Обрадовић: Радујем се дуелу са Шешељом

Лидер "Двери" Бошко Обрадовић изјавио је да се радује телевизијском дуелу са лидером СРС Војиславом Шешљеом, те да ће то бити прилика да грађани виде разлику између "старе, потрошене, излизане" генерације српских политичара и нове генерације.

"Грађани ће моћи и да виде разлику између бахатог и простачког национализма и једног господског, хришћанског патриотизма, и кључну разлику, између сателита власти и праве опозиције која се истински бори за промену власти", истакао је Обрадовић коментаришући његов дуел са Шешељом који је заказан сутра на ТВ "Студио Б" у 21 сат.

Он је поновио на заједничкој конференцији за медије са његовим коалиционим партнером, Сашом Радуловићем, да су они једина и права опозиција власти, наводећи да су Војислав Шешељ, Драган Ђилас и Александар Шапић "лажна опозиција".

"У медијма се често наводи да постоји сукоб у опозицији. Ја не видим никакве сукобе унутар опозиције. Шешељ није опозиција, он је део власти у низу локалних самоуправа у Србији. Драган Ђилас и Александар Шапић, такође, нису опозиција, они су бивша власт, који опет желе да се врате на власт, а ми смо опозиција", нагласио је Обрадовић.

Он се запитао када су Ђилас и Шапић у последње четири године било где јавно наступили као опозиција и указао да су они четири године "ћутали о најгорој полтичкој власти у историји Србије", а сада се, месец дана пред изборе, представљају као њени највећи опоненти.

Лидер "Доста је било" Саша Радуловић изјавио је да се Управни суд својом одлуком "жестоко обрукао", јер је одбацио његову тужбу и прогласио лажну листу "Доста је било - пљачке, корупције и лоповлука Милорада Радуловића".

"На моју жалбу Управном суду, као председник посланичке групе Доста је било да оваква листа обмањује грађане, тај исти суд је одговорио да сам тужбу поднео као народни посланик, и да нисам бирач и кандидат", указао је лидер ДЈБ.

Наводи да је то неистина и додаје да је он и бирач са бирачким правом у Београду, али и кандидат на листи "ДЈБ-Двери" за београдске изборе.

Најавио је да ће поднети кривичне пријаве против судија који су ту одлуку донели, али и захтев за покретање дисциплинског поступка као и захтев Уставном суду за привремену меру да се листа "Доста је било- пљачке, криминала и лоповлука" спречи да изађе на изборе.

Радуловић и његов коалициони партнер на београдским изборима председник Двери Бошко Обрадовић, представили су и законски предлог за измену изборних закона, како би се, кажу, решио проблем бирачких спискова и спречило гласање преминулих грађана или оних који су напустили земљу.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару