Весић представио пројекат уређења Карађорђеве и приобаља

Кандидат за градског одборника са изборне листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Горан Весић представио је пројекат уређења Карађорђеве улице у Београду и савског приобаља, од Бетон хале до Бранковог моста, наводећи да је то нови велики пројекат вредан скоро 950 милиона динара.

"У оквиру уређења центра града и спуштања Београда на реку наш нови велики пројекат је уређење Карађорђеве улице од Бранковог моста до Калемегдана, као и уређење савског кеја од Бетон хале до Бранковог моста", рекао је Горан Весић новинарима представљајући пројекат на пристаништу код Бетон хале.

Од укупних 950 милиона динара, око 620 милиона ће коштати уређење Карађорђеве улице.

"Урадићемо 20.000 метара квадратних улице и поставићемо нове шине", рекао је Весић наводећи да ће преосталих 330 милиона динара бити уложено за уређење тог дела савског кеја.

На тај начин, додао је Весић, наставља се са ширењем пешачке зоне и спуштањем града на реку.

"Ово су последњи месеци у којима можете да видите железничку пругу која овде пролази, пошто ће до 31. децембра ове године престати саобраћај на тој прузи, а од следеће године почиње уклањање самих шина", појаснио је Весић.

Подсетивши да ће 25. фебруара бити заврсени радови на реконструкцији Косанчићевог венца, Весић је рекао да ће на крају Улице Краља Петра бити изграђена Градска галерија, која ће подземним лагумом бити повезана са Карађорђевом улицом.

Весић је рекао и да ће се градити пасарела која ће повезати Калемегдан са Бетон халом тако да ће, како је додао, грађани од Палате Албанија моћи пешице преко Калемегдана да дођу на реку, што до сада није било могуће, а што је био сан Београђана.

Наводећи да је у Карађорђевој улици већ уређено скоро 30 фасада, казао је да ће оне добити смисао када буде завршена реконструкција те улице, која сада не изгледа онако како треба да изгледа једна боеградска улица.

"Све што радимо, радимо како би Београд био уређенији, лепши и како би заиста постао град за људе. Београд мора да постане град за људе, да људи имају уређен кеј, да имају где да прошетају, изведу децу, да имају пешачке и бициклистичке стазе, да могу конфорно да дођу до сваког дела града и оно што је најважније да спустимо град на реке", подвукао је Весић.

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић је рекао да је 2017. године било 20 одсто више туриста у Београду него 2016.

"То су озбиљни подаци. Прошле године смо имали милион туриста и више од два милиона ноћења у нашем главном граду и управо је све ово о чему смо данас причали важно за повећање броја страних туриста", истакао је Младеновић.

"Пензионери поднели највећи терет реформи" 

Потпредседница Главног одбора СНС-а Марија Обрадовић посетила је Домове за стара лица у Овчи и Борчи, где је са најстарим суграђанима разговарала о предстојећим београдским изборима и одговорној социјалној политици коју спроводи тим СНС-а у Београду.

Обрадовићева је нагласила да су најстарији суграђани, упркос реформама које су их највише погодиле, наставили снажно да верују у политику Александра Вучића и СНС-а, јер су домаћинским управљањем јавним финансијама, довели до оздрављења српске економије, што је омогућило да се у овој години повећају пензије и плате.

"Веома је важно да наставимо са великим инвестицијама у Београду, да наставимо да радимо на обновама школа, вртића, домова здравља", поручила је Обрадовићева и нагласила да је управо то брига о људима.

И градоначелник Београда Синиша Мали био је гост пензионера у општини Раковица у ресторану "Балашевић", одакле је најстаријим суграђанима захвалио на свему што су урадили за Београд, али и на стрпљењу и разумевању што су "поднели највећи терет реформи".

"Одлука коју су Влада Србије и Град Београд спровели 2014. године о смањењу пензија, ви разумете да је била због Србије и Београда, јер смо били на ивици банкрота и стечаја. Сада је Београд стабилан и консолидован град, и можемо да размишљамо о новим инвестицијама", рекао је Мали.

Подсетио је да је градска власт отворила седам клубова за пензионере и најавио да ће следеће недеље бити отворен још један у Батајници, а још два до краја године.

"Уложено 350 милиона евра у рубна насеља"

Председник Градског одбора Београд СНС-а Небојша Стефановић истакао је, приликом обиласка општине Звездара, да је интензивно улагање у сваку београдску општину пракса са којом ће градска и републичка власт наставити и у будућности.

Стефановић је подсетио да је у протекле три и по године у рубна насеља уложено око 350 милиона евра, али да постоји још много нерешених проблема, међу којима предњаче питање водоводне и канализационе мреже.

"На томе се озбиљно и одговорно ради, пројекти су готови, циљ нам је да поменути проблеми буду трајно решени", рекао је Стефановић. 

Члан Председништва СНС, Владимир Орлић изјавио је да је Драган Ђилас требало бар елементарно да се информише о темама о којима говори.

Орлић је навео да Ђилас ониме што је говорио о ГСП, да ће се то предузеће угасити, изгледа заборавио да је "сваки Соларисов аутобус платио 55.000 евра више од цене домаћих аутобуса, и на тај начин је избио 11 милиона евра из џепа Београђана".

Како је рекао због тога је критикован, као и због намерног уништавања "Икарбуса", који је у његово време гурнут на ивицу стечаја.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару