ЕПС: Нема приватизације ТЕНТ-а

Јавно предузеће "Електропривреда Србије" најоштрије демантује нетачне и злонамерне тврдње о приватизацији огранка ТЕНТ које је зарад јефтиних политичких поена изнео Драган Ђилас. Нико никад није ни планирао ни помињао продају или приватизацију било којег дела имовине ЕПС-а, а посебно не Термоелектрана "Никола Тесла" које су носилац енергетске стабилности Србије, наводи се у саопштењу ЕПС-а.

ЕПС је само у последњих неколико година реализовао и започео пројекте вредне више стотина милиона евра за модернизацију производње и унапређење заштите животне средине у огранку ТЕНТ, истиче се у саопштењу.

Додаје се да су ревитализована два најјача термо блока у Србији у оквиру ТЕНТ-а Б, модернизована три и ове седмице започета ревилатизација четвртог блока снаге веће од 300 мегавата у ТЕНТ-у А.

Одобрена је и промена стратегије којом ће се омогућити да два најстарија блока А1 и А2 продуже радни век у наредним деценијама, наводи се у саопштењу.

Из ЕПС-а указују и да је току пројекат одсумпоравања димних гасова у ТЕНТ-у А, вредан више од 160 милиона евра, као и други пројекти којим се достижу европски еколошки критеријуми и осигурава наставак производње.

Истичу да су тиме обезбеђена радна места и стабилно снабдевање електричном енергијом за домаћинства и привреду у Србији.

"Ђилас прича да ће зауставити непостојећу приватизацију ТЕНТ-а и игра се са запосленима у ЕПС-у и члановима њихових породица зарад свог личног политичког интереса. ЕПС моли да се не уноси немир код грађана због политичке кампање у којој се очигледно не преза ни од коришћења потпуних неистина и дезинформација", закључује се у саопштењу ЕПС-а.

Антић: Неистините Ђиласа о приватизацији ТЕНТ-а

Министар рударства и енергетике Александар Антић осудио је као неистините, неосноване и неодговорне изјаве Драгана Ђиласа о приватизацији Термоелектране "Никола Тесла".

"Не постоји никакав план, ни идеја, нити је ико икада говорио о продаји и приватизацији било ког дела ЕПС-а, па ни Термоелектране "Никола Тесла", изјавио је Антић, саопштило је ресорно министарство.

Он је оценио да је у питању застрашивање грађана и "очајничко давање лажних обећања неколико дана уочи избора у Београду", као и да је лицемерно изговорити тако нешто пред грађанима Обреновца, где велики део ради управо у систему ЕПС-а и у ТЕНТ-у и животно су заинтересовани за статус свог предузећа. 

Подсетио је и да је Вук Јеремић, пре само годину дана, као председнички кандидат говорио о некаквој приватизацији ЕПС-а, а како каже, као што се нису обистиниле Јеремићеве речи, тако ће бити и са спекулацијама Драгана Ђиласа.

"Ни ЕПС, нити било који његов део нису на продају, штавише, Влада Србије развија нашу националну електроенергетску компанију, улаже у ТЕНТ и нове објекте, са циљем да постане најјача енергетска компанија у региону", поручио је Антић.

уторак, 02. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару