ДС: Избори 4. марта не само за Београд, већ и за Србију

Конвенција коалиције "Да ослободимо Београд – ДС, Нова, СДС, ЗЕП Зелени" одржана је данас, а кандидат те коалиције за градоначелника Београда и председник ДС-а Драган Шутановац рекао је да избори који следе 4. марта нису избори само за Београд, већ за целу Србију.

Шутановац је цитирао Зорана Ђинђића, рекавши да је када се погледа уназад све добро што је урађено у Србији урађено од стране демократа и да је глас за демократе глас за оне који се баве проблемима грађана и који нуде решења.

Како каже, у Београд долазе они који желе јефтину радну снагу и провод, те је кључно Београд ослободити од страха и борити се не за власт, већ за модерне и европске вредности, те да Београд "воде мали у име великог газде".

"У овој борби ћемо успети, јер су промене увек кретале из Београда. Ово је грудва која ће покренути лавину, да Београд буде први корак ка модерној Србији", рекао је Шутановац и додао да ће уколико победи омогућити реформе у полицији, просвети, здравству, војсци, јавној управи.

Свој говор је завршио поруком - "Марш у историју, а неки и у затвор".

Весна Ракић Водинелић навела је да тренутна власт у Србији непрестано лаже, руши делове Београда, бесправно гради, намешта статистике и плагира докторате, а председник СДС-а Борис Тадић рекао је да се демократе поново боре за нормалност и слободу и да од те борбе неће одустати.

"СНС је заснована на организованом криминалу, на лажи, крађама и вредностима деведесетих. Данас се питамо како је могуће да Вучић покушава да заташка смрт Оливера Ивановића дељењем крава несрећним људима, а они су ти који су цртали мету", рекао је Тадић и додао да су "противници демократа опасни људи који су повезани са онима који су у прошлости убијали".

Тадић је рекао и да је једини начин да се победи "пошаст" уједињене опозиције, а како је рекао "свако ко подржи Александра Вучића је непријатељ слободе и нормалности".

Председник Зелене еколошке партије "Зелени" Дејан Булатовић рекао је да је екологија у Београду уништена и позвао министра заштите животне средине Горана Тривана да поднесе оставку.

Тања Фајон обратила се присутнима преко видео-позива и поручила да подржава демократску опцију и жели да се Београду врати слобода, а Београђанима правда, док је градоначелник Скопља и изасланик македонског премијера Зорана Заева Петре Шилегов рекао је да је бити градоначелник велика част, али и одговорност, али да је уверен да је Шутановац прави избор за ту функцију.

Председник Нове странке Зоран Живковић рекао је да када дођу на власт, неће мафију која води Београд нигде терати, "само у Падинску скелу, јер је већини тамо и место - у затвору".

Он је додао да ће лично учествовати у контроли изборног процеса и истакао да ће уколико дође до било каквог покушаја крађе доћи до "6. марта, као што је дошло и до 5. октобра".

Скупу су између осталог присуствовали и Бранко Јокић, Весна Пешић, Драгољуб Мићуновић и Дуле Вујошевић.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару