Зукорлић: Напад намера Нове и ДС-а да се помињу у јавности

Председник Странке правде и помирења Муамер Зукорлић наводи да је изненађен оптужбама председника Нове странке Зорана Живковића да је СПП "фалсификовала и покрала" идентитете појединих чланова те странке и ДС-а, и оценио да иза напада стоји намера да се те две странке "наметну и буду присутни у јавности".

Муамер Зукорлић је на конференцији рекао да не спори да се на списку контролора које је предложила СПП појавило неколико имена из других странака.

Oбјaснио je да га то и не чуди јер је, каже, СПП странка која поново настаје у Београду, "која још нема градски одбор, општинске одборе, што значи да смо морали наћи механизме да обезбедимо све што нам треба, од потписа, преко контролора и то на неки други начин".

Навео је да су предлоге за контролоре добијали од активиста СПП-а са терена и интернета, након упућеног јавног позива да им се људи јављају и достављају податке, како би их предложили за контролоре.

Истакао је да не постоји механизам да се утврди да ли је предлог за контролора валидан, да ли се можда налази на неком другом списку, члан неке друге странке, те да је зато закон предвидео рок од 24 сата након што се предлози предају да се изврши ревизија предлога и да се у том року отклоне евентуални недостаци.

"Док тај рок траје ми смо нападнути од стране Живковића са оштром реториком и тешким речима, непримерено, што заправо значи тенденциозно. Чак и да смо намерно предложили контроле из других станака, ни то законом није забрањено и не постоји разлог да будемо нападнути", истакао је Зукорлић.

"Напад намера Нове и ДС-а да се помињу у јавности"

Навео је да иза напада "стоји нешто друго", те да је очигледно, како каже, да се ради о намери да се Демократска и Нова странка "наметну и буду присутни у јавности".

"Није лако направити листу од три-четири наводно велике странке, а бити толико неприметан у кампањи, немати шта да понудиш и онда су осмисли напад да би били у медијима 24 сата", додао је.

Истакао је да друго питање које се намеће јесте одакле Зорану Живковићу увид у спискове непун сат времена након што су спискови предати јер, како је навео, не постоји законска могућност да странке имају увид у те спискове, док се целокупан процес формирања спискова контролора не заврши, а рок за то истиче данас.

"Ми не крадемо, не фалсификујемо, ми смо странка која је до степена фанатичности доследна етичким вредностима у политици и наставићемо и ових неколико дана кампање да достојанствено, афирмативно представљамо наш програм", закључио је Зукорлић.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару