Ђилас са мештанима Брајковца

Кандидат за градоначелника листе "Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују" Драган Ђилас разговарао је са мештанима Брајковца, који су му пренели да су адекватну путну мрежу, водовод и Дом културе добили док је он био градоначелник.

Некадашњи одборник Српске радикалне странке Вукашин Мићовић рекао је том приликом да ће гласати за Ђиласа, иако је раније био противник.

"Био сам осам година у СРС-у. Био сам шеф одборничке групе и један од највећих ваших противника. Гласаћу за вас да будете поново градоначелник", рекао је Мићовић Ђиласу, наводи се у саопштењу.

Ђилас је у разговору са становницима Брајковца нагласио да градоначелник не може да зна шта је свакој месној заједници неопходно и да треба да се успостави систем у коме ће људи из месне заједнице предлагати шта треба најпре да се уради.

Представници листе "Драган Ђилас - Београд одлучује, људи побеђују" поднели су кривичну пријаву против министара надлежних за пријаву пребивалишта и бирачке спискове, министре унутрашњих послова Небојше Стефановића и државне управе и локалне самоуправе Бранка Ружића, саопштио је Покрет слободних грађана. 

Како се наводи, кривичну пријаву против њих поднели су због наводног прекрајања бирачког списка, "ради уписивања лажних Београђана за изборе у Београду". 

"Стефановић и Ружић су, сумња се, омогућили и дозволили фиктивну, односно лажну промену места пребивалишта за више десетина хиљада новоуписаних грађана Београда који не живе у Београду, већ само имају лажно пријављено пребивалиште и то ради гласања на изборима заказаним за 4. март", стоји у саопштењу. 

Додају да су уз кривичну пријаву, "као докази, предати службени документи званично добијени од појединих општина у којима се бележи необјашњив пораст, па пад уписаних бирача, као и изјаве министра Стефановића које су у нескладу са тим документима, а којима покушава да прикрије извршење кривичног дела".

"Након тих изјава, полицијске станице у свих 17 београдских општина остале су неме на поднете захтеве за информацијама колико је бирача из Војводине и других делова Србије, очигледно за потребе избора, од председничких избора стекло пребивалиште у Београду", наводи се у саопштењу.

И Народна странка саопштила је да на кућне адресе бирача у Београду стижу обавештења о гласању за људе који не живе на тим адресама.

Како се наводи, Народној странци се обратило више Београђана, међу којима је и суграђанка из Лагумске улице у Земуну, којој је стигло чак осам обавештења о гласању са именима и презименима непознатих људи.

Реч је, додају, о малој породичној згради у којој се сви станари добро познају и не постоји никаква могућност да људи чија су имена наведена ту живе.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару