ДСС: Да пређемо цензус

Да пређемо цензус и остваримо најбољи могући резултат је императив због Београда, али то је само почетак, јер се након београдских избора отвара питање Србије, изјавио је председник Демократске странке Србије Милош Јовановић, кандидат те странке за градоначелника Београда.

Данас хоћу да преузмем одговорност за вођење овог града, а сутра сви заједно да преузмемо одговорност за вођење државе, јер нема ко други, рекао је Јовановић на завршној конвенцији ДСС пред изборе у главном граду у недељу.

"Након београдских избора се неминовно, врло брзо, отвара питање опстанка Србије кроз питање њене територијалне целовитости, поштовња Устава и преамбуле, правно обавезујућег споразума Београда и Приштине и чланства наше јужне покрајине у Уједињене нације", нагласио је Јовановић.

Не могу да кажем да једва чекам да тај дан дође, али, нажалост, знам да ће доћи и тада ће се јасно показати ко је ко и ко је шта на српској политичкој сцени и видећете да тада неће бити много људи који ће бранити српске позиције, поручио је лидер ДСС.

Како је оценио, ови избори су важни, јер је важан Београд као српска престоница.

Јовановић је позвао чланство да до недеље у 19 сати не стају, да зову кога год могу и у време предизборне тишине и да обезбеде сваки глас.

Звали сте ме да се вратим, вратио сам се, али не да бих статирао, поручио је он члановима ДСС на скупу у сали Општине Стари град, уз опаску да су то могли са бившим руководством.

Јовановић је рекао да не сумња у свој резултат и подсетио да је ДСС у кампањи Београђанима понудила ново лице и програм на три стуба: управни, урбанистичко-културни и саобраћајно-еколошки.

"Промена изборног система" 

Много тога ћемо урадити, рекао је и као први потез најавио промену изборног система, као кључ борбе против партитократије.

Да грађани гласају за људе са именом, људе којима верују, нагласио је Јовановић и подсетио да је 2013. године странци вратио мандат, јер није сматрао да му припада, иако је формално-правно могао да га задржи.

Указао је и на план ДСС за бесплатан градски превоз у Београду, што је, како је предочио, питање јавног здравља, додајући да је пре неколико дана у Немачкој за пет градова представљен програм бесплатног превоза зарад заштите животне средине.

Јовановића за градоначелника је подржао и покрет Српска вертикала.

Јовановић је раније данас изјавио да је кампања за локалне изборе на низу примера показала  колико су Срби као народ и као грађани далеко од неке врсте демократске, интелектуалне и културне зрелости. 

Мера која је то управо доказала, према речима Јовановића, јесте реакција на идеју ДСС о бесплатном градском превозу, са образложењем да је то популистичка мера, саопштено је из ДСС.

"Ја сам прочитао стотинак страна студија и чланака о томе, то је нешто што се озбиљно промишља и што је све само није популизам. Код нас се дочекало због суштински незнања и неразмишљања, а у ширем смислу због одсуства културе", рекао је кандидат за градоначелника Београда ДСС Милош Јовановић.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару