Кандидати листе СНС за Београд обишли технолошки парк

Кандидати листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" декан Правног факултета Сима Аврамовић и професор Машинског факултета Универзитета у Београду Часлав Митровић обишли су Научно-технолошки парк Звездара и разговарали са младима који тамо уче и раде.

Аврамовић је рекао да се, буџетски посматрано, наука третира као потрошња, али да је она заправо права инвестиција.

"Овде видимо да бављење науком може бити огроман приход за појединце, али и за државу. Нажалост, издвајања државе за науку не може бити превелико, то сви знамо, али овде видимо како се у науку може инвестирати од стране домаћих, иностраних компанија, стартап предузећа...", рекао је Аврамовић.

Навео је да је наука вештина, али и уметност стварања идеја и додао да је важно развијати пројекте који младе људе задржавају у Србији.

"Сарадња града, министарства, привреде, државе у овој ствари је незаменљива. Ових дана ће министарство просвете расписати још један конкурс за скоро 1.000 младих доктораната који ће се укључити у пројекте како бисмо зауставили одлазак младих људи. То је Београд и тако треба да изгледа цела Србија", каже Аврамовић.

Професор Машинског факултета Часлав Митровић навео је да је Научно-технолошки парк Звездара, захваљујући Граду и републици, почео да "живи пуним плућима" од 2015. године.

"Овде сада има око 60 компанија које воде млади људи, осећа се велика енергија, адреналин. Овде је будућност наше земље", рекао је Митровић.

Подсетио је да је планирана изградња индустријско-технолошког парка у Борчи, који би непосредно запошљавао око 30.000 људи, а посредно више од 100.000.

"У овом технолошком парку тренутно ради више од 500 инжењера. То је ретко и у свету, толико стручњака на једном месту. Они су квалитетни и имају велики успех у својим компанијама и јако су цењени у свету", навео је Митровић. 

Једна од компанија која ради у Научно-технолошком центру је и компанија "Аурум ИТ солутионс", а директорка те компаније Марија Савић рекла је да је са својим партнерима покренула посао који би задржао младе у Србији.

Развој иновација у високој технологији 

"Ми се бавимо развојем и иновацијама у области високих технологија. Наши пројекти и иновације су препознати од стране Града, добили смо просторије у овом парку, а сарађујемо са Београдским и Универзитетом у Косовској Митровици и тамо добијамо све квалитетне кадрове", каже Савић.

Иначе, народни посланик и председник Народне сељачке странке Маријан Ристичевић подржао је изборну листу "Александар Вучић - Зато што волимо Београд", јер  "чврсто верује да та листа, након избора, има намеру да настави да гради и изграђује не само Београд, већ и целу Србију.

"Ми као странка и као београдски одбор снажно подржавамо листу број 1 чији је носилац председник СНС Александар Вучић. Наша сарадња датира од 2012, ту се ништа не мења, ту изборну листу подржавамо на локалним изборима у Аранђеловцу, Бору, Севојну, а посебно је подржавамо у Београду", рекао је Ристичевић.

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак изјавио је да је Град Београд до јануара ове године исплатио 342,7 милиона динара на име тужби родитеља за незаконито увећану цену вртића у периоду од 2010. до 2014. године. 

Ми данас исплаћујемо родитељима новац због незаконито увећане цене вртића, рекао је Гак.

"А где је новац који су они тада уплаћивали у буџет којим је располагао Драган Ђилас, није познато", констатује Гак.  

Објашњава да Ђилас, који је кандидат за градоначелника, сада обећава градњу нових вртића и бесплатна места у постојећим, а у време кад је имао прилику да нешто уради "он је родитељима у Београду наплаћивао и до 9.700 динара месечно".

Весић: Ускоро изградња постројења за прераду отпадних вода

Кандидат за градског одборника СНС-а Горан Весић разговарао је са мештанима младеновачког насеља Међулужје и најавио да ће за два, два и по месеца у том насељу почети изградња постројења за прераду отпадних вода.

"Тендер је завршен, извођач је изабран и у року од две до три недеље биће потписан уговор", рекао је Весић и додао да је реално да за два, два и по месеца почну радови на изградњи овог постројења.

"Овде треба да се изведе седам километара канализације...у септембру ћемо да распишемо тендер за изградњу те мреже, пола ће да финансира Град, а пола општина. То значи да ћемо, док завршимо постројење, бити близу да завршимо и изградњу канализационе мреже", навео је Весић и додао да ће људи након тога имати канализацију и да се отпадне воде више неће уливати у реку.

Говорећи о будућим радовима у Међулужју, Весић је рекао да ће се наставити са асфалтирањем, те да ће бити постављен и мобилијар за дечије игралиште.

Стефановић: Вучић доказао да му је приоритет брига о људима

Председник Градског одбора Српске напредне странке Београд Небојšа Стефановић поручио је да 4. марта почиње нова етапа будућности и позвао све Београђане да изађу на биралиšта и гласају за листу "Александар Вучић - Зато што волимо Београд!", јер је, како је рекао, чине људи који једнако воле сваки део престонице.

"Није случајно што је прва станица метроа, станица Миријево. Бринућемо о Звездарцима, јер за нас су и Миријево и Мали и Велики мокри луг, једнако Звездара као што је и Вуков споменик“, рекао је Стефановић на скупу у опšштини Звездара.

Према његовим речима, Александар Вучић је својом политиком доказао да су му брига о људима и стабилност приоритет, о чему сведоче и његов однос са најзначајнијим светским држžавницима.

Нагласио је да данас и у опšштинској и градској каси има толико новца да је могуће да почне асфалтирање сваке неасфалтиране улице, да се решšава питање водовода и канализације, šто су, како је истакао, проблеми који они претходни нису хтели да решавају.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару