Весић у Ђуринцима: Уведена нова аутобуска линија

Кандидат за градског одборника са изборне листе "Александар Вучић - зато што волимо Београд" Горан Весић обишао је насеље Ђуринци у београдској општини Сопот, где од јутрос саобраћа нова аутобуска линија 4444 трасом Сопот-Ђуринци-Ропочево.

Осим тога, у Ђуринцима су у току радови на путу који спаја то насеље са салима Мали Пожаревац и Поповић.

Весић је у Ђуринцима посетио и ромско насеље у том селу где су га мештани дочекали срдачно и захвалили на свему што је за њих учињено.

У разговору са мештанима, Весић је рекао да је у последње четири године приградска насеља уложено 350 милиона евра.

"Нема места на територији Београда где нешто нисмо урадили. Знам да има још проблема и настојаћемо да их решимо, али свуда смо нешто урадили и показали да пођеднако бринемо како о онима који живе у центру града, тако о и људима из приградских насеља", рекао је Весић.

С тим у вези, он је истакао да сви морају да имају воду, канализацију, пут и јавни превоз како би се и они који живе у Ђуринцима осећали да су грађани Београда, као и они који живе на Теразијама.

Он је грађанима поручио да када виде председника Србије Александра Вучића да се састаје са светским државницима, да је то порука страним инвеститорима да улажу у Србију.

Како је истакао, то је важно јер инвеститори плаћају накнаду за грађевинско земљиште, а од тих пара се раде канализација, водовод, пут, школе, обданишта.

Весић је обишао и насеље Раља где је мештанима поручио да у буџету сада има више новца за решавање инфраструктурних проблема.

Наводећи да је канализација највећи проблем у Раљи, Весић је напоменуо да ће то бити следећи велики пројекат у том насељу.

Стефановић: Власт треба да подстиче предузетнике

Председник Градског одбора Београд Српске напредне странке Небојша Стефановић посетио је етно село "Зорнића кућу" у општини Барајево и том приликом истакао да градска и републичка власт треба да раде на сталном проналажењу модела стимулације за привреднике који желе да раде и унапређују свој посао.

"Важно је да и општина и град и република препознају рад људи и да препознају шта је потребно да уради како би кроз различите стимулације подстакли предузетнике да запошљавају још више радника", изјавио је Стефановић.

Приликом посете Барајеву Стефановић је разговарао и са пензионерима којима је поручио да је за државу од изузетног значаја да кроз најразличитије пројекте искористи знање и искуство оних који су градили нашу земљу. 

Важан равноправан развој општина и када је реч о култури

Кандидати за одборнике са листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Светислав Гонцић и Андреја Младеновић обишли су радове на реконструкцији Музеја Младеновца и поручили да је важан равноправан развој свих општина и када је у питању култура.

Гонцић је истакао да је реконструкција Младеновачког музеја показатељ да кандидати из одборничког тима СНС-а подржавају котинуирани развој културе у Србији.

Нагласио је да Младеновац има богату и значајну историју, што је, према његовим речима, прилика да се музеј који је део Београда реконстуише и да се у њему прикаже богато историјско и свако друго наслеђе.

"Снови сада постају стварност коју је могуће реализовати, новца има и улаже се у нашу будућност и будућост деце", казао је Гонцић.

Андреја Младеновић подсетио је да је тај музеј затворен од 2009. године, да је био у тешком стању, као и да је "пропадало" више од 2.000 различитих музејских експоната и артефаката.

Како је објаснио, управо из тог разлога је значајна реконструкција музеја, који ће са 150 квадрата бити проширен на 300.

Подсетио је на отварање Музеја савремене уметности и најавио да ће ове године бити отворен Народни музеј.

Ђурић: Јеремић загађује јавни простор

Потпредседник Главног одбора СНС-а Марко Ђурић рекао је да Вук Јеремић "загађује јавни простор и даје сасвим нов смисао изразима популизам и демагогија", те да је апсурдно да неко ко је припадао грађанској политичкој опцији данас напада политику помирења и регионалне сарадње коју проводи председник Вучић.

Како је саопштено, Јеремић је потврдио да у његовој политици нема принципа, ни доследности, "већ да је он политички саздан искључиво од мржње према Александру Вучићу".

"Назадна и примитивна реторика, одуство минимимума људске пристојности и поштења, оставиће Јеремића тамо где и заслужује да буде - на маргинама друштва и озбиљне политике", наводи Ђурић.

Додаје, да Јеремић напада председника Вучића због одржавања политичких односа са Загребом, док Тадић напада Вучића због тога што је "за разлику од њега, у Загреб отишао храбро и подигнуте главе".

"Тадић је, извињавајући се за ствари за које није био крив ни он, ни Србија, довео своју државу у ситуацију да од ње и њених државника дан-данас многи очекују исту врсту снисходљивости и одсуство било какве национално одговорне политике", каже Ђурић.

Закључује, да ће Србија наставити да се бори за своје легитимне интересе и мир у региону, али никада више "понизна и инфериорна као у време Тадића и Јеремића".

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару