Честитке Вучићу од светских лидера

Светски званичници честитају победу премијера Александра Вучића на изборима за председника државе.

Британска премијерка Тереза Меј честитала је Вучићу на избору за председника, поздравивши посвећеност реформама које је покренуо и истичући да Србија игра централну улогу у обезбеђивању стабилности у региону.

"Србија игра централну улогу у обезбеђивању стабилности у региону и надам се да ћете током свог председничког мандата наставити да постижете напредак у дијалогу са Приштином и у нормализацији односа који су од суштинског значаја за мир", навела је Мејова у честитки коју је Вучићу данас уручио британски амбасадор Денис Киф.

Мејова је подсетила да се ове године обележава се 180. годишњица дипломатских односа између Британије и Србије, што, како је оценила, пружа добру прилику за продубљивање свих аспеката наших билатералних односа.

"Веома поздрављам посвећеност реформама које сте покренули. Док тежите томе да промовишете већи економски просперитет, бавите се питањем корупције, градите снажне и независне институције и јачате владавину права у Србији, будите уверени да ће Вам Велика Британија пружати пуну подршку", наводи се у честитки британске премијерке.

"Надам се да можемо да наставимо са јачањем безбедносне сарадње, како бисмо превазишли заједничке изазове попут екстремизма, илегалних миграција и организованог криминала. Моја Влада и ја унапред се радујемо посебно блиској сарадњи са Вама, док се припремамо да будемо домаћини Самита о Западном Балкану 2018. године", навела је Мејова.

Истакла је да Србија игра централну улогу у обезбеђивању стабилности у региону и да се нада да ће Вучић током свог председничког мандата наставити да постиже напредак у дијалогу са Приштином и у нормализацији односа који су од суштинског значаја за мир, саопштила је владина канцеларија за сарадњу с медијима.

"На крају, желела бих да Вам захвалим на писму које сте ми упутили 23. марта, после напада у Вестминстеру. У суочавању са заједничком претњом од тероризма, важно је да уједињени штитимо заједничке вредности. Захвална сам Вам на речима солидарности и подршке", наводи се у честитки британске премијерке Терезе Меј.

Француски председник Франсоа Оланд у честитки Вучићу истакао је да тај избор показује снажну подршку коју код грађана Србије ужива воља за приближавањем Европи.

"Желим да Вам упутим срдачне честитке поводом Вашег избора за председника Републике Србије након гласања 2. априла. Избор Вас за председника показује снажну подршку коју код грађана Србије ужива воља за приближавањем Европи, коју Ви отелотворујете", навео је Оланд у честитки коју је Вучићу данас уручила амбасадорка Француске Кристин Моро.

Оланд је Вучићу поручио да може да рачуна на подршку Француске у том процесу, као и на помоћ економском развоју и трајној стабилизацији Западног Балкана.

"У том смислу, залагање Београда у дијалогу са Приштином остаје од суштинског значаја", истакао је француски председник, саопштила је владина канцеларија за сарадњу са медијима.

Наводећи да су везе Србије и Француске давнашње и дубоке, Оланд је нагласио да је званична посета у којој је Вучић боравио у Француској у септембру прошле године омогућила да те везе још више ојачају.

"Изражавам жељу да се оне развијају у свим областима током Вашег председничког мандата", наводи се у честитки француског председника Франсоа Оланда.

Словеначки премијер Миро Церар захвалио је на сарадњи и пријатељским односима две земље.

"Овом приликом желео бих да се захвалим на одличној сарадњи и пријатељским односима које смо успели да успоставимо приликом наших сусрета. Велико задовољство ми је што смо заједно постигли значајне резултате, што је добра основа за даље продубљивање и надоградњу односа између Републике Словеније и Републике Србије", наводи се у честитки Церара, који је Вучићу победу честитао у лично име и у име Владе Словеније.

Церар је изразио уверење да ће таква сарадња бити настављена и у будућности, саопштила је владина канцеларија за сарадњу са медијима.

Емир Катара Тамим бин Хамад Ел Тани честитао је премијеру Александру Вучићу пожелевши и њему и српском народу даљи просперитет, као и јачање билатералне сарадње.

"Велико ми је задовољство да Вам, поводом избора за председника Републике Србије, у име народа Државе Катар и у своје име, упутим срдачне честитке уз жеље за лични успех, даљи просперитет и напредак српског народа, као и јачање билатералне сарадње наших двеју земаља током Вашег председничког мандата", наводи се у честитки емира Ел Танија.

Честитке премијеру Вучићу упутили су и премијер и министар унутрашњих послова Државе Катар Абдулах бин Насер бин Калифа Ал Тани, и заменик емира Абдулах бин Хамад Ел Тани, саопштила је владина канцеларија за сарадњу са медијима.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару