Михајловић: Једини циљ опозиције да се домогне власти

Чланица Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић рекла је да је политика напредњака да Београд и Србија буду боље место за живот, за разлику од опозиције која је показала да јој је једини програм напад на политичке неистомишљенике, а једини циљ да се домогне власти.

"На овим изборима, грађани бирају да ли ћемо завршавати обилазницу око Београда, градити метро и наставити да сређујемо локалне путеве и комуналну инфраструктуру, како би грађани у приградским општинама имају једнаке услове за живот као у центру, или ће се вратити они који су Београд задужили и оставили незавршене пројекте", рекла је Михајловићева.

Према њеним речима, за разлику од одговорне политике коју нуди СНС, од опозиције само стижу напади и критике пројеката који треба да Београд уреде, повежу, очисте од смећа и донесу нова радна места.

"Бивши и садашњи функционери ДС-а, Шутановац и Ђилас, данас говоре о већим пензијама, иако су оставили државу и Град Београд пред банкротом", рекла је Михајловићева, наводи се у саопштењу СНС-а.

Михајловићева наводи да Ђилас, који је оставио Београду дуг од 1,12 милијарди евра, данас напада Бранка Коцкицу зато што држи бесплатне представе за децу, а градску власт што покушава да реши проблем смећа у Винчи.

Шутановац, како је оценила, покушава да београдске изборе претвори у изборе за лидере синдиката.

Зорана Михајловић поручила је кандидату за градионачелника Драгану Ђиласу да не дели лекције о градњи у Београду, јер је, како каже, у његово време "цветала једино градња без грађевинске дозволе.

То је, додаје у саопштењу за медије, служило да људи из тадашње власти напуне своје џепове, а на грађевинску дозволу чекало се по две, три године.

"То је терало људе у заобилажење прописа, у нелегалну градњу и корупцију, чиме се Ђилас данас хвали и нуди грађанима као своју политику", навела је Михајловићева, коментаришући бројке које је Ђилас поменуо у вези са изграђеним квадратима у време док је био градоначелник. 

Опозиционе странке и листе које су се кандидовале на изборима све време имају потпуну контролу над изборним процесом, саопштила је СНС поводом најновијег низа неистина које Драган Ђилас, Александар Шапић и њихове листе износе, покушавајући да преваре Београђане.

"У сталном саставу Градске изборне комисије (ГИК) налазе се чланови из реда Демократске странке и одборници који представљају листу Александра Шапића, зато што стални састав ГИК-а одговара пропорционално броју одборника које су Београђани изабрали на изборима", саопштено је из СНС.

У проширеном саставу, додају, све проглашене листе које су предале више од две трећине кандидата за одборнике имају своје представнике у ГИК-у и могу да контролишу све изборне процесе, који се за сада састоје од кандидовања и проглашавања листа.

Радојичић: Све је смишљено да ме дискредитују

Први на изборној листи СНС-а за градске изборе Зоран Радојичић изјавио је да је прича да му је мењана имовинска карта у Агенцији за борбу против корупције, у делу који се односи на викендицу на Златибору, смишљена како би га дискредитовали.

Радојичић је додао да има све што је од документације пријављивао Агенцији за борбу против корупције од 2013. године и да се због медијских написа о његовој наводној нелегалној имовини на Златибору осећа као Јозеф К. у Кафкином "Процесу".

Медијска мрежа КРИК објавила је да је Радојичић нелегално саградио кућу на Златибору, а дозволу за градњу затражио тек када је постао први на листи Српске напредне странке (СНС) за градске изборе.

"Морам да признам да сам тај текст читао неколико пута и да ја нисам разумео о чему се ради. То је скуп бесмислица да сам ја пријављивао, ођављивао викендицу. Имам све апликације од 2013. године шта сам пријављивао Агенцији", рекао је Радојичић новинарима.

Додао је да неко жели да га дискредитује сада када покушава да уради нешто за општу ствар и од општег интереса.

"Идеја је била да се сви заједно фокусирамо како да решимо ове проблеме око деце и болница, а на овај начин ја требало да се фиксирам за неко правдање имагинарног. Осећам се као Јозеф К. у Процесу - где сам ја нешто куцао, нешто брисао...", нагласио је он.

То ће га, како је рекао, само учинити јачим да крене даље и реализује све што су желели, да се уради Тиршова 2 где ће се деца лечити наредних 50 година.

Премијерка Ана Брнабић рекла је да је страшно то што Радојичић пролази "топлог зеца" јер не може да му се пронађе никаква мрља у биографији.

"То је страшно не само за њега и његову породицу, већ за целу Србију. Ви тиме говорите свим новим људима, који желе да уђу у политику не из личних интереса већ за грађане Србије, да то не чине", нагласила је Брнабићева.

Брнабићева је додала да се сутра нико неће усудити да се бави политиком, јер му се може десити да медијима којима се не свиђа пронађу да је возио пијан или да су му родитељи градили викендицу деведесетих без дозволе, када ништа није било уређено.

Премијерка је апловала на медије апеловала да се не дискредитују људи који нису заслужили да буду дискредитовани попут Радојичића и Аје Јунг.

Упитана да ли је неко желео да дискредитује на сличан начин и кошаркашког тренера Дуду Ивковића, рекла је да је била страшна кампања и против Ивковића, али да мисли да су стандарди различити.

"Као што су различити и када се нападају активисти одређених странака. Тако када ударе девојку из неке друге странке онда су хероји, а када вређају активисте неког покрета онда су ратни злочинци", нагласила је Брнабићева.

Министар здравља Златибор Лонцар рекао је да се до сада нико није распитивао за имовину Радојичића док је био директор Тиршове.

"Питате га сада када је хтео да крене даље за викендицу у родном селу", рекао је министар.

Весић: Завршено асфалтирање Подавалске улице у Реснику 

Градски менаџер Горан Весић рекао је да су радови на асфалтирању Подавалске улице у раковичком насељу Ресник завршени. Навео је да је урађено 500 метара новог тротоара према цркви и замењено скоро километар асфалта на коловозу.

Весић је новинарима рекао да та улица сада изгледа онако како треба да изгледа улица у уређеном и насељеном месту у Београду.

"До сада није било тако и ако овако будемо наставили да радимо уређиваћемо и друге улице. У овом делу Раковице у току су радови у четири улице – Реснички пут, 13. октобра, Тодора Маринковића Солунца и Саше Филиповића", навео је Весић.

Како је рекао, када се погледа колико је уложено не само у Раковицу већ и у друге делове Београда, у последње четири године је урађено више него деценијама уназад.

"То је зато што су се људи организовали, што имају своје представнике у општини и државног секретара у МУП-у Милосава Миличковића, који се бори за Раковицу и тражи од Града и Републике да се решавају ствари", додао Је Весић.

Према његовим речима, сви заједно спроводе једну политику, а то је да се више улаже у приградска насеља која су била запостављена, а да се при том не запостављају и централни делови града.

Навео је да је у последње четири године, само преко Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу града Београда, уложено 350 милиона евра у приградска насеља.

Колико је то више, додао је Весић, говори податак да је од 2008. до 2012. уложено мање од 100 милиона евра.

Кандидати са листе СНС обишли Сурчин

Кандидати са листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Лепомир Ивковић и Милан Гуровић обишли су у Сурчину радове на потпуној реконструкцији Дома културе и разговарали са грађанима на централном тргу.

Свака општина без културе и без позоришта, према речима Лепомира Ивковића, "као да нема душу", те је захвалио Граду Београду који је "смогао снаге" и издвојио довољно новца из буџета да направи велелепну сцену у реконструисаном Дому културе, на шта су глумци који ће играти на њој поносни.

"Поносим се што сам на листи 'Александар Вучић - Зато што волимо Београд' управо због оваквих дела и оваквих пројеката, јер оно што СНС са својим коалиционим партнерима обећа, она то и испуни. Нека је наздравље свима, 4. марта нема дилеме, побеђујемо, побеђујемо и побеђујемо", каже Ивковић.

Како је додао, као глумац који је дуго година играо вожда Карађорђа, још увек има монодраму на располагању и обећао је председнику општине Сурчин да ће ту монодраму поклонити крајем године, управо на тој сцени у Сурчину.

Прослављени кошаркаш и кандидат Милан Гуровић сматра да је у Сурчину много тога урађено, а истакао је да му је фасцинантно што у тој београдској општини има више од 50 спортских клубова, што је, сматра, за сваку похвалу, док је, као "главног кривца" за то означио председника општине Стеву Шушу.

"Морам да кажем да Град Београд улаже огромна средства и ове године уложено је више од 35 милиона динара у спорт. Сама чињеница да је 40 одсто деце више почело да се бави спортом фасцинантна је и људи окупљени око листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" и даље ће улагати у спорт и надамо се добром", рекао је Гуровић.

Посета Реснику и Звездари

Потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Марија Обрадовић и чланица Главног одбора те странке Дубравка Филиповски разговарале су са грађанима насеља Ресник у општини Раковица где су поручиле да све сшто ради СНС - ради као тим, заједно са грађанима, јер воли Београд.

Обрадовић је, у разговору истакла да је веома важно што се резултатима, у оквиру социјалне политике, узвраћа посстовање и подрсска најстаријим суграђанима, имајући у виду да су они били ти који су, у материјалном смислу, највиссе били погођени реформама.

Члан Председништва Српске напредне странке Зоран Ђорђевић разговарао је са најстаријим суграђанима на Звездари, где је још једном изразио велику захвалност за њихово разумевање и додао да одговорна држава каква је Србија никада неће заборавити на своје пензионере.

"У име Владе Републике Србије могу да обећам да ћемо марљиво радити, да буде добро свим грађанима, али никада нећемо да заборавимо на вас пензионере. Пензионери су најзаслужнији за све што је у Београду и Србији изграђено, управо зато је за СНС брига о вама најважнија", рекао је Ђорђевић.

Љајић обишао Дом за старе у Младеновцу

Представници СДП Србије су, у жељи да скрену пажњу на потребу побољшања квалитета старих и немоћних до сада посетили више домова за старе, пензионерских клубова и дневних центара, саопштено је из те странке.

Председник СДПС Расим Љајић данас је био у Дому за смештај и бригу о старима "Свети Никола" у Младеновцу.

У овом Дому, који има све услове достојне за живот у старости, почев од смештаја, хигијене, неге, медицинког надзора, 365 дана у години попуњено је свих 30 расположивих места.

"Посетом оваквим домовима видели смо да су у Београду много веће подребе за смештај старих и немћних у односу на расположиве капацитете. Зато је неопходно подстицати отварање установа овог типа које испуњавају законске и све друге норме потребне за живот старих и немоћних", наводи СДПС.

СДПС ће се, ако уђе у Скупштину Београда, залагати за повећање буџета за пољопривреду и веће подстицаје за мала газдинства, речено је током посете председника СДПС-а Расима Љајића и председнице Одбора за пољопривреду те странке Лидије Аћимовић пољопривредном домаћинству Перице Јованчевића у селу Влашка код Младеновца.

Један од циљева СДПС-а је залагање за одрживу пољопривредну производњу, квалитет и здравствену безбедност хране, саопштио је СДПС.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару