Ђурић: Победа Вучића на КиМ има моралну тежину

Функционер СНС-а Марко Ђурић изјавио је да је Александар Вучић на КиМ освојио 80,04 одсто гласова, што је четири пута више у односу на укупан број гласова који су освојили остали кандидати. Поводом протеста испред парламента, Ђурић каже да је сваки легалан и легитиман облик протеста нешто што не треба спречавати.

Ђурић је, на конференцији за новинаре у седишту СНС-а, рекао да је другопласирани на КиМ био Војислав Шешељ са 7,19 одсто гласова, затим Вук Јеремић са 4,24 одсто подршке, Саша Јанковић са 2,67 одсто и Лука Максимовић са 2,18 одсто подршке.

"Срби на КиМ су се ујединили око подршке Вучићу, препознали су његову борбу за снажну економију, за Србију која повећава свој углед у свету", рекао је Ђурић и додао да су избори на КиМ спроведени у условима који нису били нимало лаки.

Било је, како је подсетио, покушаја да се спрече митинзи, али да то није спречило грађане који су били храбрини одлучни, изашли на изборе и гласали онако како су мислили да је у њихову интересу. 

Он је захвалио СПС-у, Покрету социјалиста и другим чланицама коалиције које су допринеле томе да се оствари историјски резултат у јужној покрајини.

Највећи проценат гласова Вучић је освојио у општинама Гора, 91,07 одсто, затим Ново Брдо 87,94 одсто гласова, Косовска Каменица 86,32 одсто гласова, следећи је Липљан 85,74, затим Ораховац и Велика Хоча 84,6, Приштина 81,46, Штрпце 83,47 одсто.

"Ова победа има и моралну тежину и представља понос СНС-а и целе Србије", рекао је Ђурић и поручио да је влада Александра Вучића урадила више него било која претходна влада за Србе на КиМ.

Успела је, како је истакао, да сачува мир и стабилност.

"Легалне и легитимне протесте не треба спречавати"

Поводом протеста испред парламента, Марко Ђурић истакао је да су протести легитимни док су у складу са законом и док се ништа не разбија.

"Верујем да су избори начин за испољавање политичких ставова и једини демократски метод политичке борбе. Избори су дали јасан резултат. Србија се ујединила око политике Александра Вучића", истакао је Ђурић.

Каже да му је лично засметало што је порушен српски "зид плача".

"Неко је, рекао бих, не размишљајући о томе како ће се то одразити на породице убијених и несталих, вероватно у жару политичке страсти насрнуо на зид плача и то је на мене оставило негативна утисак", навео је Ђурић.

понедељак, 01. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару