Максимовић: Нисам власништво одборника из Младеновца

У писаној изјави Луке Максимовића поводом недавне информације да се растаје са младеновачким тимом да на београдске изборе излази са новим, наводи се да Љубиша Прелетачевић Бели није власништво одборника из Младеновца већ припада свим грађанима Србије који су му поверили глас на председничким изборима.

"Остали смо дужни грађанима Младеновца, могли смо да урадимо више за град и друштво у целини. Верујем да поверење које нам је указано скупштинским мандатима може и мора да носи највећу одговорност у интересу будућности којој тежимо. Мандат се не сме присвајати већ се њиме располаже за рачун грађана који су га поверили", наводи се у изјави достављеној медијима.

Бели каже да осећа да је дужан свим грађанима Србије који су му поверили глас на председничким изборима те да "енергија и инат" који је тада заједно са грађанима креирао представља обавезу да свој друштвени ангажман настави на истим основама.

"Љубиша Прелетачевић Бели није моје власништво, нити је власништво одборника из Младеновца. Бели припада свим грађанима Србије који препознају реалност отуђене политичке елите. Бели није слика која се пласира ради страначког рејтинга, он је одраз у огледалу који јасно указује на истину: Цар је го!", каже Максимовић.

Максимовић поручује како верује да генерација којој припада има снаге да раскрсти са "партијском олигархијом која деценијама систематски урушава све вредности на којима као друштво почивамо" те да је обавеза те генерације да систем "врати на фабричка подешавања" и пригрли будућност у Србији.

"Наша одговорност је да заједно створимо окружење које ће промовисати најбоље од нас, да у њега уткамо све младе који спакованих кофера чекају шансу да побегну. Не желим одговорност да угасим светло када последњи будем одлазио", навео је Максимовић.

Каже да је свестан да нема одговоре на сва тешка питања са којима се као друштво суочавамо, нити мисли да је то његов задатак.

"Мој задатак јесте да постављам питања и тражим одговоре од оних који су најбољи међу нама - а који се, нажалост, тренутно ништа не питају нити се њихов глас чује", поручује Максимовић.

Максимовић напомиње да је суштина деловања његовог покрета бескомпромисна борба за људскост у нашем друштву, повратак вредностима које гарантују достојанствен живот и једнака права свим грађанима.

"Такво деловање подразумева немогућност било какве коалиције са свим политичким субјектима активним до данас, са којима нисмо комплементарни у основи", каже Бели.

Додаје да његов тим не може бити део "изопаченог" политичког система који почива "на таловима и закулисним буразерским договорима, осликаним у намештеним тендерима и партијском запошљавању, поданичком третману народа".

среда, 17. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару