Изјаве са бирачких места

Државни званичници, министри, представници странака и кандидати за одборнике гласали су на београдским изборима, као и изборима у Аранђеловцу, Бору и Севојну. Испред бирачких места давали су изјаве за медије.

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да очекује да ће највећи број грађана у Београду, Бору, Аранђеловцу и Севојну препознати и наградити "сав напор и труд који је уложен протеклих неколико година".

Министар спољних послова и лидер СПС-a Ивица Дачић поручио је да очекује добар резултат његове коалиције СПС-Јединствена Србија и кандидата за градоначелника Александра Антића, а према његовој оцени, резултати избора се у принципу знају.

"Очекујем резултат који ће бити на трагу оног резултата који смо имали и на прошлим изборима и на парламентарним изборима", рекао је Дачић.

Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС-а Зорана Михајловић изразила је уверење да ће на изборима грађани дати глас "успешним и оствареним људима који воле Београд и који нуде пројекте будућности, а не онима који су иза себе оставили дугове и пљачку".

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да нема сумњу у резултат избора и да је важно да се посао настави већ сутра ујутру.

Министар државне управе и локалне самоуправе и потпредседник СПС-а Бранко Ружић очекује да се одмах по завршетку локалних избора у Београду настави са најважнијим инфраструктурним пројектима који су од великог значаја за становнике главног града Србије.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић рекао је да избори у Београду утичу на целу Србију, као и да сматра да ће се мишљење Београда овог пута поклопити са мишљењем остатка Србије.

Данашњи избори нису само избори за органе локалне власти у Београду и избори од којих зависи ко ће владати у српској престоници, већ избори на којима се одлучује о наставку политике окупљања Србије, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Градоначелник Београда и кандидат на листи "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Синиша Мали изјавио је да ће Београђани показати свој став према резултатима који су постигнути у протекле четири године, али и према плану који је дефинисан за наредне четири.

Данашњи избори су велики дан за Београд, јер грађани на њима одлучују у ком правцу ће се град развијати у наредне четири године, изјавио је кандидат за градског одборника са листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Горан Весић.

Кандидаткиња за одборника на листи "Александар Вучић-Зато што волимо Београд" Ирена Вујовић, изјавила је да је уверена да ће грађани на данашњим изборима свој глас дати за "развој Београда и реализацију великих пројеката".

Председник ДС-а и кандидат за градоначелника Драган Шутановац изјавио је да су Београд и Србија напредовали само када су их водиле демократе.

Драган Ђилас, носилац листе "Београд одлучује, људи побеђују" и кандидат за градоначелника Београда, позвао је Београђане да искористе своје право гласа, за које су се, како је навео, људи вековима борили и давали своје животе.

"Сигурно нећемо са Драганом Ђиласом, Вуком Јеремићем, Сашом Јанковићем, као ни са Радуловићем и Обрадовићем, уколико пређемо цензус", поручио је председник Српске радикалне станке Војислав Шешељ.

Лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић навео је да не верује у изненађења и оценио да су избори у Београду много важнији по последицама изборне кампање и атмосфере коју су створили у друштву самог гласања за још једну градску управу.

Кандидат Покрета обнове Краљевине Србије за градоначелника Београда Војислав Михаиловић, поручио је да ће се након данашњих избора, а после 73 године, знати колико је грађана главног града за обнову Краљевине Србије.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару