Вучићу и данас честитке на победи

Званичници из земаља региона и света честитали су и данас премијеру Александру Вучићу победу на председничким изборима 2. априла.

Председник Мађарске Јанош Адер је у честитки Вучићу истакао да је одлука грађана Србије, донета великом већином, истовремено потврда свеобухватног признања за његову досадашњу премијерску активност.

"Током протеклих година, заједничким напорима успели смо да продубимо мађарско-српску сарадњу. У томе важну улогу има мађарска мањина у Војводини и српска мањина у Мађарској, која повезује наше државе. Са задовољством видим да подршку безбедности и добробити ових заједница обострано сматрамо својим основним задатком", наводи се у честитки.

Адер је навео да има искрене намере да и даље чини све за употпуњење историјског помирења наших народа и јачање веза између два народа, саопштила је владина канцеларија за сарадњу с медијима.

"Уверавам Вас да ће Мађарска и убудуће помагати и да ће бити привржена европској интеграцији Србије, исто као и до сада", поручио је Вучићу мађарски председник.

Адер је додао да се нада да ће веома скоро имати прилику да и лично са Вучићем размени мишљења о том питању, као и о догађајима у нашем региону и могућностима проширења билатералних односа.

Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто је истакао да искрено верује да ће стратешко партнерство две земаље и даље напредовати за добробит наших народа.

"Изузетно ми је задовољство да Вам упутим срдачне честитке поводом Вашег избора за председника Републике Србије. Огромна већина гласача, чију сте подршку добили, омогућиће Вам да наставите са реформама које сте започели", навео је Сијарто.

Сијарто је навео да му је била част да буде део заједничких настојања током Вучићевог мандата као премијера Србије да се подигне сарадњу две земаље на виши ниво.

"Лично сам посвећен даљем унапређењу билатералних односа у области политике, економије и културе, као и подршци напорима Србије у процесу евроинтеграција", поручио је Сијарто.

Председник Словеније Борут Пахор честитао је Вучићу на избору за председника Србије, рекавши да се радује сарадњи у даљем продубљивању добрих и пријатељских односа између две земље и дијалогу о актуелним горућим питањима, која се тичу региона и међународне заједнице.

"Овом приликом желео бих и да изразим признање напретку који је Република Србија достигла у приближавању Европској унији, што је такође резултат успешног рада Владе Републике Србије", навео је Пахор.

Одвојене честитке новоизабраном председнику послали су и председници народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и хрватски члан Председништва БиХ Драган Човић.

Чубриловић је Вучићу пожелео да му мандат председника Србије буде обележен бржим развојем, економским напретком и бољитком за све грађане, да Србија и даље остане држава стабилности на Западном Балкану и да учврсти свој демократски капацитет.

"Грађани Републике Српске са посебном пажњом посматрају дешавања у Србији и радују се сваком њеном успеху, од спортског до политичког", навео је Чубриловић у честитки.

Чубриловић каже да разултати гласања у Генералном конзулату Србије у Бањој Луци, где је Вучић однео убедљиву већину гласова, показују да су и грађани Србије који живе у Републици Српској управо њему дали своју подршку.

Драган Човић је рекао да му је "част и задовољство" да Вучићу упути искрене честитке на оствареном изборном резултату за председника Републике Србије.

"Резултат који сте остварили креира снажан мандат за ваше следеће политичке кораке. Уверен сам да ћете преданим и одговорним радом оправдати поверење оних који су вас изабрали и допринети даљем јачању стабилности и сарадње у региону. Сигуран сам да ће ваш успех значити нови и бржи искорак Републике Србије на њеном европском путу", наводи се у честитики.

Александар Вучић примио је честитку и председника Српског народног већа Милорада Пуповца, у којој се каже да ће Вучић у СНВ имати партнера у решавању отворених питања између Србије и Хрватске и унапређењу билатералних односа.

"Поводом уверљиве победе у првом кругу избора за председника Србије, теби, твојој странци и коалиционим партнерима, желим да изразим честитке у име Српског народног већа - самоуправе Срба у Хрватској", навео је Пуповац.

"Попут бројних лидера европских влада и влада најзначајнијих земаља света, и ми твоју победу видимо као израз чврстог опредељења народа Србије за подршку политици коју си са својом странком и својим партнерима водио у јачању међународног положаја Републике Србије, њеног приступања ЕУ, сарадњи са земљама у нашем региону и њеном економском просперитету", наводи се у честитки.

понедељак, 01. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару