Коментари опозиције на проглашење листе Белог

Издавање личне карте на име Љубиша Прелетачевић Бели, а затим и проглашење истоимене листе за београдске изборе, изазвало је коментаре на друштвеним мрежама више представника и кандидата са листи опозиционих странака и коалиција.

Листу Прелетачевића оспоравали су са листе коју води Драган Ђилас, а кандидат листе "Не давимо Београд" је упутио жалбу да се она "обори, али је после свих поступака, као и одлука које су уследиле, 21. фебруара Градска изборна комисија прогласила изборну листу "Љубиша Прелетачевић Бели - Зато што волимо Беловград".

Након те јучерашње одлуке на друштвеним мрежама су се оглашавали представници опозиционих странака који су исказали негодовање и разочарање што ће Бели Прелетачевић учествовати на изборима заказаним за 4. март.

Реаговао је председник Левице Србије Борко Стефановић, чија је странка на листи Драгана Ђиласа, који је и сам мењао лично име зарад учешћа на претходним парламентарним изборима.

"Није наша листа обарала Белом кандидатуру већ НДБГ. Нисам мењао име потпуно, већ делимично изведеним обликом по коме ме сви зову цео живот. Трајало је неколико дана. Да не би пропали потписи и да би учествовали. Нисам измишљао непостојеће име и није нико уместо мене", написао је на свом Твитер налогу.

И Владимир Тодорић, сарадник Драгана Ђиласа, се огласио и оценио дешавања као "тешку спрдњу од државе са листом Прелетачевића" уз коментар "Нема трунке од законитих избора".

Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић, који је такође коалициони партнер Драгана Ђиласа, имао је свој коментар.

"Или да ми, уместо да се мучимо по изборима, променимо имена у АВ, др НС, др СМ... и рано ујутро уђемо у зграду председништва, МУП, Бели двор... Или на кутији аспирина напишемо 'лек за рак' и тражимо Нобелову награду... Небо је граница", навео је Јанковић.

И из других опозиционих странака су коментарисали проглашење листе Белог, те је председник Нове странке Зоран Живковић написао:

"То смо говорили и прошле године, али тада је део 'грађанске јавности' њега величала како ново лице демократије, бунта, поштења... Добро је да су маске пале и да је ваљда сада свима јасно".

Председник општине Нови Београд Александар Шапић, такође учесник на предстојећим изборима, је изнео мишљење да никога не треба спречавати да се кандидује, јер то и јесте једно од начела демократије, али да је ово стварно брука и срамота.

"Да се изда лична карта за један дан на име имагинарног лика, превише је. Чак је и бркове добио. Бели @авебели царе, ово се не ради", коментарисао је Шапић.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару