Честитке и признање Вучићу за напоре у реформама

Александар Вучић је у разговору са амбасадором Мађарске Атилом Пинтером рекао да је опредељење Владе Србије да настави да ради на унапређењу положаја Мађара и других мањина и улаже у пројекте значајне за њих, како би спознали да у Србији имају своју будућност. Пинтер је Вучићу уручио честитке највиших мађарских званичника због победе на председничким изборима.

Атила Пинтер је Aлександру Вучићу, уз личне честитке за победу на председничким изборима, уручио и честитке највиших мађарских званичника – председника Јаноша Адера, премијера Виктора Орбана и шефа дипломатије Петера Сијарта.

Амбасадор је нагласио да су Мађари у Србији задовољнији својим положајем него раније, саопштила је Канцеларија владе за сарадњу са медијима.

Он је рекао да је опредељење мађарског државног врха да пружа политичку подршку и стручну помоћ Србији на европском путу и да развија економску сарадњу са Србијом.

Захваљујући на честиткама, Вучић је истакао значај постојане и свестране подршке Мађарске Србији, која је допринела и томе да билатерални односи двеју земаља буду на веома високом нивоу.

"У томе важну улогу имају Мађари у Србији и Срби у Мађарској, који повезују две земље", истакао је премијер Вучић.

Он је рекао да је опредељење Владе да настави да ради на унапређењу положаја Мађара и других мањина и улаже у пројекте знаћајне за њих, како би спознали да у Србији имају своју будућност.

Шпански премијер Маријано Рахој честитао је Александру Вучићу на избору за председника, истичући да су грађани Србије на биралиштима одали признање напорима у модернизацији и реформама које су улагали Вучићева странка и влада.

"Желим да Вам упутим најсрдачније честитке на изванредном резултату који сте постигли на недавним председничким изборима, који су Вам омогућили да победите у првом кругу. Радује ме чињеница да су грађани Србије на биралиштима одали признање напорима у модернизацији и реформама, које су улагали Ваша странка и Влада на чијем сте челу до сада били", навео је у честитки Маријано Рахој.

"Уверен сам да ћемо у периоду који је пред нама, током Вашег мандата председника Републике Србије, наставити да јачамо изванредне билатералне односе између наше две земље", наводи се у честитки шпанског премијера, саопштила је Канцеларија Владе за сарадњу са медијима.

Председник Пољске Анџеј Дуда поручио је Вучићу да Пољска веома цени пријатељске и динамичне односе са Србијом.

"Надам се да ће се Вашим ступањем на председничку функцију отворити нове могућности за продубљивање пријатељске сарадње Републике Пољске и Републике Србије", наводи се у честитки Анџеја Дуде.

Савез инвалида рада Србије такође је честитао Вучићу победу на избору за председника Србије, и изразио уверење у искреност његових обећања и снажну вољу и одлучност да их реализује у пракси.

"У име 400.000 чланова, Савез инвалида рада Србије честита вам избор на ову, посебно у овом тренутку, важну функцију за нашу земљу, са жељом за добро здравље вас и ваше породице и укупни просперитет целе земље" наводи се у честитки председника тог савеза Божидара Цекића.

Цекић је рекао да је уверен да ће Вучић реализовати зацртане планове како то народ у Србији и очекује од њега, а све у интересу и за добробит свих грађана доследно следећи снажне импулсе за придруживање уједињеној Европи и неуморно радећи на развоју Србије, њене привреде и већег стандарда становништва.

петак, 19. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару