Читај ми!

Уписивање и промена података у бирачком списку преко портала "еУправа"

Сви грађани могу потпуно бесплатно да електронски поднесу захтев за упис или промену података у бирачком списку путем портала "еУправа", саопштено је данас из Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Министарство државне управе и локалне самоуправе подсетило је да је, у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу у циљу додатног унапређења Јединственог бирачког списка на порталу "еУправа" успоставило нову услугу "Захтев за упис/промену података у Јединственом бирачком списку". 

Како се додаје у саопштењу, грађанима се омогућава да посредством портала "еУправа" изврше увид у податке који се о њима воде у бирачком списку, поднесу захтев за њихов упис или промену, као и да им одговарајуће решење у облику електронског документа буде достављено у њихово "еСандуче". 

Да би грађани покренули услугу, потребно је да буду пунолетни држављани Србије који су регистровани корисници портала "еУправа" и пријављени мобилном апликацијом "ConsentID" или квалификованим електронским сертификатом. 

Након пријаве на портал "еУправа", корисник може извршити увид у своје податке кликом на екран Јединствени бирачки списак и по потреби поднети захтев за измену података. 

Услуга је бесплатна, а свака особа може да поднесе захтев искључиво за себе. 

Из Министарства наводе да омогућавање грађанима да електронским путем остваре увид у бирачки списак, као и да поднесу захтев за упис или промену података у бирачком списку, представља искорак у потпуној дигитализацији и стварању управе по мери свих грађана.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара