. ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ – НАДА ЗА СРБИЈУ – СРПСКА КОАЛИЦИЈА НАДА – НOВИ ДСС – ПОКС – ВОЈИСЛАВ МИХАИЛОВИЋ

6. VАJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉG – ELNÖKÜNKÉRT, KÖZÖSSÉGÜNKÉRT, A JÖVŐÉRT!/САВЕЗ ВОЈВОЂАНСКИХ МАЂАРА – ЗА НАШЕГ ПРЕДСЕДНИКА, ЗА НАШУ ЗАЈЕДНИЦУ, ЗА БУДУЋНОСТ!

7. СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА – МИРОСЛАВ МИКИ АЛЕКСИЋ - МАРИНИКА ТЕПИЋ (СТРАНКА СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ, НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ, ЗЕЛЕНО-ЛЕВИ ФРОНТ, НЕ ДАВИМО БЕОГРАД, ЕКОЛОШКИ УСТАНАК – ЋУТА, ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА, ПОКРЕТ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА, СРБИЈА ЦЕНТАР, ЗАЈЕДНО, ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ, УДРУЖЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ „СЛОГА“, НОВО ЛИЦЕ СРБИЈЕ)

8. USAME ZUKORLIĆ – UJEDINJENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV - DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI / УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ – УЈЕДИЊЕНИ ЗА ПРАВДУ – СТРАНКА ПРАВДЕ И ПОМИРЕЊА – БОШЊАЦИ САНЏАКА, ТОМИСЛАВ ЖИГМАНОВ - ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ ХРВАТА У ВОЈВОДИНИ

9. СДА САНЏАКА - ДР СУЛЕЈМАН УГЉАНИН/SDA SANDŽAKA – DR. SULEJMAN UGLJANIN

10. ЗАЈЕДНО ЗА БУДУЋНОСТ И РАЗВОЈ – КОАЛИЦИЈА ЗА МИР И ТОЛЕРАНЦИЈУ

11. НАРОДНА СТРАНКА – СИГУРАН ИЗБОР. ОЗБИЉНИ ЉУДИ – ВУК ЈЕРЕМИЋ, ДР САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ, СИНИША КОВАЧЕВИЋ, ВЛАДИМИР ГАЈИЋ, МАРИНА ЛИПОВАЦ ТАНАСКОВИЋ

12. ДОБРО ЈУТРО, СРБИЈО – САША РАДУЛОВИЋ (ДЈБ) - БОРИС ТАДИЋ (СДС) - АНА ПЕЈИЋ (ОТЕТЕ БЕБЕ)

13. ПОЛИТИЧКА БОРБА АЛБАНАЦА СЕ НАСТАВЉА – ШАИП КАМБЕРИ /BETEJA POLITIKE E SHQIPTARËVE VAZHDON – SHAIP KAMBERI

14. ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ – МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, ПРОФ. ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ

15. СРБИЈА НА ЗАПАДУ - ДА СЕ СТРУКА ПИТА

16. РУСКА СТРАНКА – СЛОБОДАН НИКОЛИЋ

17. ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ – МОРА ДРУГАЧИЈЕ

18. АЛБАНСКА ДЕМОКРАТСКА АЛТЕРНАТИВА – УЈЕДИЊЕНА ДОЛИНА ALTERNATIVA DEMOKRATIKE SHQIPTARE-LUGINA E BASHKUAR

Ванредни парламентарни избори расписани су за 17. децембар. Истог дана биће одржани и покрајински и локални избори у 65 градова и општина, као и покрајински избори.

Покрајински избори расписани су у четвртак 16. новембра. ПИК је прогласио изборне листе:

1. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - ВОЈВОДИНА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ

2. ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ

3. ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ - СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА

4. РУСКА СТРАНКА - СРБИ И РУСИ БРАЋА ЗАУВЕК!

5. НАДА, КОЈУ ЧИНЕ НОВИ ДСС И ПОКС

6. САВЕЗ ВОЈВОЂАНСКИХ МАЂАРА

7. СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА

8. ТОМИСЛАВ ЖИГМАНОВ – УЈЕДИЊЕНИ ЗА ПРАВДУ – ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ ХРВАТА У ВОЈВОДИНИ/УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ – СТРАНКА ПРАВДЕ И ПОМИРЕЊА – БОШЊАЦИ САНЏАКА

9. ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ – ВОЈВОДИНА МОРА ДРУГАЧИЈЕ

10. НАРОДНА СТРАНКА – СИГУРАН ИЗБОР. ОЗБИЉНИ ЉУДИ – ВУК ЈЕРЕМИЋ, СИНИША КОВАЧЕВИЋ, ДР САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ, ЂОРЂЕ ВУКАДИНОВИЋ

11. МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – СРПСКА СТРАНКА ЗАВЕТНИЦИ – СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ

12. САША РАДУЛОВИЋ - ДОСТА ЈЕ БИЛО - ДЈБ - БОРИС ТАДИЋ - СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА СТРАНКА - СДС - АНА ПЕЈИЋ - ОТЕТЕ БЕБЕ - ДОБРО ЈУТРО СРБИЈО

13. ВОЈВОЂАНИ - ЛИГА СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА ВОЈВОДИНЕ - ВОЈВОЂАНИ, ДЕМОКРАТСКА ЗАЈЕДНИЦА ВОЈВОЂАНСКИХ МАЂАРА, ЗАЈЕДНО ЗА ВОЈВОДИНУ – БОЈАН КОСТРЕШ.

Локални избори биће одржани у Београду, Kрагујевцу, Kраљеву, Kрушевцу, Новом Пазару, Пироту, Врању, Лесковцу, Лозници, Прокупљу, Смедереву, Шапцу.

Биће одржани и у општинама Брус, Варварин, Велика Плана, Велико Градиште, Владимирци, Владичин Хан, Власотинце, Гаџин Хан, Голубац, Деспотовац, Димитровград, Дољевац, Жабари, Жагубица, Житорађа, Kнић, Kоцељева, Kрупањ, Kуршумлија, Kучево, Лапово, Лебане, Љиг, Љубовија, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђа, Мерошина, Осечина, Параћин, Петровац на Млави, Пожега, Прибој, Пријепоље, Ражањ, Рача, Рековац, Сокобања, Топола, Трговиште, Трстеник, Ћићевац, Ћуприја, Уб, Црна Трава, Александровац, Бабушница, Баточина, Бела Паланка, Блаце, Богатић и Бојник.

Пошто ће локални избори бити одржани истог дана када и парламентарни, Законом о локалним изборима предвиђено је да се гласа на истим бирачким местима, а гласање спроводе исти бирачки одбори.

Изборне листе и за парламентарне и за локалне изборе подносе политичке странке, коалиције политичких странака, као и групе грађана.

Да би изборна листа на парламентарним изборима била проглашена, потребно је прикупити 10.000 оверених потписа грађана који подржавају листу, док је за мањинске странке довољно 5.000 потписа.

За проглашење изборне листе на локалним изборима потребно је да листу својим потписима подржи од 200 до 3.000 бирача, у зависности од броја регистрованих бирача у јединици локалне самоуправе на дан расписивања избора.

Бирач потписом може подржати само једну изборну листу, која мора бити оверена код јавног бележника, у општинској и градској управи или суду.

Изборне листе могле су да се поднесу до 26. новембра, односно 20 дана пре одржавања избора.

Сви грађани могу потпуно бесплатно да електронски поднесу захтев за упис или промену података у бирачком списку на порталу "е-Управа".

РИК је одлучио да ће гласачки листићи за избор посланика бити боје светла кајсија, док ће контролни листићи бити плави.

уторак, 05. март 2024.
17° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво