Састанак Управног одбора РТС-а и опозиције

Представници већине опозиционих странака разговарали су у Радиотелевизији Србије са члановима Управног одбора РТС-а о обезбеђивању фер услова за изборе.

Опозиција је тражила равномерну заступљеност у програмима Јавног сервиса.

На састанак су дошли Горан Ћирић из Демократске странке, председник Нове странке Зоран Живковић, Владимир Гајић из Народне странке, посланица Доста је било Ана Стевановић.

У делегацији је био и професор Факултета политичких наука Раде Вељановски из Покрета Слободних грађана, затим Радомир Лазовић из Иницијативе Не давимо Београд, Ферида Ћустовић из Левице Србије и Југослав Кипријановић из Двери.

Представник ПСГ Раде Вељановски изјавио је после састанка да су представници опозиције на састанку у РТС-у изразили своје незадовољство радом Јавног сервиса који према њиховом мишљењу већ дуже вереме крши закон о јавним медијским сервисима, као и новинарске професионалне и етичке стандарде и да су због тога затражили оставке генералног директора Драган Бујошевића, уредника Информативног програма Ненада Стефановића и председника УО РТС Владимира Вулетића и позвали на најављени протест. 

Након састанка Управни одбор РТС-а издао је саопштење у коме се наводи да су представници политичких странака изнели примедбе и политичке оцене у вези равномерне заступљености политичких актера, идеја и мишљења, пре свега у Информативном програму РТС-а.

"Плашим се да је мали проблем био, и ја сам то на почетку овог састанка рекао, да смо господин Пановић и ја као представници УО пре свега службеници, истина високи службеници РТС-а, да су с друге стране стола седели политичари. Ми можемо да дамо само оне одговоре који су оквиру закона и у складу са законом", рекао је председник УО РТС-а Владимир Вулетић. 

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије