Слободари у РИК-у ће уважити извештаје са биралишта

Народни слободарски покрет саопштио је да ће представници тог покрета гласањем у Републичкој изборној комисији уважити извештаје десетине хиљада контролора са биралишта, који су својим гласом гарантовали регуларност избора.

У саопштењу Слободара се поручује да држава није играчка, а евентуално поигравање са њом оставља, како наводе, несагледиве последице по грађане и по институције.

У том покрету сматрају да ту чињеницу мора на памети да има свако онај ко се политиком бави и ко жели добро народу и држави.

"Избори за председника Србије одржани 2. априла 2017. су протекли у релативно коректним условима, а о чему најбоље сведочи то што није било сувише приговора на ток гласања у току изборног дана. Сви приговори који су стизали у РИК су обрађивани и неки од њих су прихваћени тако да смо имали и поновљено гласање на десетак места у Србији", наводе из НСП.

У саопштењу се даље наводи да оно што се после ибора јавило као проблем неодговорни егзибиционизам појединих учесника на изборима.

"Позивом да се обара изборни процес, а без јасних доказа о изборним нерегуларностима у суштини се нарушава правни поредак земље и додатно се потпирују улични протести. Пред члановима РИК-а који гласају се налазе хиљаде записника са терена са потписима контролора свих политичких партија, па и оних који сада траже обарање избора", наводе Слободари.

Сви ти записници и сви ти потписи људи који су контролисали изборе члановима РИК-а говоре да су избори протекли у реду, а са друге стране Обрадовић, Јанковић, Јеремић и дружина буквално пљују у лице и својим члановима и контролорима и сада као доказ опозиционарности траже да се руши држава.

Нико ко је нормалан и одговоран не сме да пристане на овакве рушитељске захтеве. 

"Чланови РИК-а које је именовао Народни слободарски покрет ће гласати у складу са законом и здравим разумом и уважиће потписе десетине хиљада контролора са биралишта који су тим потписом гарантовали регуларност избора", стоји у саопштењу.

Постоје, додаје се, они који су зарад власти спремни да изводе малолетне средњошколце на улице чиме показују склоности које имају исламистички терористи, а то је да зарад својих циљева не презају ни од тога да децу гурају испред себе.

"Такви не смеју да победе ону тиху већину пристојног света у Србији. Једина брана том и таквом нарастајућем лудилу јесте нови друштвени договор свих одговорних друштвених и политичких снага. У том договору се морају дефинисати и јасна изборна правила која ће осујетити било какву могућност сумње на изборе, а самим тим и онемогућити да НАТО када му се прохте организује постизборне кризе", поручили су из НСП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару