Зукорлић: Месечно по евро за све асфалтиране улице

Ако би Београд уштедео месечно само један евро по глави становника, то би значило да би се за годину дана акумулирала средства довољна да се асфалтирају све улице и изгради канализациона мрежа, рекао је у оквиру кампање председник Странке правде и помирења Муамер Зукорлић.

Обраћајући се грађанима Бановог Брда, Зукорлић је подсетио да Београд има два милиона становника и економску моћ већу од пола државе, али и да истовремено има много неасфалтираних улица и оно што није за похвалу – да једна четвртина града нема канализацију.

"Зато ми у Странци правде и помирења (СПП) не улазимо у велике приче и свађе око великих пројеката, већ се залажемо да се на челу градске управе нађу људи који ће бити одговорни за оно за шта су задужени", рекао је Зукорлић.

Истакао је да је могућа другачија политика и одговорна власт, те да је половина програма странке фокусирана на човека са моралним и људским вредностима, а истовремено је, каже, свестан да "то неће ићи лако и брзо, јер имамо вишедеценијске наслаге од бивших режима који су нас упропастили".

"Могу да обећам да ћу стати на страни обесправљених, на страну угрожених, да ћу бити са њима. Не велика обећања, и најмању људску реч никада нисмо изневерили и то је оно што желимо да вратимо у политику – етику и истину. Да вратимо у политику да је могуће бити политичар који не лаже и не краде", рекао је Зукорлић.

СПП посебну пажњу посвећује најслабијима

Земун је град у граду Београду, али у њему има више него у осталим деловима нехигијенских насеља, оценио је кандидат за градоначелника Странке правде и помирења (СПП) проф. Ненад Прокић истичући да та партија посвећује посебну пажњу најслабијим и најсиромашнијима у друштву.

Другог дана откако је СПП отпочела кампању за београдске изборе, кандидат за градоначелника посетио је општину Земун где је разговарао са грађанима.

Каже да је Земун град са својом традицијом, својим успесима и са својим проблемима.

"Специфичан је у односу на Београд, иако је у питању пешачка удаљеност на неколико десетака минута. У нашем програму, у оквиру социјалног статуса који је врло осетљиво третиран, посебну пажњу обраћамо на оне најслабије, најсиромашније и с те стране желим да истакнем проблеме везане за земунска нехигијенска насеља којих, нажалост, има више него у осталим деловима града", рекао је Прокић.

Нагласио је да њега и кандидате за одборнике СПП-а ни лоше време није спречило да се сусретну са грађанима и чују кључне проблеме Земунаца, као и то да ће се убудуће заложити за њихово решавање.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару