Радојичић и Гонцић: Имамо сјајан тим за напредак Београда

Први на листи "Александар Вучић - затио што волимо Београда" др Зоран Радојичић и кандидат са те листе Светислав Гонцић, у разговорима са грађанима поручили су да, за разлику од свих других, нуде Београђанима тим, сјајан тим способних људи који хоће и може да унапреди Београд и учини га још лепшим и бољим.

Зоран Радојичић је у разговору са грађанима општине Палилула, рекао да размењују мишљења и ставове са суграђанима, и договарају се како зајeднички да раде на унапређењу града.

Како је указао, свуда се може видети да други нуде само појединце док листа "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" потенцира тим који ће решавати проблеме и који је и способан да то уради.

Радојичић је позвао грађана да изађу на изборе и да им дају поверење које ће испоштовати и да заједно посвећено раде да се дође до жељених резултата.

Гонцић је такође указао на важност тима, како је рекао, тима различитих са једним циљем, који умеју и који су у стању да са разлицитих позиција и аспеката сагледају ствари и решавају проблеме.

"Имам пуно поверења у Радојичића и остале чланове тима" нагласио је Гонцић и додао да прво мора да се захвали најстаријим суграђанима који су, како је подвукао, поднели огроман терет с почетка промена у земљи.

Како је рекао ту су и млади људи који су будућа Србија те да је веома важно да се створе праве околности у којима ће они да живе.

"Оно што се дешава у Београду је управо то, једна слика, једна визија, један сан који то више није јер је почео да се остварује" навео је Гонцић.

Додао је и да, наравно, све мора и надаље да иде боље на пољу културе, напоменуо да је отворен Музеј савремене уметности, да се отвара Народни музеј...да се стварају околности који би омогућили и садржаје...

Оно што ми нудимо је будућност ове земље и овог града који је померио границе.

"Београд је град будућности" нагласио је Гонцић који је позвао грађана да изађу на изборе и гласају за листу број 1 - "Александар Вучић - Зато што волимо Београд".

Михајловићева: Ђилас лицемер - обећава бригу, оставио дугове

Чланица Председништва СНС-а Зорана Михајловић упитала је да ли је Драган Ђилас, који данас обећава бригу за људе, "исти онај Драган Ђилас чија власт је оставила иза себе дуг од 5,3 милијарди динара према најугроженијим Београђанима, деци, трудницама и породиљама". 

"Преварио се бивши градоначелник Драган Ђилас ако мисли да је заборављено шта је оставио иза себе, и да може да обмањује грађане лажним обећањима. Лицемерно је да бесплатне вртиће и помоћ за станарину младим брачним паровима обећава Ђилас, чија власт је оставила дуг према трудницама и породиљама од готово 390 милиона динара",навела је Михајловићева.

Додаје и да је актуелна градска власт тај дуг измирила и да Град Београд данас нема ни дан кажњења у исплати социјалних давања, саопштено је из прес службе Михајловићеве.

Истиче да грађани на предстојећим изборима у Београду имају прилику да још једном покажу шта мисле о онима који су граду оставили дуг од 1,12 милијарди евра и који знају само како да потроше новац грађана, али не и како се буџетом располаже одговорно и домаћински.

"Како изгледа кад се заиста брине о људима показала је управо ова градска власт, тако што је смањила дуг Београда за 500 милиона евра, увела ред у јавна предузећа која су под Ђиласом грцала у губицима, тако што је обезбедила помоћ за све породиље у Београду и нових 12.000 места у вртићима", каже Михајловићева.

Стефановић: Вучићева листа годинама искрено ради за грађане

Председник Градског одбора Београд Српске напредне странке Небојша Стефановић, обишао је низ домаћинстава у насељима Борча и Вишњица.

Стефановић је након разговора са становницима општине Палилула изјавио да је веома важно да људи увиде ко је увек био ту за њих, не протеклих два или шест месеци, већ ко су људи који се годинама труде да ураде све што могу, како би живот у сваком делу Београда био бољ, саопштио је СНС.

Стефановић је навео да су резултати попут постизања рекордно ниске стопе незапослености, изградње нових вртића, домова здравља, школа, болница, проналаска нових радних места , најбољи доказ и показатељ огромне посвећености људи који раде у општинској, градској и републичкој власти. 

"Ово је један тим, ово је тим који се не одваја по томе шта је чија надлежност, тим који не обећава бајке и прича нешто да би грађанима неколико дана пред изборе узео неки глас. Ово је тим људи које сте могли да видите, које сте могли да сретнате, с којима сте могли да разговарате", рекао је Стефановић.

Станојевићева: Београд је постао социјално одговоран град

Кандидаткиња за одборницу на листи "Александар Вучић - затио што волимо Београда" Весна Станојевић, потпредседница Главног одбора СНС-а Марија Обрадовић и чланица ГО СНС-а Дубравка Филиповски, разговарале су са суграђанкама у Сурчину о економском оснаживању жена и борби против насиља у породици.

Станојевићева је поручила да је разлог што се прикључила тиму Српске напредне странке на београдским изборима управо искрена жеља и одлучна намера, пре свега председника Александра Вучића, да се насиље што више искорени из нашег друштва.

"Верујем у енергију коју имају људи на листи, а пре свега верујем у енергију коју има председник Вучић. Та енергија омогућила нам је да донесемо нека законска решења и применимо добре примере из праксе које су умногоме помогле жртвама насиља", навела је Станојевићева.

Наводи да је Градска власт у претходном периоду интензивно помагала рад Сигурне куће, а штићеницама омогућила преквалификацију и помоћ при запослењу. Верујем да ће бити боље, јер да не верујем, не бих била овде.

Потпредседница Главног одбора СНС-а Марија Обрадовић је истакла да је Београд, током протекле четири године, постао социјално одговоран и да је тим који предводи СНС успео не само да измири заостала дуговања од 46 милиона евра, већ је, како је рекла, успостављен редован ритам исплата социјалних принадлежности.

Како наводи Град Београд сада редовно измирује своје обавезе, без дана закашњења.

"Сада свака породиља одмах добија 10.000 динара за бебу, док маме, које су у категорији социјално угрожених, добијају додатних 25.000 динара. Сада услуге личних пратилаца бесплатно користи 330 деце и младих са сметњама у развоју, док Град плаћа и услуге персоналних асистената за 52 особе са инвалидитетом", навела је Обрадовићева.

Економско оснаживање жена 

Говорећи о економском оснаживању жена, наводи да је један од предуслова за то и инсистирање на запошљавању или самозапошљавању жена.

Додала је да је у протеклом периоду Град подстицао програме за запошљавање младих жена и самохраних родитеља, а путем старт-ап кредита омогућавао је младима и покретање сопствених бизниса.

Такође, како је рекла, економско оснаживање је важно и за жене које су жртве насиља, јер једино жена која је економски независна, са сопственом зарадом, може да изађе из ситуације породичног насиља.

Филиповски је говорила о подстицајима града Београда за развој женског предузетништва и у том смислу нагласила да и тај развој мора бити равномеран.

"Развојна шанса привреде управо је развој малих и средњих предузећа и предузетништва уопште. Старт-ап кредити, смањивање пореза, повољнији кредити су начини како се у Београду, и у свим њеним опшинама појединачно, на добар начин, развија женско предузетништво", навела је Филиповска.

Мали: СНС брине једнако о свима у Београду

Члан Председништва СНС-а Синиша Мали разговарао је са грађанима Барзиловице, у општини Лазаревац, поновивши том приликом да је управо једнака брига о сваком насељу у Београду, било да је реч о центру града или Барзиловици, политика Српске напредне странке.

"Управо то је оно што је разлика између оних претходних, Ђиласа, Шапића и оних који су пре водили град, и нас у Српској напредној странци. Сваки грађанин, сваки човек, квалитет његовог живота, свака кућа и свако двориште су нам важни, сваки километар асфалта, водовода и канализације, свака амбуланта ма где се налазила на територији града Београда нам је важна и важно је да људи виде промене", рекао је Мали.

Мали је подсетио грађане на дуг од 1,2 милијарде евра који су оставили Ђилас и Шапић, и додао да је одговорна политика СНС-а успела да консолидује јавне финансије.

"Тај новац који смо уштедели, желимо да вратимо Београђанима. Зато ће Град Београд помоћи завршетак изградње цркве у Барзиловици, 2019. завршићемо прву фазу водоводне мреже, завршићемо асфалтирање путева које смо већ почели", рекао је Мали.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару