Весић најавио уређење Калуђеричког потока

Канализација је највећи проблем у грочанском насељу Калуђерица, а за 10 до 15 дана изаћи ћемо са пројектом око регулисања Калуђеричког потока, најавио је кандидат за градског одборника са изборне листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд", Горан Весић у разговору са мештанима Калуђерице.

Горан Весић је рекао да ће у наредних месец дана почети да се ради експропријација чиме ће се створити услови да се регулише Калуђерички поток.

"Истовремено ће Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда у наредних неколико месеци расписати тендер за пројектовање канализације, а након завршетка пројектовања почећемо радове на канализацији", навео је Весић.

Додао је да ће канализација бити веома скупа и да неће моћи да је финансира само град Београд, те да ће морати да се обезбеде средства и из фондова.

Весић је са грађанима разговарао о водоводу, канализацији и асфалтирању улица, као и о постављању нових пешачких прелаза ради боље безбедности у саобраћају.

Он је рекао да је Калуђерица специфично насеље, те да у Београду не постоји тако велико насеље без инфраструктуре.

"Друга насеља нешто имају, нешто немају, али код вас је то посебно изражено јер је било велико насељавање и није било скоро никакве инфраструктуре. Овде постоји много више проблема него у другим деловима града и зато их је много теже решити", указао је Весић.

Подсетио је и да је град Београд у последње четири године у развој приградских делова града уложио око 350 милиона евра што је више у односу на период од 2008. до 2012. године када је за ту намену уложено 100 милиона евра.

"Новца има пошто се штедело у буџету и зато што смо се као град и држава финансијски консолидовали", истакао је кандидат за градског одборника.

Он је мештанима поручио да, када год виде кранове у Београду, то значи да има више новца да се улаже у разне пројекте будући да инвеститори плаћају накнаду за градско земљиште.

"Туризам шанса за развој привреде и имиџа Београда"

У оквиру предизборних активности, Горан Весић и кандидаткиња за одборницу са листе "Александар Вучић-Зато што волимо Београд" рекли су да је Београд постао незаобилазна туристичка дестинација, а туризам шанса не само за развој привреде већ и за имиџ српске престонице.

Они су у центру града обишли Тржни центар "Рајићева", "БАХ-Београд арт хотел" и пекару "Тома" како би се на лицу места уверили каква је корист од развоја туризма у Београду.

Весић је навео да ј од запослених у ТЦ "Рајићева" чуо је да је у тој радњи ове године промет повећан за више од 30 одсто, а у свим радњама у Београду за 20 одсто.

"У пекари ‘Тома' чули смо да им је ове године повећан промет скоро 20 одсто, а у ‘Београд арт хотелу' чули смо да 95 одсто њихових гостију чине туристи из иностранства, а да је попуњено око 80 одсто њихових капацитета", указао је Весић.

То су, како је истакао, сјајне цифре које говори о томе колико је важно да се у Београду развија туризам.

Вујовићева је рекла да је Београд постао незаобилазна дестинација свих туриста и додала да је прошле године број туриста био за 20 одсто већи, што је у бројкама више од милион туриста и 1,7 милиона ноћења.

"Свакако да су ти подаци фасцинантни и најбољи су показатељ колико је градска власт уложила да се садржај Београда обогати и да то буде стабилан град, а стабилност доводи до економског просперитета свих који послују у Београду", истакла је Вујовићева.

Стефановић: Уредићемо оно што није последњих 50 година

Председник Градског одбора Београд Српске напредне странке Небојша Стефановић разговарао је са становницима насеља Крњача, у општини Палилула где је рекао да се општинске и градске власти труде да у том, али и другим београдским насељима, уреде оно у шта се није улагало последњих 50 година.

Као приоритет истакао је изградњу и обнову водоводне и канализационе мреже, повећање броја аутобуса на одређеним линијама градског превоза, изградњу нових аутобуских окретница, али и бригу о најстаријим суграђанима.

Он је истакао да је велики проблем насеља Крњача неуређена водоводна и канализациона мрежа и како је рекао, на уређењу је инсистирао и градоначелник Београда.

Оно што је заједнички закључено је да новац, у износу од преко 38 милиона евра, који би требало на пролеће да се издвоји за ову намену, буде утрошен на постављање нових цеви и колектора.

Стефановић је рекао да је приметно да општина Палилула изузетно брине о својим суграђанима и да постоји добра синергија општинске, градске и републичке власти.

Додао је да поред снажне сарадње и притиска да се све уради и пре него што грађани очекују, постоји и брига о њима, јер се кроз разговор могу чути њихови приотитети, који треба да буду приоритети за град и који морају бити реализовани.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару