Весић на Лабудовом брду најавио нове пројекте

Кандидат за градског одборника са листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Горан Весић разговарао је а становницима раковичког насеља Лабудово брдо о реализованим и будућим пројектима и најавио да ће код Дома здравља бити отворена предшколска установа, те да ће просторије некадашењег Дома здравља бити адаптиране у Центар за социјални рад.

"Ово је један од делова града где смо неке ствари урадили и где заиста можемо да кажемо да су се ствари промениле на боље", рекао је Goran Весић и навео да је отворен нови Дом здравља, урађена два паркића, уведена аутобуска линија 502, постављене рампе за инвалиде...

Како је најавио, план је да се код Дома здравља отвори предшколска установа.

"То нам је обавеза и то ћемо урадити у наредном периоду, а простор где је некада био Дом здравља, који је сада запуштен, ћемо адаптирати и ту ће бити просторије Центра за социјални рад", навео је Весић.

Не постоји део града у који у последње четири године није улагано, рекао је и подсетио да је политика садашње градске власти да се развијају сви делови Београда.

С тим у вези он је нагласио да је Град Београд у претходне четири године у развој приградских општина уложио 350 милиона евра што је више него у периоду од 2008. до 2012. године када је за ту намену уложено мање од 100 милиона евра.

"Сви делови Београда треба да се развијају и у свим деловима мора да постоји исти комфор живота а то, осим водовода, канализације, пута и јавног превоза, подразумева да суграђани имају и Дом здравља, вртић, школу, игралиште...Наша политика је да решавамо проблеме људи", рекао је Весић.

"Знам да овде постоји десетине других проблема, неки су решиви лакше, неки теже, али као што видите ми долазимо, причамо са људима, знамо проблеме који постоје и имамо план како да их решимо", рекао је Весић.

Садашња градска власт је наследила 1,2 милијарде евра дуга од чега је 550 милиона евра вратила банкама, прецизирао је Весић и примера ради навео да је за те паре могло да се изгради 250 школа, 250 вртића, три Пупинова моста или да се уреди 5.000 фасада.

Говорећи о инвестицијама, он је истакао да је у Београду покренут точак развоја, да се гради, те да је прошле године у престоници Србије издато грађевинских дозвола за милион квадрата.

Додао је да свако ко добије грађевинску дозволу плаћа накнаду за грађевинско земљиште и да се од тих пара улаже у канализацију, водовод, путеве, школе, вртиће...

Страни инвеститори су почели да улажу у Србију јер је коначно политички стабилна, рекао је Весић и с тим у вези, поменуо фабрику "Меи Та" у Обреновцу у којој је недавно запослен 1000. радник и у којој је просечна плата 55.000 динара.

Осим тога, поменуо и фабрику "Беко" у Лазаревцу, коју је купила турска компанија "Бирлешик текстил", и навео да је ту посао нашло 250 жена, те да ће турски инвеститор изградити још један погон.

"Коначно имамо једну политику која се спроводи и која даје резултате. Коначно имамо инвестиције и новац. Не казем да имамо новац да све решимо, али имамо новац да решавамо проблеме и да сваке године решимо још по један или два проблема у сваком делу Београда и да једног дана кажемо људи да смо већину проблема решили. То је нешто што је наша политика и што ћемо радити", подвукао је Весић. 

Михајловић: Бивша власт у Београду опустошила градску касу

Бивша власт у Београду није само опустошила градску касу, већ је пљачкала читаве породице, мајке и њихову децу, изјавила је чланица Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић.

Како је саопштено, Михајловићева је навела да је бивша власт Драгана Ђиласа и Александра Шапића у Београду оставила 15.000 тужби родитеља којима је та власт, каже, скупље наплаћивала боравак деце у вртићима.

Према њеним речима, родитељи су уместо 5.000 динара вртић плаћали скоро двоструко више, односно 9.000 динара за свако дете.

"И уместо да те милионе уложимо у нове пројекте, новац је потрошен на исправљање њихових грешака. Да не говорим о томе како је Ђилас са једним од својих тајкуна направио такав закуп вртића на земуској Алтини који данас грађани плаћају 23.700 евра месечно. Па, на Менхетну је, верујем, јефтиније него на Алтини", рекла је Михајловићева. 

Она истиче да је данас брига о женама и деци у Београду уређена по европским стандардима и принципима и да су основани Савет за родну равноправност, Савет за права детета, Савет за унапређење положаја особа са инвалидитетом и Савет за управљање миграцијама. 

"Градска власт, коју предводи СНС, за претходне три и по године обезбедила је нових 12.000 места у вртићима за нашу децу. У време Ђиласа 11.000 малишана је ишло у вртиће, а данас их иде 22.000", рекла је она.

Све породице за чију децу није било места у државним вртићима децу могу да упишу у један од 240 приватних вртића у којима разлику у цени родитељима плаћа Град Београд", истакла је Михајловићева. 

Она је додала да данас у Београду свака мајка добија 10.000 динара за свако новорођено дете и да је 17.000 беба већ добило ову помоћ.

Михајловић је напоменула да социјално угрожене породице поред тога добијају још 25.000 динара за новорођено дете.

Стефановић: Нови сет неистина Драгана Ђиласа

Члан Председништва СНС Небојша Стефановић каже да је Драган Ђилас наставио са "кампањом лагања Београђана изношењем новог сета неистина", па понавља како актуелна градска власт није изградила ниједан вртић.

"Очигледно му није било довољно што је ухваћен у бруталној лажи да је изградио школу 'Данило Киш' у насељу Степа Степановић, што је тек после десетак дана и сам признао да није тачно, већ наставља да понавља лажи како актуелна градска власт није изградила ниједан вртић", рекао је Стефановић, а саопштила СНС.

Не верује, каже, да Ђилас пати од амнезије и да нема начина да се увери да су у последње четири године отворени нови вртићи "Мала Сирена", "Звончица" и "Драган Лаковић", већ да свесно покушава да обмане грађане.

"Не само да их лаже о прошлости, већ и о будућности, обећавајући им бесплатне вртиће", додао је Стефановић.

Додаје и да не верује да је Ђилас необавештен и да зна да су направљени нови домови здравља на Лабудовом брду, у Јајинцима и Малом Мокром Лугу, али да се нада да би "хиљаду пута поновљена лаж могла да постане истина у неком тренутку".

"Очигледно се узда у то и да су грађани заборавили да је реконструкцију Булевара краља Александра преплатио 650 милиона динара и да је подземне контејнере, који се распадају, платио шест милиона евра".

"Упркос томе што Ђилас наставља да лаже Београђане, верујем да се време његове владавине никада неће вратити, да грађани више неће страховати да ће их неко пљачкати, како би напунио сопствене џепове, без обзира на сва удруживања зарад фотеље ", закључио је Стефановић.

"Окосница наше политике брига о људима"

Председник београдског одбора СНС-а Небојша Стефановић поручио је да је брига о људима окосница политике листе "Александар Вучић – Зато што волимо Београд", а посебно је истакао значај бриге о пензионерима.

"Оно на шта је листа 'Александар Вучић – Зато што волимо Београд!' поносна је брига о људима, ту посебно сматрам да је важна брига о пензионерима", рекао је Стефановић у Лазаревцу где је разговарао са пензионерима.

Како је рекао, најстарији суграђани су у свом животном веку учинили много за Београд, али и целу Србију и додао да управо пензионери знањем, искуством и енергијом помажу млађим генерацијам да схвате колико је важно да се ради и бори за Београд, како би наш град био бољи за живот. 

"Спремни смо да заједно радимо у наредним годинама да бисмо побољшали положај пензионера, да поправимо квалитет њиховог живота. Хоћемо да градимо нове центре у којима ће моћи да се окупљају, да радимо са удружењима, да их питамо шта они желе и са њима обезбедимо оно што можемо за пензионере, како би њихов живот био квалитетнији и бољи", истакао је Стефановић, а наведено је у саопштењу.

Небојша Стефановић је истакао да је важно укључивати најстарије суграђане у друштвени живот, јер они могу помоћи да унапредимо безбедност и комуналну инфраструктуру, јер су управо они то градили и унапређивали током претходних година.

"Важно нам је да брига о људима буде увек окосница наше политике и важно нам је да наша листа покаже ту разлику у односу на друге листе које су акценат ставиле на мржњу", закључио је Стефановић.

СНС: Ђиласове лажи неће анулирати дуг Београђана

Градски одбор Београд Српске напредне странке саопштио је да изречене лажи, претње и мржња од стране Драгана Ђиласа неће анулирати дуг Београда од 1,2 милијарде евра, дефицит више од 20 одсто, отетих 46 милиона евра од социјално угрожених категорија, као ни предуг списак афера које се везују управо за Ђиласа.

Додаје се да је одговорним управљањем од стране СНС-а, за само четири године преполовљен дуг који је Ђилас оставио, смањен дефицит, те враћена сва дуговања према социјално угроженим категоријама.

"Редовно смо наставили исплату, консолидовали смо јавне финансије и уштедели 14 милијарди динара које враћамо Београђанима и зато су на сваком ћошку градилишта и зато се улаже у путну инфраструктуру", наводи се у саопштењу.

Томић: Побољшан економски статус жена у друштву

Чланица Председништва СНС-а Александра Томић и чланице Главног одбора те странке Андреа Радуловић и Дубравка Филиповски разговарале су о женском предузетништву са суграђанкама на Звездари и навеле да је важно да се 4. марта да подршка листи "Александар Вучић – Зато што волимо Београд", јер је то подршка напретку жена у друштву.

"Иницијатива посланица да се направи женска парламентарна мреже је била почетак да се покрену одређене ствари у друштву када је у питању женско предузетништво. Економски статус жена у друштву се захваљујући таквом залагању и помоћи и подршци нашег председника Александра Вучића поправио", рекла је Томићева.

Према речима Дубравке Филиповски, више од 70 одсто жена подржава листу "Александар Вучић – Зато што волимо Београд", јер виде да је управо уз подршку председника Вучића много тога промењено.

"Кандидати неких других листа су током ове кампање показали да немају никакав програм, да им је једина политика мржња према Вучићу и СНС-у, зато је важно да 4. марта изађемо у што већем броју и да недвосмислено дамо подршку политици модернизације, развоја и изградње коју нуди само листа 'Александар Вучић – Зато што волимо Београд'" истакла је Филиповски.

"Српска напредна странка је велику пажњу посветила управо женама и њиховом укључивању у друштвени и политички живот, а као резултат тога настала је и женска одборничка мрежа", навела је Андреа Радуловић.

Активисти СДПС на Карабурми чистили снег пензионерима

Социјалдемократска партија Србије одазвала се позиву пензионера са Карабурме да очисти снег испред просторија њиховог удружења у Северном булевару.

Око 20 активиста СДП Србије се, заједно са председником Расимом Љајићем, око 20 часова окупило испред удружења и очистило снег и бацило со испред улаза, са паркинга, тротоара и са улице, саопштено је СДПС-а.

Кажу да није било дилеме да се брзо организују и одазову њиховом позиву, а додају да су их контактирале и друге пензионерске организације и удружења, тако да ће акцију чишћења снега наставити и сутра.

Љајић је данас заједно са страначким активистима посетио Пензионерски клуб у Умчарима који има више од 400 чланова из Умчара и околних села, а већина њих су пољопривредни пензионери.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару