ДС: Декларација са програмским циљевима за Београд 

Коалиција Демократске странке, Социјалдемократске странке, Нове странке и Зелене еколошке партије – Зелени представила је Декларацију "Да ослободимо Београд“, у којој су изложени програмски циљеви за предстојеће београдске изборе.

Кандидат те коалиције за градоначелника Београда председник ДС-а Драган Шутановац је казао да је за коалицију заједничко што су сви демократе, које никада нису калкулисале, никада нису бирали политички тренутак, противника или проблем, већ су увек "храбро нападали проблеме, супротстављали се противницима и увек били корак испред у односу на остале".

"На нама је да и на овим изборима будемо корак испред. За нас се посао не завршава 4. марта увече. Пети март је ништа мање важан, историја демократа нас обавезује да 5. март буде само наставак онога што смо радили 28 година уназад", казао је Шутановац.

Додао је да је пред њима велики посао те да ће морати да ослободе Београд од "шунда, кича, непристојности, бахатих властодржаца...".

"Никада се промене у Србији нису догодиле, а да нису кренуле од Београда. И данас је време да покажемо да је Београд - бео град, да ће бити еколошки зелени град и да ћемо из њега ослобађати друге делове Србије", казао је он.

Како је оценио демократе никада нису имали квалитетнију листу, на којој су, наводи, различити људи, стручни за обављање различитих делатности у граду. 

"Не постоји сегмент управе града који не можемо да покријемо квалитетније од свих осталих заједно", казао је Шутановац.

Према његовим речима на изборима имају само једног противника, "а то је председник Србије Александар Вучић".

Председница Савета Нове странке Весна Ракић - Водинелић, која је и прва на изборној листи коалиције, казала је да су се Декларацијом на првом месту обавезали да Београд буде подједнако град свих грађана те да Београђани више не живе као "чемерни људи", већ да се "Београд врати себи".

"Ми обећавамо, ако будемо учествовали у власти да ће Београд знати шта је његов јавни простор, да ће о јавном простору одлучивати сви референдумом", казала је Водинелићева, док је из Зелене еколошке партије - Зелени Игор Радошевић казао да је за њих најбитније да престоница Србије не буде само бели већ и зелени град, да паркови и улице буду очишћени, саобраћајнице не буду препуне смога...

Функционер СДС-а Марко Ђуришић навео је и да је почетак кампање за београдске изборе и почетак борбе за "ослобођење Београда" и оценио да је договор који су направили за изборе треба да омогући да Србија поново добије једну грађанску странку - "странку која ће моћи да изнесе терет промена у Србији и да у Србију врати поштене, образоване, стручне људе". 

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару