Мали: Београђани ће се возити као људи у светским метрополама

Кандидати за одборнике на листи "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" возили су се трасом прве линије метроа, који ће почети да се гради 2020. године, од Миријева до Макишког поља.

Кандидат за одборника те листе Синиша Мали представио је план метроа и поновио да ће се две будуће линије укрштати са четири линије БГ воза, што ће убрзати саобраћај, повезати удаљене крајеве града и отворити велике инвестиционе потенцијале у свим деловима града.

Према плану, који је Мали представио, линија 1 полазиће од Макиша, затим ће станица бити на углу Водоводске и Трговачке, затим у Пожешкој улици, па код Аде Циганлије.

Следеће стајалиште биће код Сајма, где ће се метро укрштати са БГ возом, а затим код Економског факултета, где ће се укрштати две линије метроа.

Метро ће затим наставити преко Трга Републике, Булеваром деспота Стефана, до Аде Хује и Миријева.

Мали је рекао и да је пре четири године СНС обећала да ће Београд постати град кранова и дизалица, те да се данас гради "на сваком ћошку".

"Испунили смо и обећање да ћемо покренути Београд на води и од најружнијег и најзапуштенијег дела постао највеће градилиште и слика лепшег и бољег Београда. Као што испунили то, успунићемо и испуњавамо обећање да Београд коначно после више деценија добије метро", поручио је Мали.

Поред Малог, трасом метроа провозали су се и први на листи др Зоран Радојичић, као и кандидати за одборнике Горан Грбовић, Милан Гуровић, Жика Николић...

Мали је поновио да ће градња метроа почети 2020. године, да ће прва линија би завршена 2022. и да су средства за то обезбеђена. кренућемо у изградњу 2020.

Како је рекао, након тога уследиће изградња друге линије, која ће ићи од Миријева до Земуна.

"Београђани ће имати прилику да се попут људи у светским метрополама возе метроом, који ће бити интегрисан у систем БГ воза - две линије метроа и четири линије БГ воза", рекао је Мали.

Посебно је истакао да ће метро на тај начин повезати цео град и отворити могћност за развој оних делова града који до сада нису били развијени.

"Са нови мостом преко Саве, новим тунелом испод центра града и новим мостом преко Аде Хује, метро ће допринети да Београд буде престоница будућности", рекао је Мали.

Престоница која ће, како је додао, запошљавати младе који ће своје снове остваривати у свом граду, а не у инистранству и који ће будућност породица видети овде.

"То је наша обавеза и обећање СНС-а – 2020. године крећемо у изгадњу метроа, две године након тога Београд добија прву линију, а затим крећемо и са другом линијом и Београд постаје модерна напредна престоница, као остале светске и европске метрополе", поручио је Мали.

"Поносни смо на равномеран развој Београда"

Синиша Мали је током посете породицама у Рогачи, у општини Сопот, нагласио је да је равномеран развој Београда приоритет.

"За нас је ваžно да се Град Београд равномерно развија, како у центру града тако и за оне који живе даље од центра, то је одговорна политика на коју смо као Српска напредна странка веома поносни", казао је Мали и додао да се општина Сопот никада прžе није развијала и да никада више новца није долазило у Сопот.

Мали је нагласио да је посебно ваžжна подршка пољопривредницима, и да је Град Београд издвојио 175 милиона динара субвенција за нову механизацију, опрему и јунице, као и за све оно што је пољопривредним произвођачима у Београду потребно како би унапредили производњу.

"То је пример одговорне политике где се бавимо и предузетницима и малом привредом, али и пољопривредом која је основна грана развоја Београда у будућности", закључио је Мали. 

Недимовић: Људима дати могућност да раде

Град Београд је, поред улагања у инфраструктуру, издвојио 175 милона динара за развој пољопривреде и то је основ за напредак у пољопривреди, да се сваким даном помера за један корак напред, јер је битно да се људима да могућност и мотив да раде, изјавио је данас члан Председништва Српске напредне странке Бранислав Недимовић.

"Пољопривреда је тешка, али је битно да људима дамо могућност и мотив да раде. Уколико 4. марта победи листа 'Александар Вучић - Зато што волимо Београд', имамо прилику да на још квалитетнији начин радимо", рекао је Недимовић, који је разговарао са пољопривредницима из Велике Крсне и Кораћице у општини Младеновац о подстицајима у пољопривреди и будућим улагањима.

Недимовић констатује да су људи приметили да постоје позитивне промене у пољопривреди и од Министарства и од Градске управе, како би се њихова пољопривредна производња унапредила.

"Већина људи не зна која све места припадају Београду и да су села управо та која имају највећу вредност, од њих живи и од њих се храни Београд", рекао је Недимовић.

СНС: Од Ђиласових пројеката нема ништа, грађани памте

Градски одбор Београд Српске напредне странке (СНС) поручује Драгану Ђиласу, "његовом помоћнику Шапићу и сарадницима Јеремићу и Јанковићу, да су Београђанима од њихових пројеката остали само пацови у Пионирском граду".

"Оно што Ђилас, Шапић, Јеремић и Јанковић гарантују грађанима јесте ново задуживање Београда за 1,2 милијарде евра, отимање 46 милиона евра од социјално угрожених категорија, нове преплаћене реплике, Пазл градове и ријалити програме, од којих Београђани немају ништа, али се зато банковни рачуни лоповско - тајкунске коалиције вишеструко увећавају", наводи се у саопштењу.

Ђилас, како истиче СНС, води кампању лажи и манипулације, али грађани Београда и те како памте оно што је оставио за собом, а то су "нефункционални подземни контејнери које су платили шест милиона евра да би пропадали кроз њих.

Додају да се грађани сећају и осталих намештених послова који су испразнили градску касу, а напунили њихове џепове, попут реконструкција улица које су преплаћене по неколико милиона динара народних пара...

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару