Кандидати СНС-а у неформалном дружењу са младима

Неформално дружење младих Београђана и неколико кандидата за градске одборнике са листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" одржано је у кафићу на Врачару, а млади су имали прилику да предложе шта би у наредном периоду требало урадити како би Београд био још лепше и боље место за живот.

Зоран Радојичић, Аја Јунг, Ирена Вујовић, Светислав Буле Гонцић и Горан Грбовић су младима служили сок, чај, правили воћне фрапее и разговарали о туристичком потенцијалу који нуди ноћни провод у Београду.

"Окупили смо се да разговарамо са младим људима Београда, да чујемо њихово мишљење и шта је то што можемо да урадимо у наредном периоду како би нам било још боље и лепше", рекао је Зоран Радојичић.

Наводи да је постигнут значајан резултат и да у Београду борави пуно туриста.

"Сви заједно смо се сложили да је у претходном периоду постигнут значајан резултат, да у Београду има пуно туриста и да где год одете, поготово у центар града, можете чути страни језик што раније није био случај", рекао је Радојичић.

Како је истакао, инсистираће се на томе да се повећа број туриста.

"С обзиром на то да постоји тренд, жеља нам је да се тај тренд настави, да годишње имамо 20-ак одсто више туриста и да у наредном периоду достигнемо жељени број од два милиона туриста", нагласио је Радојичић.

Додаје да им је циљ да млади људи дођу и пожеле да поново посете Београд.

Наводећи да су ноћни живот и ресторани једна од ствари због којих људи долазе у престоницу Србије Радојчић је изразио мишљење да то треба потенцирати, као и све друге активности и интересантне ствари које се дешавају у граду.

Београд као културна дестинација 

Аја Јунг верује да постоји огроман изазов у креирању и организовању врхунских уметничких садржаја које један град могу да профилишу и од њега створе културну престоницу.

"Желим да Београд постане културна дестинација, место где ће се преплитати различити уметнички садржаји и где ће туристи још више долазити управо због великих звезда, због наших младих уметника и нове енергије коју само уметност, култура и садржаји који могу да се наметну у Европи и свету могу да донесу", истакла је Јунгова.

Додала је да верује да је огромна разлика између онога што је забава и што је култура, те да ће се радити на томе да се усвоји један модел функционисања у култури.

"Има нас на листи који водимо успешне институције и радићемо на томе да усвојимо један модел функционисања у култури и да га наметнемо у смислу да имамо и правовремено организоване садржаје и могућност да их на прави, атрактиван начин најавимо у свету", нагласила је Јунгова.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару