Радојичић: Велика већина нас подржава

Први на листи "Александар Вучић – Зато што волимо Београд" др Зоран Радојичић позвао је Београђане да изађу на изборе у недељу, и гласају за листу број 1 и тиме гласају за бољи и лепши Београд.

Зоран Радојичић је заједно са кандидатима листе "Александар Вучић – Зато што волимо Београд" разговарао са грађанима на Цветном тргу, где су попили чај и како каже разговарали о Београду и шта ће се све радити и изградити у будућности.

"Ово је један од најхладнијих дана и ми смо, ево, заједно са грађанима и данас. Пуно људи је дошло и то је још један доказ да нас велика већина Београђана подржава", рекао је Радојчић.

Позвао је грађане да изађу на изборе.

"Веома је важно да сви изађемо и обавимо своју грађанску дужност, изађемо на изборе, поведемо породице, пријатеље, да дефинитивно ту подршку коју имамо, на изборима покажемо и докажемо", рекао је Радојичић.

Први на листи "Александар Вучић – Зато што волимо Београд" позвао је грађане да заједно са њима гласају 4. марта "до победе и до бољег и лепшег Београда – зато што волимо Београд".

Михајловићева: Гласајте за "будућност своје деце"

Чланица Председништва СНС-а Зорана Михајловић позвала је све "супруге, мајке и баке" да у недељу изађу на изборе и гласају за оне "који Београд и Србију воде у будућност и који су доказали да имају резултат".

"Жене ће гласати за оне који брину о њима, а не за оне који их се сете само у кампањи, попут Драгана Ђиласа и Александра Шапића, који су трудицама и породиљама оставили дуг од 390 милиона динара, који је наша градска власт вратила и данас не касни ни дан с исплатом", рекла је Михајловићева, наводи се у саопштењу.

Позива жене да гласају за оне који својим радом и делима доказују да воле Београд, а не за оне који дају празна обећања и нуде бесплатне ствари које ће на крају скупо коштати све грађане.

Према њеним речима, жене су виделе "како се на крају заврше све те бесплатне ствари које нуде Ђилас и Шапић", те наводи да су тако родитељи за своју децу плаћали вртић дупло скупље него што је било потребно.

"Неће жене дозволити да они који су их пљачкали поново воде Београд", рекла је Михајловићева и позвала све грађанке и грађане Београда да гласају за "будућност своје деце".

"Управо због будућности, на листи 'Александар Вучић – зато што волимо Београд' су нови људи који су својим радом и делима показали колико брину и колико воле овај град. Они су доказ да Београд иде у добром правцу и они заслужују да добију подршку грађанки и грађана Београда", навела је Михајловићева.

Стефановић: Ђилас поново обмањује грађане

Члан Председништва СНС Небојша Стефановић је изјавио да Драган Ђилас новим измишљотинама поново покушава да замени недостатак било каквог програма за Београђане и непостојање одговора за корупционашке афере.

Стефановић, такође, истиче да су измишљене приче о наводном повећаном броју уписаних бирача у Београду демантовали више пута сви државни органи.

"А, из броја уписаних бирача у бирачким списковима види се да је тај број у Београду готово исти у последњих неколико година и да је једино статистичко одступање односно значајнији број уписаних бирача у Београду био 2007. и 2008. године, баш када се Ђилас кандидовао за градоначелника", казао је Стефановић.

Поручио је да Ђилас треба да престане да лаже Београђане и да одговори на питања: зашто су на тендерима узимали фирме које су 650 милиона динара скупље, зашто су милионски плаћени подземни контејнери пропали у веома кратком року и зашто су Београђани у његово време вртиће плаћали 9.700 динара или готово дупло више него што је то данас случај.

"По ко зна који пут Драган Ђилас недостатак било каквог програма за Београђане и непостојање одговора за корупционашке афере, које су обележиле његову владавину Београдом, покушава да замени новим измишљотинама које би требало да обману грађане Београда и да њега врате на власт", рекао је Стефановић, наведено је у саопштењу. 

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је насеље Степа Степановић и поручио да пумпа, против чије изградње су мештани протествовали, неће бити изграђена јер то људи не желе.  

Весић: Повећане пензије се сада исплаћују из реалних извора

Кандидат за градског одборника са листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Горан Весић посетио је клуб пензионера "Видовдан" у Сурчину где је рекао да су мере финансијске консолидације морале да се спроведу и да се данас у Србији повећане пензије исплаћују из реалних извора, а не из кредита као што је радила претходна власт.

"Морале су да се спроведу тешке мере финанасијске консолидације где су највећу жртву поднели пензионери и запослени у државној управи. Захвални смо им томе јер да није било њихове жртве Србија данас не би стала на ноге", рекао је он и додао да наша земља данас има суфицит и може да исплаћује повећане пензије.

У вези са тим, он је подсетио да су од првог јануара пензије повећане за пет одсто, те да је председник Србије Александар Вучић недавно најавио да ће до краја године бити повећане поново.

Говорећи о радовима на територији општине Сурчин, он је набројао да је урађено скоро 40 километара путева, скоро 30 километара тротоара, око 19 паркића за децу, три теретане на отвореном, да се решава проблем са водоводом и канализацијом...

Садашња градска власт је показала да пођеднако третира централне и периферне делове града, истакао је Весић и додао да не смеју да постоје грађани првог и другог реда већ сви морају да имају канализацију, воду, пут и јавни превоз.

Само преко Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда у приградске општине је уложено 350 милиона евра, а од 2008. до 2012. године у приградске општине уложено је мање од сто милиона евра, рекао је Весић.

"Да ли је то довољно? Није. Знам да има проблема не за 350 милиона евра већ за 3,5 милијарди евра али је чињеница да се више улаже и да водимо више рачуна о томе да се надокнади недостајућа инфраструктура у приградским општинама, да људи живе нормално и да се осећају да су Београђани као и они који живе у центру", нагласио је Весић.

Он је додао да не постоји насељено место у Београду у коме актуелна градска власт није барем нешто урадила. 

"Наследили смо 1,2 милијарде евра дуга од чега смо 550 милиона евра вратили банкама, а за те паре могли смо да изградимо 250 школа, 250 вртића, три Пупинова моста или да уредимо 5.000 фасада", рекао је Весић.

Подсетио је да је прошле године у Београду издато грађевинских дозвола за милион квадрата, да свако ко добије грађевинску дозволу плаћа накнаду за грађевинско земљиште, те да се од тих пара улаже у канализацију, водовод, путеве, школе, вртиће...

Нико неће да улаже паре тамо где је нестабилно и несигурно, рекао је он и додао да страни инвеститори улажу у Србију јер је политички стабилна.

"Много смо времена изгубили од распада Југославије, много смо потрошили идеја и људи и немамо више времена да чекамо. Сада имамо једну политику, имамо председника кога сви у свету поштују, што се и види, и поново смо постали земља која је поштована, поново су почеле да стижу инвестиције. Сада не смемо да станемо јер ако сада станемо питање је да ли ћемо моћи да наставимо да се развијамо", оценио је Весић.

Љајић: Да не дозволимо више овај циркус са 24 изборне листе

Председник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић изјавио је да ће та странка, одмах након завршетка избора у Београду, поново покренути иницијативу за измену изборног закона - "да не дозволимо више овај циркус са 24 изборне листе".

"Морамо да уозбиљимо нашу изборну сцену, а то можемо једино новим изборним законом који треба да донесемо", рекао је Љајић на партијском штанду испред Тржног центра "Ушће", где је СДПСрбије обележила крај своје кампање за београдске изборе.

Он је прецизирао да више не треба дозволити да се појављују "фантомске странке, фантомске мањинске странке, којих је скоро трећина на овим изборима".

"Никада ни једна од тих странака није говорила о мањинским правима, а сада учествују на изборима користећи природни праг. Треба да спречимо сваку злоупотребу изборног права коју закон омогућава припадницима мањина да уђу у Парламент. Ово више нема везе ни са мањинама, ни са изборним правом", истакао је Љајић.

Он је, такође, позвао грађане Београда да 4. марта у што већем броју изађу на изборе.

"Важно је да врло јасно на дан гласања искажу свој политички став, да дају оцену о власти и опозицији. Ја се надам да ћемо добити подршку и да ће грађани вредновати оно што је листа 'Александар Вучић - зато што волимо Београд' урадила у протекле четири године", нагласио је Љајић.

Он је указао да је СДП Србије своју кампању завршила онако како је и започела - бесплатном поделом књига грађанима, а у међувремену су, каже, обишли велики број пензионера, разговарали са људима, а ниједну ружну реч нисмо упутили ни према коме.

понедељак, 01. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару