Прокић: Инфраструктура у заостатку за развојем града

Кандидат листе "Др Муамер Зукорлић - Странка правде и помирења", Ненад Прокић, изјавио је, у оквиру кампање за београдске изборе, да док није био изграђен мост Газела 1970. године на Зеленом венцу су се укрштали путеви из Хамбурга за Техеран.

"Можда звучи невероватно, али тако је. Фреквенција теретног саобраћаја показује колико је инфраструктура у заостатку за развојем града", рекао је Прокић и додао да је недостатак заобилазнице велики проблем Београда.

Прокић је подсетио да је максима те странке на изборима "За чист Београд" и истакао да је Зелени венац право место на којем можемо да кажемо колико се мало води рачуна о чистоћи у граду.

Сви који иду са Новог Београда у стари део града и враћају се, пролазе овуда, каже Прокић.

Осим гараже и пијаце које су ваљано изграђене и реконструисане, све остало је руина, прљавштина и срамота Београда, сматра Прокић.

"Надамо се да ћемо нашом кампањом успети да скренемо пажњу да на три минута од Теразија постоји нешто што не служи на част градским властима. Не само овима него и свима који су икад били задужени за то да уреде овај део града", рекао је Прокић.

Зукорлић разговарао са грађанима у Крњачи

Лидер странке правде и помирења (СПП) Муамер Зукорлић посетио је Крњачу, где је у оквиру изборне кампање, разговарао са грађанима тог београдског насеља у којем, како је рекао, живе десетине хиљада људи из мањинских група.

Зукорлић каже да те мањинске групе нису проблем, већ шанса и нису терет него су енергија, која мора да се покрене.

"У сваком насељу Београда живи на десетине хиљада припадника разних мањинских заједница, али се не виде. Где су ти људи, зашто су потонули? Зашто сте ви муслимани, било да сте Бошњаци, Ашкалије, Роми или заједница Горанаца, отишли испод песка, јесте ли се уплашили, да ли вас је страх да кажете да сте муслимани", запитао је Зукорлић, саопштено је из СПП.

Како је додао, "зна да су деведесете године биле тешке и да није било лако бити муслиман у Београду', али и да "пролеће полако долази".

"Зато смо ми овде да барјак, пре свега људскости и права свакога да буде оно што јесте, подигнемо без стида и страха да ће му неко то замерити", рекао је Зукорлић.

Лидер СПП рекао је и да Београд није једнако бео у свим својим деловима и да би било врло важно да побели на читавом свом подручју, али да ће бити потребно много труда да и лева обала Дунава буде бела као она друга.

"Ми смо данас овде како бисмо скренули пажњу на то и како бисмо истакли право свих грађана Београда да имају исте шансе, ма где живели. Нажалост, није тако, иако је незамисливо да на било којем делу престонице имамо неасфалтиране улице, блато и насеља без канализације", рекао је Зукорлић.

Додаје да је свестан да смо је СПП мањинска странка и да у овом изборном циклусу "не може претендовати на неку велику власт", али и да сви знају да "пут од хиљаду километара започиње првим кораком".

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару