Стефановић: Непосредна и стална комуникација са људима

Председник Градског одбора СНС-а Небојша Стефановић поручио је у разговору са најстаријим суграђанима општине Савски венац, да је политика Александра Вучића доказала да је сваки грађанин и сваки део Београда и Србије једнако важан и да неће одустати од праксе непосредне и сталне комуникације са људима.

Небојша Стефановић сматра да је то најбољи начин да они који обављају државне функције чују шта је грађанима потребно, шта мисле, чиме су задовољни, а чиме не.

"Посебно нам је важно ваше мишљење. Ви сте градили и овај град и нашу земљу и морамо да пронађено начин да на што бољи начин искористимо ваше знање и искуство", рекао је Стефановић.

Он је додао да је то могуће реализовати кроз разне програме којима би пензионери били укључени у систем. 

У прилог томе навео је пример добре праксе који спроводи Министарство унутрашњих послова, којим су пензионисани полицајци укључени у наставу у школама. Они уз активне полицајце ученицима четвртог и шестог разреда основних школа предају предмет Основи безбедности деце.

"Својим богатим искуством они помажу деци да стекну прва знања о безбедности, како на улици, тако и на интернету, као и опасностима које носи употреба наркотика", рекао је Стефановић.

У разговору који је трајао два сата, присутни су поставили низ питања, понудили предлоге и изнели идеје како би квалитет живота могао додатно да се унапреди на тој општини.

"Водовод ове године добијају Калуђерица, Лештане и Винча"

Први на изборној листи ''Александар Вучић - Зато што волимо Београд'' Зоран Радојичић и кандидат за градског одборника са те листе Горан Весић посетили су грочанско насеље Врчин где су разговарали са грађанима и представили им пројекат регионалног водовода Макиш-Младеновац.

Према речима Весића, ради се о водоводу дужине 52 километра којим се спаја фабрика воде Макиш са Младеновцем.

До сада је урађено 27 километара водовода за шта је Град Београд уложио 57 милиона евра, рекао је Весић наводећи да је остало да се уложи још 66 милиона евра како би читав пројекат био завршен.

''Суштина је да ћемо обезбедити стабилно водоснадбевање грађана Гроцке, Сопота и Младеновца док ће њихови постојећи водоводи бити алтернатива и служиће за наводњавање'', рекао је Весић.

Он је навео да је на водовод већ прикључено насеље Болеч, током ове године биће прикључени Калуђерица, Лештане и Винча, а следеће године и Ритопек.

''Током ове године урадићемо техничку документацију за одвојке према Гроцкој и Врчину како бисмо 2019. радили водовод и како би становници тих насеља до 2020. добили градску воду. После тога, наставићемо даље према Дражњу, Пударцима, Умчарима, Ђуринцима, Сопоту све до Младеновца. Осим грађана Гроцке, Сопота и Младеновца делови Звездаре и Вождовца ће, такође, на овај начин добити стабилно водоснабдевање'', истакао је Весић.

Наводећи да је важно да регионални водовод Макиш-Младеновац буде завршен, он је рекао да је грађанима предочено шта се све ради како би се тај пројекат привео крају.

"На овај начин смо показали да желимо да решимо проблеме које имају са водоснабдевањем", рекао је он.

Радојичић је истакао да је један од главних циљева Српске напредне странке равномеран развој Београда, како приградских, тако и централних делова града.

''Током разговора нагласили смо да ћемо заједно са њима решити базичне проблеме као што су канализација, водовод, саобраћај. Данас смо грађанима представили концепт како ће се решити водоводни проблеми у овом делу града и са њима се сагласили да је неопходно да сви заједно будемо тим - грађани, представници општине, Града Београда, државе и владе како бисмо наставили да решавамо проблеме'', рекао је Радојичић.

"На тај начин ћемо достићи наш циљ, а то је да Београд буде компактна метропола у којој су сви делови града равномерно развијени", истакао је он.

Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић навео је да је та општина у последњих 20 година била запостављена од бивших градских власти, али да је у последње четири године у њу много уложено.

''Општина је препорођена и не сумњам да ћемо 5. марта наставити да радимо овим темпом'', поручио је Симоновић.

Грађани су изразили задовољство што су их посетили Радојичић и Весић којима су, у директној комуникацији, могли да се пожале на проблеме које имају. 

Ђорђевић: Брига о најстаријима приоритет СНС

Члан Председништва Српске напредне странке Зоран Ђорђевић разговарао је данас са најстаријим суграђанима на општини Палилула и поручио да је брига о најстаријима приоритет Српске напредне странке, јер су они најзаслужнији за све што је изграђено у Београду и Србији.

"Иако сте највише били погођени реформама које смо спровели, показали сте велико разумевање и ми то поштујемо. Држава и град ће се трудити да вам се, одговорним радом као и до сада, на сваки могући начин одужи. Хоћемо да вам омогућимо нормалан живот, да вам побољшамо материјални положај и створимо услове да будете задовољни својим животом. Као што је председник Александар Вучић најавио, и у овој години можете очекивати повећање пензија, које смо обезбедили из реалних извора, а не из кредита и задуживања, као што су то радили неки пре нас. Сада имамо здраву економију, а самим тим и извесно бољу будућност", рекао је Ђорђевић.

Осврнувши се на резултате које је постигла градска власт у Београду, а којих је много, Ђорђевић је нагласио да су управо они доказ да Српска напредна странка није давала празна обећања, него је радила за своје грађане.

"Стаматовић оптерећен посетама"

Српска напредна странка оценила је да је председник Иницијативног одбора Здраве Србије оптерећен посетама државних функционера општини Севојно и указују да је председник општине Чајетине задужио ту општину за 10 милиона евра новца грађана за набавку опреме за гондолу. 

За недељу дана кампање за локалне изборе у Севојну које има 7.000 становника "продефиловало више државних службеника него Београдом", рекао је раније Стаматовић.

Из СНС-а поручују да је Стаматовић председник најзадуженије општине по глави становника и објашњавају природу посете премијерке Ане Брнабић и других министара. 

Брнабићева је са сарадницима у ваљаоници бакра Севојно од менаџмента могла чути само речи похвале на рачун Владе Србије, Министарства привреде, привредне коморе Србије и многих Владиних ресора са којима ваљаоница на дневном нивоу има одличну сарању, кажу у СНС.

Могла се, кажу чути информација и о одличној сарадњи са наменском индустријом Србије која је на највећем нивоу у последњим деценијама као и велика очекивања од новог погона одбрамбене индустрије Србије у Узићима (Пожега). 

"То је највећа инвестиција Владе Србије у наменску од око 90 милиона евра и налази се на 10 километара од Севојна. Потписан је комерцијални уговор за деоницу пута Прељина- Пожега чија градња креће ове године. Да сте сачекали пар година захваљујући коридору 11 могли сте и скупље продати (већ продате) златиборске ливаде и једино у том делу разумемо вашу нервозу на ту тему. Та деоница пута долази 15 километара од Севојна и Ужица", наводи се у саопштењу.

СНС је приметио да је Стаматовић министра омладине Вању Удовичића "вређао на најгори начин", а да он лично "од спортских дисциплина разуме прескакање процедура за добијање дозвола, ударање рекетом у све осим лоптице" 

Неко ко је "засео" на власт у општини Чајетина, па ту општину са највећим буџетом по глави становника у Србији довео својим домаћинским радом до најзадуженије општине", закључују се у саопштењу.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару